Ectena

Marvelon (etinyyliestradioli ja desogestreeliä)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Ehkäisy Etinyyliestradiolia 30 mikrogrammaa, desogestreeliä 150 mikrogrammaa Organon

Mihin sitä käytetään?

 • Ehkäisyä.

Miten se toimii?

Marvelon tabletit ovat eräänlainen hormonaalista ehkäisyä kutsutaan yleisesti "pilleri" tai yhdistetty ehkäisypillereiden. Marvelon-tabletit sisältävät kahta vaikuttavaa ainetta, etinyyliestradiolia ja desogestreeliä. Nämä ovat synteettiset versiot luonnossa esiintyviä naishormonit, estrogeeni ja progesteroni. Etinyyliestradioliin synteettinen versio estrogeenin ja desogestreeliä on "kolmannen sukupolven" synteettinen muoto progesteroni.

Yhdistetty ehkäisypillerit kuten Marvelon työtä painavia normaali kuukautiskierto. Vuonna naisen normaali kuukautiskierto, tasot sukupuolihormonien muuttaa koko kuukaudessa. Hormonit aiheuttavat muna vapautuu munasarjoista (ovulaatio) ja valmistella kohdun limakalvon mahdollisen raskauden. Vuoden Kunkin jakson lopussa, jos muna ei ole hedelmöittynyt hormonien lasku, joka aiheuttaa kohdun limakalvon olisi voitu selvittää, koska kuukausittain ajan.

Päivittäinen annos hormoneja otetaan pilleri työtä lähinnä huijaamalla kehosi luulemaan, että ovulaatio on jo tapahtunut. Tämä estää muna kypsymistä ja vapautuu munasarjat kuukaudessa.

Hormonit myös lisätä paksuus luonnon limaa kaulan kohdun, mikä vaikeuttaa siittiöiden ylitykseen emättimestä kohtuun ja saavuttaa muna. He myös muuttaa laatua kohdun limakalvon (endometriumin), mikä on vähemmän todennäköistä, että hedelmöittynyt munasolu voi istuttaa sinne.

Ehkäisypillereitä johtaa yleensä kevyempiä, vähemmän kivulias ja säännöllisempää kuukautisvuotoa. Tämä tarkoittaa sitä joskus myös tarkoitettu naisille, joilla on ongelmia erityisesti raskas, kivulias tai epäsäännöllisiksi.

Miten otan sen?

Marvelon on monofaasisilla pilleri. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen tabletti on sama hormoniannos siinä. Yksi tabletti otetaan päivittäin 21 päivän ajan ja sitten on seitsemän päivän tauko pillereiden ottamista. Aikana seitsemän päivää taukoa, hormonien veressä pudota, mikä johtaa tyhjennysvuoto, joka on samanlainen kuin normaalin ajan. Aloitat seuraavan pakkauksen jälkeen seitsemän tabletiton päivää on kulunut, vaikka olet vielä verenvuotoa.

Tabletit tulevat päivyripakkauksen merkitty viikonpäivät auttaa sinua muistaa ottaa pilleri joka päivä kolmen viikon ajan, jonka jälkeen viikon tauko. Tulet vielä riittävää ehkäisyä omassa lääkkeetön viikko, jos otit kaikki pillerit oikein, voit aloittaa seuraavan paketin ajoissa eikä mitään muuta tapahtunut, että voisi tehdä pilleri vähemmän tehokkaita (esim. sairaus, ripuli tai käyttämästä eräitä muita lääkkeet - katso alla).

Milloin voin aloittaa hoito?

Parasta olisi aloitat pilleri ensimmäisenä päivänä kuukautiskierron (ensimmäisen päivän aikana). Tämä suojaa sinua raskauden heti ja sinun ei tarvitse käyttää muita ehkäisymenetelmiä. Tarvittaessa voit myös aloittaa hoito jopa päivä viisi oman ajan tarvitsematta käyttää muita ehkäisymenetelmiä, kun aloitat. Kuitenkin, jos sinulla on lyhyt kuukautiskierto (oman ajan tulossa joka 23 päivää tai vähemmän), alkaa vasta viidentenä päivänä oman ajan voi tarjota sinulle välittömästi ehkäisyteho. Sinun pitäisi puhua lääkärin tai sairaanhoitajan tästä ja onko sinun käyttää lisäehkäisyä seitsemän ensimmäisen päivän aikana.

