Ectena

Canesten combi Emätinpuikko ja kerma (Klotrimatsoli)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Emättimen hiivatulehdus Klotrimatsolin Bayer

Miten se toimii?

Canesten combi emätinpuikko ja kerma koostuu Canesten 500 mg emätinpuikko, joka on asetettu emättimen ja Canesten sammas kerma, joka syötetään ulkopuolelta, emättimen (ulkosynnyttimien ja häpyhuulten). Molemmat sisältävät vaikuttavana aineena clotrimazole, joka on sienilääke käytetään hoitoon tartuntojen sienet ja hiivat.

Emättimen hiivatulehdus on yleisnimitys infektiot emättimen Candida-lajien sienien, erityisesti Candida albicans. Tämä infektio aiheuttaa tulehduksen ja vuotoa emättimestä.

Clotrimazole tappaa Candida sienet aiheuttavat infektion häiritsemällä niiden solukalvojen. Se toimii lopettamalla sieniä tuottaa ainetta nimeltä ergosterolia joka on olennainen osa sieni solukalvojen. Tuotantohäiriö ergosterolin aiheuttaa reikiä näkyvän sienen solukalvon.

Solukalvon sienet ovat elintärkeitä niiden säilymistä. Ne pitää ei-toivotut aineiden pääsyn soluista ja lopettaa solujen sisällön vuotamisen ulos. Kuten klotrimatsolin aiheuttaa reikiä näkyvän solukalvojen tärkeimmät ainesosat sienisolujen voi vuotaa. Tämä tappaa sienet ja kohtelee infektio.

Canesten 500mg emätinpuikko on asetettu korkealle emättimeen, jotta klotrimatsoli toimia suoraan alalla infektio. Emätinpuikko on yksi annos, mitä voidaan emättimeen nukkumaan mennessä käyttäen asetin säädetty.

Canesten sammas kerma sisältää 2% clotrimazole. Sitä sovelletaan ulkopuolella emättimen (ulkosynnyttimet ja häpyhuulten) edistetään välitöntä helpotusta ulkoisia oireita infektion, kuten kutinaa, tulehdus ja arkuus.

Mihin sitä käytetään?

 • Tulehdus emättimessä (emätintulehdus) aiheuttama infektio Candida albicans tai muut hiivat (tunnetaan myös emättimen hiivatulehdus).

Varoitus!

 • Jos tämä on ensimmäinen kerta olet kokenut oireita emättimen hiivatulehdus, jos olet ollut yli kaksi infektioiden viimeisen kuuden kuukauden aikana, jos olet tai voit olla raskaana, tai jos olet alle 16 tai yli 60-vuotias, voit tulisi varmista, että olet keskustele lääkärisi kanssa ennen tämän lääkkeen käyttöä.
 • Sinun pitäisi myös neuvotella lääkärin kanssa ennen kuin käytät tätä lääkettä, jos olet allerginen jollekin muulle emättimen sieni tuotteita, tai on jokin seuraavista oireista: epäsäännöllinen tai epänormaali emätin verenvuotoa, verinen tai pahanhajuinen valkovuoto, vulvasyöpä tai emättimen haavaumat, rakkuloita tai haavaumia, alavatsakipuja, kipu virtsaamiskyvyttömyys, kuume, vilunväristykset, pahoinvointi, oksentelu tai ripuli.
 • Canesten Emätinpuikko ei saa ottaa suun kautta. Se on vaginassa vain. Canesten sammas kerma on levitettäväksi emättimen vain.
 • Sekä Canesten emätinpuikot ja Canesten sammas kerma voi vahingoittaa lateksi (kumi) kondomeja ja kalvot (caps) ja niin ne tehottomiksi estämään raskauden ja sukupuolitautien. Sinun tulisi käyttää vaihtoehtoista ehkäisymenetelmää vähintään viiden päivän kuluttua lääkkeen käyttämisen tai mieluummin välttää seksiä vasta, kun infektio on selvitetty. Muista, että seksiä kun sinulla on vielä infektio on todennäköisesti tartunta kumppanisi, joka voisi sitten siirtää sen takaisin sinulle.
 • Jos seksuaalinen kumppani on myös oireita sammas (miehillä nämä ovat kipu ja punoitus penis, kireys esinahan tai valkoinen, hajuton erite penis), on tärkeää, että niitä kohdellaan samalla kuin sinä, esimerkiksi klotrimatsolin kerma, estää sinua, uudelleen saastuminen. Kysy lääkäriltä tai apteekista.
 • Voit pitää käyttää kermaa, kunnes oireet infektio on selvitetty, mutta ota yhteyttä lääkäriin, jos oireet eivät ole saaneet parempaa viikon kuluessa käyttäen Canesten pessaarina.

Ei saa käyttää

 • Tunnetaan herkkyys tai allergia jollekin.
 • Tätä lääkettä ei suositella käytettäväksi lapsille.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.
Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Turvallisuutta tätä lääkettä käyttää raskauden aikana ei ole erikseen tutkittu. Kuitenkin, se on ollut käytössä useita raskauden aikana ilman mitään näennäisellä haitallisia vaikutuksia. Kuten kaikki lääkkeet, sinun tulee neuvotella lääkärin kanssa ennen lääkkeen käyttöä raskauden aikana. Vältä asetin lisätä pessaarina jos olet raskaana. Sormilla sijaan.
 • Koska hyvin vähän tätä lääkettä imeytyy verenkiertoon emättimen on epätodennäköistä, että jokin lääke erittyvät äidinmaitoon. Kuten kaikki lääkkeet, hakeudu lääkärin neuvoa lääkäriltä tai apteekista ennen kuin käytät tätä lääkettä, jos imetät.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Emättimen ärsytystä.
 • Polttava tunne.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.
Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Tämä lääke ei tiedetä vaikuttavan muihin lääkkeisiin.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Hoitoon emättimen hiivatulehdus:

Canesten 10% VC Canesten 100mg/200mg emätinpuikot Canesten 500mg pessaari
Canesten voide combi sisäiset ja ulkoiset voiteet Canesten sisäinen kerma Canesten sammas kerma

Hoitoon urheilijan jalka:

Canesten AF kerma Canesten AF jauhe Canesten AF spray

Hoitoon sieni ihotulehduksia:

Canesten 1% kermaa Canesten iho jauhe Canesten iho spray
Canesten ratkaisu Care Clotrimazole cream 1%