Ectena

Mitä tapahtuu, kun jotkut minun munat ovat jäässä?

Kysymys

Aloitin vaihdevuodet 45 ja olen nyt HRT.

Toinen kärsijä on kertonut minulle, että saan vielä munat sisälle jää minulle, että voitaisiin poistaa ja jäädytetään, kunnes olen valmis yrittää tulla raskaaksi.

En ole varma, onko tämä totta, ja haluaisin tietää, onko tämä swould on tehtävä pian.

Olen myös huolissani siitä, mitä menettely johtaisi.

Vastata

Koska en ole tietoinen henkilökohtainen historia ympäröivä "vaihdevuodet", en voi olla varma, että Egg jäätävää ohjelmaa voitaisiin soveltaa oman yksittäistapauksessa.

Neuvoisin, että keskustelet osa tulevaisuuden hoitoa lääkärisi kanssa.

Jäädyttäminen ihmisalkioiden on nyt yleistä menettelyä, mutta jäädytyksen tuloksena ihmisten munasoluista on viime aikoihin asti ollut pettymys.

Tämä on ollut liittyvät kahteen ongelma-alueita:

  • Ensinnäkin, läpinäkyvä kerros, joka ympäröi muna kovetetaan jäätyminen ja siittiöt ovat siksi vähemmän todennäköisesti päästä.
  • Toiseksi, siinä vaiheessa, ovulaation, kun munat kerätään, kromosomit pidetään muodostuminen karan hienoja säikeitä munassa, joka voidaan hajottaa jäähdytyksen ja sulatusta, mikä mahdollisuus kromosomipoikkeavuuden.

Uudet tekniikat on nyt kehitetty, että näiden ongelmien voittamiseksi suuressa määrin.

Ihmisen hedelmöitystä ja embryologia Authority (HFEA) on todettu, ettei ole riittävästi näyttöä siitä, että uusi tekniikka on vaarallinen ja se on nyt laillista jäätyä ja sulaa ihmisen munia Euroopassa.

Nainen, joka haluaa saada munansa jäädytetty läpi munasarjojen stimulaatiota samalla tavalla kuin potilaasta IVF-hoito.

Munat kerätään ja jäädytetään käyttämällä erityinen suojaava neste. Kun nainen haluaa käyttää munansa, ne sulatetaan ja spermaa hänen kumppani tai luovuttajan ruiskutetaan suoraan munasolun.

Kaksi päivää myöhemmin kaikki alkiot istutetaan aikana luonnollinen kuukautiskierto tai kierto ohjataan hormonikorvaushoitoa.

Tekniikka kiinnostaa naisten hedelmällisyys jostain syystä, esim. munien varastointi jäädyttämällä ennen syövän hoitoon.

Muna laatu heikkenee iän myötä ja kun yli 35-vuotiaita, syntyvyys laskee jyrkästi.

Jotkut naiset voivat halutessaan tallentaa munia niin heidän mahdollisuuksiaan ottaa perheen epätodennäköisemmin heikentyä, jos ne päättävät odottaa vasta myöhemmin elämässä on perhe.

Keskimäärin munat kerätään IVF sykli on noin 10. Kahdeksan näistä voi olla sopiva jäädyttämisestä, joista puolet on todennäköisesti hengissä prosessi ja puolet näistä ovat todennäköisesti lannoittaa.

Siksi 10 munaa voisi saada kaksi alkioita. Todennäköisesti nämä juurruttamista voisi aiheuttaa raskauden vaihtelevat yksilöstä toiseen.