Ectena

Imetys

Miten pääset alkuun

Imetys on henkilökohtainen päätös äidille tehdä.

Ensimmäinen askel kohti imetyksen onnistumiseen on tehdä päätös ennen kuin vauva. Se on hyvä idea puhua jonkun, jolla on kokemusta, etsiä tietoa, lukea kirjoja ja lehtiä tai surffailla internetissä.

Imetys voidaan aloittaa heti, kun vauva on syntynyt. Useimmissa synnytysosastoilla vauvat laittaa äidin vatsassa suoraan syntymän jälkeen.

Tämä ensimmäinen läheisessä suuresti edistää imetystä. Heti syntymän jälkeen, vauva on usein hereillä. Se innokkaasti etsii rintojen ja haluaa imeä.

Vauva voi olla apua huolellisesti tukemalla nojalla pohjat jaloilleen, joten se voi ryömiä tai työntää itsensä mahasta ja aina rintojen. Se etsii rinta ja aloittaa imemisen heti, kun se on siellä.

On tärkeää, että rinnat ovat edistäneet, niin pian kuin mahdollista, koska maidon määrä riippuu osittain siitä, kuinka usein vauva imettää.

Miten vauva sijoitetaan rintojen?

Ensinnäkin, äidin pitäisi istua yhtä mukavasti kuin mahdollista, jotta selkä ja käsivarret on tuettu hyvin, esim. tyynyt behing selkää.

Sitten vauva olisi säädettävä lähellä äiti. Vauva olisi maannut sen vatsaan päin sen äidin vatsassa, sen pää taivutettu hieman taaksepäin. Näin sen nenä on automaattisesti vapaa rintojen. Vauva voidaan tukea tyyny, koska se sijaitsee "maha maha", niin että vauva on tasolla rinnat eikä kovia päästä nänni.

Miten saada vauva imeä

Useimmat vauvat ovat innokkaita imemään, kun he tuntevat nänni vastaan ​​poskelle.

Jos vauva ei reagoi, tai on liian väsynyt, suckle refleksi voidaan stimuloida hellästi vauvan poski ja huulet ulottuvilla. Vauva käännä päätään ja etsi nänni suu auki. Älä isku molemmille poskille, koska se sekoittaa vauvan!

Samanlaista stimulaatiota voidaan käyttää, jos huomaat, että vauva on joko juo hitaasti tai nukahtaminen rintojen.

On olemassa kahdenlaisia ​​äidinmaitoon: ohut vetistä maitoa, joka täyttää vauvan jano - ja sitten muutaman minuutin kuluttua, rikkaampi, kermainen, proteiinipitoista maitoa tulee läpi.

Imetys. miten vauva sijoitetaan rintojen?
Imetys. Miten vauva sijoitetaan rintojen?

Vauva tarvitsee molempia maitoa, joten vauvan pitäisi olla yksi rinta kohtuullisen ajan ennen siirtymistä muihin rintojen. Monet sanovat, että 20 minuuttia on tarpeeksi pitkä ennen kuin kytket puolin.

Onko vauva imetyksen niin kuin sen pitäisi?

Vauvan imeä kunnolla, nänni on oltava hyvin sisällä vauvan suuhun. Koko nänni, ja sen ruskea ympyrä, on katoavat vauvan suuhun, tai vauva ei voi luoda tyhjiön sen kieli ja pehmeä takaisin osa sen makuun.

Jos vauva vain imettää kärki nänni, se ei tyhjentää rinta-ja nännit tulee kipeä. Laita varovasti kärki pikkusormen yläkulmassa suustaan. Sitten vauva päästää nänni ja ruokinta voidaan aloittaa uudelleen.

Anna vauva avaa suunsa (aivohalvaus sen poski) aloittaa imetystä. Tämä oikea "imevät" Tärkeintä on onnistunut ruokinta, joten älä periksi ja pyytää apua, jos olet kamppailee.

Miten saada vauva päästää irti nänni?