Voit myös aloitat pilleri muulloin kuukautiskiertoa jos lääkäri on kohtuullisen varma, että et ole raskaana. Kuitenkin, jos aloitat pilleri muulloin kuukautiskiertoa, et ehkäisyä heti ja sinun tulee käyttää muita ehkäisymenetelmiä, kuten kondomeja (tai ei seksiä) seitsemän ensimmäisen päivän pilleri ottaen.

Jos olet synnyttänyt ja ei imetystä, voit aloittaa ottamalla tämä pilleri mitattu 21 syntymän jälkeen. Sinut ehkäisyteho heti ja ei tarvitse käyttää ylimääräistä ehkäisyä. Jos aloitat myöhemmin kuin 21 päivää synnytyksen jälkeen, sinun tulee käyttää ylimääräisiä ehkäisyä seitsemän ensimmäisen päivän.

Jos olet aloittamassa tämä pilleri heti keskenmenon tai abortin on alle 24 viikkoa, et ehkäisyteho välittömästi. Jos aloitat sen yli seitsemän päivää sen jälkeen keskenmenon, käytä ylimääräisiä ehkäisymenetelmää ensimmäisten seitsemän päivän pilleri ottaen.

Mitä teen, jos unohdan pillerin?

Sinun pitäisi yrittää ottaa pilleri samaan aikaan joka päivä, jotta muistat ottaa sen.

Yksi pilleri jäi

Jos unohdat ottaa yhden pillerin, tai aloittaa uuden Pack yksi päivän myöhässä, sinun pitäisi ottaa pilleri menetit niin pian kuin mahdollista, sitten jatkat muusta pakkaus normaalisti. Tulet vielä riittävää ehkäisyä ja sinun ei tarvitse käyttää ylimääräistä ehkäisyä.

Kahden tai useamman pillereitä jäänyt

Jos unohdat ottaa kaksi tai enemmän pillereitä, tai aloittaa uuden pakkauksen kahden tai useamman päivän myöhässä, et ehkäisyteho. Sinun tulee ottaa viimeinen pilleri menetit mahdollisimman pian, unohtaa muut jäi niitä ja jatkaa sitten ottaa pillereitä, yksi joka päivä, normaalisti. Sinun pitäisi joko ei seksiä, tai käytä ylimääräisiä estemenetelmää, esim. kondomia, seuraavien seitsemän päivää.

Jos sinulla oli suojaamatonta seksiä seitsemän päivää ennen menetit pillereitä, saatat tarvita jälkiehkäisy (katumuspilleri). Kysy lääkäriin.

Jos on vähemmän kuin seitsemän pillereitä jäljellä pack, kun viimeksi on jäänyt pilleri, sinun pitäisi lopettaa paketti ja sitten alkaa uusi pakkaus heti ilman taukoa. Tämä tarkoittaa, ohita pilleri-vapaa viikko.

Jos on seitsemän tai enemmän pillereitä jäljellä pack, kun viimeksi on jäänyt pilleri, sinun pitäisi lopettaa pakkaus ja pyydä seitsemän päivää taukoa normaalisti ennen seuraavan paketin.

Jos olet hämmentynyt tästä mitään, voit saada henkilökohtaista neuvontaa tilanteesi lääkäriltä, ​​apteekista, paikalliset Perhesuunnitteluneuvolan tai soittamalla Kelan puhelinpalvelu 0845 122 8690.

Varoitus!