Jos et ole tyytyväinen, että vauva on oikein "tarttui", jossa koko nänni ja ympäröivän alueen hyvin sen suuhun - älä pelkää varovasti ottaa vauvan pois ja yritä uudelleen.

Jos vauva vedetään pois keskellä ruokinta, äidin nännit tulee kipeä melko nopeasti. Sen sijaan, laittaa kärki pikkusormen yläkulmassa vauvan suuhun ja hän avaa automaattisesti suunsa. Tämä rikkoo tyhjiö, että vauva luo sen suuhun imeä.

Miten maitoa saa tuottaa?

Tuotetun maitomäärän riippuu siitä, kuinka usein vauva imettää.

Kun syöttää vauvaa, imetystä liikkeen aiheuttaa hormoneja vapautuu verenkiertoon alkaen aivolisäkkeen aivoissa. Hormoneja vapautuu ovat oksitosiini ja prolaktiini.

Oksitosiini saa rintarauhasiin vuonna äitien rintojen sopimus, joten maito vapautuu ja virtaa vauva. Monet naiset kokevat tätä vetämällä tunne tai pistely rinnat, kun vauva alkaa imetystä. Prolaktiini säätelee tuotetun maitomäärän.

Kuinka usein lapsesi imettää ohjaa tuotetun maitomäärän, mutta tämä ei kestää muutaman viikon asettua.

Vuoden ensimmäisten viikkojen, se voi tuntua siltä kuin sinulla on liikaa tai liian vähän maitoa. Tämä on normaalia, ja jos vauva saa imeä säännöllisesti, "kysynnän ja tarjonnan'' järjestelmä asettua, kunnes elimistö tuottaa juuri oikea määrä maitoa vauvalle.

Mistä tiedät, jos vauva saa tarpeeksi maitoa?

Hyvä vihjeitä olla tietoinen ovat:

  • vauva kastelee kuudesta kahdeksaan vaippaa päivässä.
  • vauva saa 100 200 g viikossa (noin 400 800g kuukaudessa).
  • vauva näyttää normaalilta, on kiva väri ja sileä iho, reagoi normaalisti, on vahva ja liikkuu normaalisti.

Jos vauva on lihoo oikein ja kastelee oikea määrä vaipat joka päivä, ei tarvitse pelätä - vaikka hän haluaa syöttää usein. Kaikki vauvat ovat erilaisia ​​ja jotkut ovat suurempi tarve ruokinta ja yhteystiedot.

Monet uudet äidit ovat huolissaan, jos heillä ei ole tarpeeksi maitoa.

Maitomäärä ei ole riippuvainen koosta rinnat, koska sekä pienet ja suuret rinnat sisältävät lähes saman määrän maitorauhasten. Vain rasvakudokseen vaihtelee.

Toisaalta, se on tärkeää uskoa itseesi ja haluavat ruokkia. Kehosi on kyky ruokkia, joten jos ruokinta on vaikeaa, älä anna periksi. Luottaa siihen, että tukea, voit voittaa kaikki ulkopuoliset tekijät aiheuttavat vaikeuksia.

Muista syödä hyvin tasapainoinen ruokavalio itse, tehdä parasta laatua maitoa vauvalle.

Hyvä lounas on erityisen tärkeää: vähärasvaista lihaa, täysjyvä leipää tai pastaa, hedelmiä ja vihanneksia, maitotuotteita ja paljon vettä ja paljon lepoa.

Mitä jos vauva on unelias ja ei halua juoda?

Jotkut vauvat haluavat nukkua koko päivän. He juovat vähän kerrallaan eikä kovin usein. Jos vauva ei lihoa eikä märkä kuudesta kahdeksaan vaippaa päivässä, keskustella vaihtoehdoista kanssa kätilö tai lääkäri.

Muuta rintojen 20 minuutin välein pitää vauvan kiinnostusta ja saada heidät juomaan niin paljon kuin mahdollista. Se auttaa pitämään vauvan paljon, isku koko kehon ja hieronta häntä hellästi. Hyväillen tai puhu vauva stimuloi ne herätä.