 • Jos oksennat kahden tunnin kuluessa ottamalla pilleri, se ei ehkä ole täysin imeytynyt verenkiertoon. Ota uusi pilleri heti kun tuntuu riittävän hyvin ja ota seuraava pilleri tavanomaiseen aikaan. Kannattaa silti riittävää ehkäisyä. Jos oksentelu jatkuu yli 24 tuntia, tämä voi tehdä pilleri vähemmän tehokkaita. Sinun tulee jatkaa pilleri normaalille aikaa, mutta hoitoon joka päivä, että olet oksentelua kuin jos olisit unohtanut ottaa pillerin ja noudata ohjeita kohdasta "mitä teen, jos unohdan pilleri" yläpuolella.
 • Jos Sinulla on hyvin vaikea ripuli yli 24 tuntia, tämä voi tehdä pilleri vähemmän tehokkaita. Sinun tulee jatkaa pilleri normaalille aikaa, mutta hoitoon joka päivä, että sinulla on vaikea ripuli kuin jos olisit unohtanut ottaa pillerin ja noudata ohjeita kohdasta "mitä teen, jos unohdan pilleri" yläpuolella.
 • Tämä ehkäisypillereitä ei suojaa sukupuoliteitse tarttuvia infektioita, joten voit silti joutua käyttämään kondomeja samoin.
 • Naiset käyttävät tätä ehkäisymenetelmää ensimmäisen kerran voi kokea kuukautiskierron väärinkäytöksiä kuten tiputtelua, läpäisyvuoto tai jäädä pois. Keskustele lääkärisi kanssa, jos jokin läpimurto verenvuoto jatkuu. Jos sinulla ei ole tyhjennysvuoto kahtena peräkkäisenä kuukautena sinun pitäisi tehdä raskaustesti ennen ensi kuun ehkäisyjakso.
 • On tärkeää olla tietoinen siitä, että verrattuna naisiin, jotka eivät käytä näitä ehkäisyvälineitä, naisilla yhdistetyn pilleri vaikuttaa olevan pieni lisäys riski veritulppa laskimoon, esimerkiksi jalka ( syvä laskimotukos ) tai keuhkoissa ( keuhkoveritulppa ) tai veritulppa valtimo, esim. aiheuttaa aivohalvauksen tai sydänkohtauksen. Tämä vaara on suurempi tiettyjen ryhmien naisten, erityisesti tupakoitsijoille ja naiset, jotka ovat lihavia - katso varoituksia ja ei saa käyttää alla). Veritulppien muodostumista verisuonissa on hieman suurempi ja "kolmannen sukupolven" pillereitä kuten tämä, jotka sisältävät desogestreelia tai gestodeeni kuin muita pillereitä. Kuitenkin raskaus tekee paljon suurempi riski saada veritulppa kuin mikään pilleri, joten riski on punnittava hyötyjä ehkäisymenetelmää. Keskustele asiasta lääkärisi kanssa.
 • Veritulppien muodostumista suonissa (laskimotromboembolia) ottaen pilleri voi suurentua tilapäisesti, jos olet liikkumatta pitkiä aikoja, esimerkiksi jos sinulla on suuronnettomuuden tai suuri leikkaus. Tästä syystä lääkäri yleensä suositella, että lopetat tämän pilleri ajan (yleensä neljä-kuusi viikkoa) ennen kuin olet menossa leikkaukseen, erityisesti vatsan alueen leikkaus tai ortopedisen leikkauksen alaraajojen (mutta ei ennen pieni leikkaus, kuten hampaat louhinta). Tarvitset myös lopettaa tämä pilleri, jos aiot olla liikkumatta pitkiä aikoja, esimerkiksi koska olet vuoteenomana tai on jalka kipsissä. Sinun ei pitäisi alkaa ottaa pilleri, aikaisintaan kahden viikon kuluttua olet täysin mobiili. Saattaa myös olla lisääntynyt riski saada veritulppa suonissa jos matkustat pitkiä aikoja, jossa sinua istui edelleen (yli viisi tuntia). Veritulppariskiin pitkillä matkoilla voidaan vähentää tarvittaessa käyttää matkan aikana ja mahdollisesti yllään joustavat sukat. Keskustele asiasta lääkärisi kanssa.
 • On tärkeää olla tietoinen siitä, että hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden käyttäjillä näyttäisi olevan pieni lisäys riski on diagnosoitu rintasyöpä, verrattuna naisiin, jotka eivät käytä näitä ehkäisyvälineitä. Naiset, jotka käyttävät ehkäisypillerit yli viisi vuotta voi olla myös pientä lisäystä vaarassa diagnosoitu kohdunkaulan syöpä. Nämä riskit on punnittava etuja käyttämällä ehkäisyä, jotka sisältävät riskin laskua syöpiä munasarjojen ja kohdun limakalvon (kohdun). Keskustele riskeistä ja hyödyistä pilleri lääkärisi kanssa ennen kuin aloitat sen.
 • Lopeta lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärille, jos saat jonkin seuraavista oireista lääkkeen käytön aikana: pistävä kipu ja / tai epätavallinen turvotusta yksi jalka, kipua hengitystä ja yskää, veren yskiminen, äkillinen hengenahdistus, äkillinen vaikea rintakipu, migreeni tai kova päänsärky, äkillinen häiriö näkö, kuulo-tai, äkillinen heikkous tai tunnottomuus toisella puolella kehoa, pyörtyminen, romahtaa, epileptinen kohtaus, merkittävä verenpaineen nousu, kutinaa koko kehon, ihon keltaisuus tai silmänvalkuaisten (keltatauti), vaikea vatsakipu, vaikea masennus, tai jos epäilet olevasi raskaana.

Ei saa käyttää

 • Tiedetään tai epäillään raskauden.
 • Imetys (vieroitukseen saakka tai kuusi kuukautta syntymän jälkeen).
 • Naiset, joilla on henkilökohtainen tai suvussa veritulppa laskimoon (laskimoveritulppa), esimerkiksi jalka ( syvä laskimotukos ) tai keuhkoissa ( keuhkoveritulppa ).
 • Veren häiriöt, jotka lisäävät riskiä veritulppa suonissa, esimerkiksi fosfolipidivasta oireyhtymä tai tekijä V Leiden.
 • Pitkäaikainen sairaus nimeltä systeeminen lupus erythematosus (SLE).
 • Ylimääräinen urean veressä, jolloin vahingoittuneet punasoluja (hemolyyttis-ureeminen oireyhtymä).
 • Naiset, joilla on kaksi tai useampia muita riskitekijöitä saada veritulppa laskimoon, esim. lihavuus, suonikohjuja, pitkäaikainen liikkumattomuus.
 • Naiset, jotka ovat koskaan ollut verihyytymä valtimo, kuten aivohalvaus tai aivoverenkiertohäiriö aiheuttama veritulppa, tai sydänkohtaus.
 • Angina.
 • Sydämen läppien tauti.
 • Rytmihäiriöt aiheuttama erittäin nopea supistuminen alkuun kaksi kamaria sydämen (eteisvärinä).
 • Keskivaikea tai vaikea korkea verenpaine (verenpainetauti).
 • Korkeat kolesteroliarvot.
 • Vaikea diabetes komplikaatioita, esimerkiksi vaikuttaa silmiin, munuaisiin tai hermoja.
 • Naiset, jotka polttavat yli 40 savuketta päivässä.
 • Naiset yli 50-vuotiaita.
 • Naiset, joilla on kaksi tai useampia muita riskitekijöitä saada veritulppa valtimo, esim. suvussa sydänkohtaus tai aivohalvaus ennen 45-vuotiaita (vanhempi, veli tai sisar), diabetes, korkea verenpaine, tupakointi, ikä yli 35 vuotta, lihavuus, migreeni.
 • Naiset, jotka saavat migreenin kanssa aura, vaikea migreeni säännöllisesti kestää yli 72 tuntia hoidosta huolimatta, tai migreeni, että hoidetaan ergotjohdannaiset.
 • Historia rintasyöpä.
 • Syöpä johon sukuelimet.
 • Emättimen verenvuoto tuntemattomasta syystä.
 • Vaikea maksasairaus, esim. maksasyövän, hepatiitti.
 • Maksasairaus, kun maksan toiminta ole palautunut normaaliksi.
 • Häiriöt sapen eritystä, jotka aiheuttavat keltaisuutta (esim. Dubin-Johnsonin tai roottori oireyhtymä).
 • Sappikivet (sappikiviä).
 • Historia keltaisuus, vaikea kutina, kuulo sairaus nimeltä otosclerosis tai ihottumaa kutsutaan pemphigoid gestationis aikana edellisen raskauden tai aiempaan sukupuolihormonien käyttöön hormoneja.
 • Perinnöllinen veren häiriöt tunnetaan porphyrias.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia. Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Käytä varoen

 • Vuotiaiden naisten yli 35 vuotta.
 • Naiset, joiden vanhempi, veli tai sisar oli aivohalvauksen aiheuttama veritulppa tai sydänkohtaus ennen 45-vuotiaana.
 • Liikalihavuus.
 • Tupakoitsijat.
 • Diabetes.
 • Korkea verenpaine (verenpainetauti).
 • Suonikohjut.
 • Historia laskimotulehdus aiheuttama pinnallinen veritulppa (tromboflebiitti).
 • Naiset, jotka käyttävät pyörätuolia.
 • Aiheuttama anemia perinnöllinen verisairaus, jossa epänormaali hemoglobiini on tuotettu (sirppisoluanemia).
 • Aiempi vaikea masennus.
 • Historia migreeni.
 • Tulehduksellinen suolistosairaus, kuten Crohnin tauti tai haavainen paksusuolen tulehdus.
 • Maksasairaus.
 • Munuaistoiminnan heikkeneminen.
 • Sydämen vajaatoiminta.
 • Tai suvussa on kohonneet rasva triglyseridejä veressä (hypertriglyseridemia).
 • Historia sappikivet.
 • Sulje suvussa rintasyöpää (esim. äiti tai sisar on ollut sairaus), tai naisten geenimutaatioita, jotka liittyvät rintasyöpään, kuten BRCA1.
 • Historia epäsäännöllisiä ruskeita laikkuja näy iholla, yleensä kasvot, raskauden tai aiemman käytön ehkäisypillerit (maksaläiskät). Naiset, joilla on taipumusta tämä ehto pitäisi minimoida niiden altistuminen auringon tai UV-valon, kun käytät tätä ehkäisymenetelmää.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Tätä lääkettä käytetään estämään raskauden eikä sitä pitäisi käyttää raskauden aikana. Jos pilleri ei toimi tai et pillerit ja et saa raskaaksi se, ei ole näyttöä siitä, että pillerit olet jo vahingoittaa vauvaa. Jos luulet olla raskaana ottaen tämä pilleri lopeta se ja ota yhteys lääkäriin välittömästi.
 • Hormonien tämä pilleri voi vähentää rintamaidon tuotantoa. Tästä syystä sitä ei suositella naisille, jotka imettävät. Sitä ei saa käyttää vieroitukseen saakka tai vähintään kuusi kuukautta syntymän jälkeen. Muiden ehkäisymenetelmien sopivat paremmin imettäville naisille. Kysy lääkäriltä neuvoa.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Katso myös varoitukset edellä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Pahoinvointi ja oksentelu.
 • Päänsärky / migreeni.
 • Rintojen arkuus, laajentuminen.
 • Painon muutokset.
 • Säilyttäminen vettä kudoksiin (nesteen kertyminen).
 • Emättimen hiivatulehdus (hiivatulehdus).
 • Muutos kuukautisvuotoa.
 • Kuukautiset tiputtelu-tai läpäisyvuotoa.
 • Masennus.
 • Ihoreaktioita.
 • Sukupuolivietin heikkeneminen.
 • Verenpaineen nousua.
 • Epäsäännöllinen ruskeita laikkuja iholla, yleensä kasvoissa (maksaläiskiä).
 • Steepening sarveiskalvon kaarevuus, joka voi tehdä piilolinssejä epämukavaksi.
 • Häiriöitä maksan toiminnassa.
 • Sappikivet.
 • Veritulppien verisuonissa (esim. syvä laskimotukos, keuhkoembolia, sydäninfarkti, aivohalvaus - katso varoitukset yllä).

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja. Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

On tärkeää kertoa lääkärille tai apteekkiin, mitä lääkkeitä käytät jo, mukaan lukien itsehoitolääkkeet ja rohdosvalmisteet, ennen kuin aloitat ehkäisyä. Samoin lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen minkään uusia lääkkeitä, kun käytät tätä, että yhdistelmä on turvallinen.

Seuraavat lääkkeet nopeuttaa jakautuminen hormonien jälkiehkäisy tällä maksassa, mikä tekee siitä vähemmän tehokas estämään raskauden:

 • aprepitantti
 • bosentaani
 • barbituraatit
 • karbamatsepiini
 • eslikarbatsepiinin
 • modafiniiliä
 • nevirapiini
 • okskarbatsepiinilla
 • fenobarbitaali
 • fenytoiini
 • primidonia
 • rifampisiinin
 • rifabutiini
 • ritonaviiri
 • rohdosvalmiste mäkikuisma (Hypericum perforatum)
 • topiramaatti.

Jos säännöllisesti ottaa nämä lääkkeet ovat todennäköisesti tehdä tämän ehkäisyn tehottomaksi estämään raskauden. On tärkeää, että puhut lääkärisi kanssa tästä. Lääkäri voi suositella, että käytät eri ehkäisymenetelmää kokonaan. Jos kuitenkin haluat käyttää pilleri (ja ette ota rifampisiini tai rifabutiini - katso alla), lääkäri voi määrätä sinulle ylimääräisiä pilleri ottaa yhdessä tämän kanssa, mikä antaa sinulle suuremman annoksen hormoneja. (Tämä on lisenssiä). Jos teet tämän, lääkäri myös pyytää sinua ottamaan kolme pakettia peräkkäin ilman taukoa, on vain neljän päivän lääkkeetön tauko ja sitten ottaa kolme pakettia takaisin takaisin. (Tätä kutsutaan tricycling ja on myös luvattomat.) Tarkoituksena on vähentää määrää ja kestoa hormonin jaksoja, joissa ovulaatio voi tapahtua ja näin minimoida mahdollisuudet pilleri ei ole.

Jos sinulle on määrätty lyhyt kurssi (enintään kaksi kuukautta) jonkin edellä lääkkeiden Myös ne tekee tätä ehkäisymenetelmää tehottomampia. Lääkäri todennäköisesti suosittelee, että tilapäisesti käyttää eri muodossa raskauden ehkäisyä, tai eri pilleri, joka sisältää suuremman annoksen hormoneja. Tarvitset myös käyttää lisäehkäisyä (esim. kondomia), kun otat maksa vaikuttavien lääkkeiden ja vähintään neljän viikon kuluttua pysäyttää se. Vaihtoehtoisesti lääkärisi voi määrätä lisäksi pillerin ottaa yhdessä tämän kanssa, kuten edellä. Keskustele vaihtoehdoista lääkärisi kanssa.

Jos sinulle on määrätty rifampisiinin tai rifabutiini, vaihtoehtoista ehkäisymenetelmää suositellaan aina, koska nämä kaksi antibiootit tekevät pilleri niin tehoton.

Aiemmin jos sinulle on määrätty antibiootti muuta kuin rifampisiinin tai rifabutiini (esim. amoksisilliini, erytromysiini, doksisykliini) ottaen pilleri, neuvonta käytetään olla, että käytät lisäehkäisyn (esim. kondomia) kun olit ottaen antibiootti ja seitsemän päivää sen jälkeen viimeistely kurssin. Kuitenkin tämä neuvo on nyt muuttunut. Sinun ei enää tarvitse käyttää ylimääräistä ehkäisymenetelmää kanssa pilleri kun otat antibioottikuurin. Tämä muutos neuvoja tulee, koska tähän mennessä ei ole näyttöä siitä, että antibiootit (muut kuin rifampisiini tai rifabutiini) vaikuttaa pilleri. Tämä on uusin ohjausta tiedekunnan Seksuaalinen lisääntymisterveyspalveluihin. Kuitenkin, jos sinulla on oksentelua tai ripulia seurauksena ottaen antibiootti sinun tulee noudattaa ohjeita oksentelu ja ripuli kuvattu varoitus edellä.

Jälkiehkäisyvalmiste ulipristal (Ellaone) on mahdollista tehdä pilleri vähemmän tehokkaita. Jos otat Ellaone kuin jälkiehkäisyvalmiste kun käytät Marvelon, sinun tulee käyttää lisäehkäisyä, kuten kondomia 14 päivän kuluttua sen ottamisesta.

Laihtuminen lääketiede orlistaatti (itsehoitolääkkeet kuin Alli ja määrätty kuin Xenical) voi aiheuttaa vaikeaa ripulia. Jos otat jompikumpi näistä lääkkeistä ottaen Marvelon ja saada ripuli, joka kestää yli 24 tuntia, noudata ohjeita jääneiden pillereitä edellä.

Pilleri saattaa estää verensokeria alentavaa vaikutusta diabeteslääkkeet. Jos sinulla on diabetes kannattaa seurata verensokeria ja kysy neuvoa lääkäriltä tai apteekista, jos verensokeri tuntuu muuttuneet, kun alkaa tätä ehkäisymenetelmää.

Pilleri saattaa estää vaikutusta lääkkeitä käytetään alentamaan korkeaa verenpainetta. Verenpaine on yleensä tarkistettava säännöllisesti, kun käytät pilleri, mutta tämä on erityisen tärkeää, jos käytät myös lääkkeitä korkeaan verenpaineeseen.

Pilleri voi myös suututtaa nesteen menettää vaikutus diureetti lääkkeitä.

Jos sinulla on kilpirauhasen vajaatoiminta (hypotyreoosi) ehkä lisääntynyt annostusta kilpirauhashormonien ottaen pilleri. Sinun kilpirauhashormonitasot tulisi tarkistaa säännöllisesti.

Pilleri voi vähentää määrää epilepsialääke lamotrigiini veressä. Sillä tämä voi lisätä riskiä kohtauksia tulossa takaisin tai pahenee, pilleri ei voi suositella naisille, jotka lamotrigiini omasta epilepsia.

Pilleri voi nostaa veren seuraavista lääkkeistä ja tämä voisi lisätä riskiä niiden sivuvaikutuksia:

 • melatoniini
 • selegiline (tulisi välttää yhdessä pilleri)
 • takrolimuusi
 • teofylliini (pienennetyn annoksen teofylliini saattaa olla tarpeen)
 • Titsanidiini
 • vorikonatsolin.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Gedarel Mercilon