Ectena

Vaihdevuodet

Mikä on vaihdevuodet?

Menopaussiin keskimäärin 51 vuotta.

Vaihdevuodet, jota kutsutaan myös muuttaa elämän, on määritelty loppuun viimeisten kuukautisten.

Länsi-naisia, se tapahtuu keskimäärin 51 vuotta. Mutta on monia erilaisia ​​normaaleja ulottuu omasta 30s 60s.

Mikä on vaihdevuodet on?

Vaihdevuodet esiintyy munasarjojen ei enää reagoi valvoa hormonien vapautuu aivolisäkkeen aivoissa. Tämän seurauksena, munasarjat eivät vapauttamaan muna kuukaudessa ja tuottaa naishormonit estrogeeni ja progesteroni.

Se on lasku näiden hormonien pitoisuutta veressä, joka johtaa oireita vaihdevuodet.

Tutkimus vaihdevuodet on suhteellisen uutta. Sata vuotta sitten, kun elinikä oli lyhyempi, useimmat naiset eivät elää pitkään vaihdevuosien jälkeen ja niin vähän tiedettiin se.

Miten vaihdevuodet alkavat?

Monet naiset kokevat oireita vaihdevuodet ja epäsäännölliset kuukautiset useita vuosia jopa vaihdevuodet itse.

Tätä kutsutaan vaihdevuodet, tai "perimenopause", ja se edustaa asteittainen väheneminen normaalia toimintaa munasarjat.

Yksi yhteisistä ongelmista vaihdevuodet on, että kaudet ovat virheellisiä sekä väli ja määrä. Kunnes aikoja ehtyä kokonaan, voimakas verenvuoto voi aiheuttaa paljon ongelmia.

Hoidot voimakas verenvuoto on lueteltu alla.

Tulehduskipulääkkeet

Ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet (NSAID: t) ovat lääkkeet, kuten ibuprofeeni (esim. Nurofen), joita käytetään kuten kipulääkkeitä ja alentaa lämpötilaa on korotettu.

Ne vähentävät veren määrää menetetty aikana ja vähentää kipua. mefenaamihappo (esim. Ponstan) on toinen kipulääke käytetään samalla tavalla.

Traneksaamihappo

Traneksaamihappo (Cyklokapron) on lääke, joka kannustaa veren hyytymistä on verenvuoto pintaan, mikä voi vähentää runsaiden kuukautisten hoitoon. Sitä käytetään vain raskain kolme tai neljä päivää kunkin jakson.

Se ei sovi naisille, joilla on aiemmin esiintynyt verihyytymien (veritulpan). Pahoinvointi, oksentelu ja ripuli ovat todennäköisin sivuvaikutuksia tätä lääkettä.

Progestogen tablettia

Suun progestiinia tabletit leikata vuotoon, kun annetaan tarpeeksi kauan (21 päivää kunkin jakson), kuten progestiinia vapautuu Mirena kohdunsisäinen järjestelmä.

Mirena on tällä hetkellä tehokkain ei-kirurginen tapa käsitellä liiallista verenvuotoa emättimestä.

On muun lääkkeen vaihtoehtoja, joita voidaan käyttää asiantuntijat, jos tarpeen, mutta ne voidaan liittää merkittäviä sivuvaikutuksia.

Kohdun poisto

Runsaiden kuukautisten hoitoon on yleisin syy ottaa kohdunpoisto. Yksi viidestä naisesta on ollut kohdunpoisto ennen 60-vuotiaana.

Täydellinen poistaminen kohtu on suhteellisen suuri leikkaus. Tämä tarkoittaa, siihen liittyy riskejä kaltaisissa anestesia, ja verenvuoto toimintaa, haavainfektioiden, vein hyytymistä leikkauksen jälkeen ja niin edelleen.

Nämä ovat kuitenkin riskejä, jotka sovelleta toimiin. Käytännössä kohdunpoisto on onnistunut ja hyvin siedetty menettelyä.

Kohdun limakalvon ablaatio

Lesser kirurgisten hoitoon runsasta ovat nyt mahdollisia käyttäen kuitu-optiikan välineitä, joilla voidaan tuhota kohdun limakalvo ( kohdun limakalvon ablaatio ).

Tämä toimii, koska se on vain sisäinen kohdun limakalvo, joka on hormoni-herkkä ja vastaa kuukautiset.

Menettely ei ole täysin poista jokainen pala kohdun limakalvon, ja 30-90 prosenttia naisista silti joitakin kuukautisvuotoa jälkeenpäin, mutta yleensä se on kevyt.

Samasta syystä, jos myöhemmin ottaa HRT jälkeen kohdun limakalvon ablaatio, tarvitset silti käyttää progestiiniyhdistelmähoidosta valmisteluun eikä vain pelkkää estrogeenia.

Mikä on vaihdevuodet on?

Jokainen nainen kokee vaihdevuodet eri tavalla.

Monet tuskin huomaa "muutos", paitsi ehkä niiden kausien muuttuneet epäsäännöllisiksi. Toiset kärsivät joka oire ja löytää elämänsä vaikuttaa rankasti.

Siirtyminen vaihdevuodet on yleensä asteittain ja on mukana erilaisia ​​oireita.

Kuumat aallot ja hikoilu

Yleisimpiä oireita ylivoimaisesti ovat "kuumia aaltoja" ja hikoilu hyökkäyksiä. Nämä jaksot voi tapahtua milloin tahansa, jopa useita kertoja tunnissa.

Jokainen kuumat aallot kestää yleensä kolmesta kuuteen minuuttia.

Täsmälleen miksi aallot ja hikoilu esiintyy ei täysin tunneta, mutta useimmiten se johtuu automaattisen valvonnan hermoston ovat virheellisiä.

Tämä laukaisee ihon verisuonten avata ja viestittää hikirauhaset aktivoituvat milloin tahansa. Yleensä tämä tapahtuu vain, jos olit liian kuuma ja tarvitsi menettää lämpöä.

Unihäiriöt

Univaikeudet voivat johtua ongelmista nukahtamista, levottomuus tai yöllä hikoilu. Jotkut naiset hikoilevat voimakkaasti ja on saada jopa vaihtaa lakanat useita kertoja yön.

Psyykkisiä muutoksia

Masennus, mielialan vaihtelut, väsymys tai päänsärky ovat mahdollisia oireita. Unohduksen tai ärtyneisyys voi olla ahdistavaa sekä sinulle ja muu perhe.

Fyysisiä muutoksia

 • Vaihdevuosien aikana ihosi ohenee.
 • Puute estrogeenin tarkoittaa usein rauhaset emättimen eivät tuota yhtä paljon voitelua kuin ennen ja se voi aiheuttaa pistelyä ympäri vagina seksin aikana.
 • Jotkut naiset eivät tunnu seksiä, kun taas toiset löytävät orgasmeja tullut vähemmän intensiivistä.
 • Puute estrogeenin vaikuttaa myös virtsarakon ja saatat pitää antaa vettä useammin.
 • On asteittainen nousu riskiä sydänsairauksien ja aivohalvauksen jälkeen vaihdevuosien.
 • Falling estrogeenitaso seurauksena epäsuotuisat muutokset kolesteroli-ja rasva-arvoja veressä, mikä aiheuttaa taipumus näihin ongelmiin.

Osteoporoosi

Viime vuosina on ollut paljon kiinnostusta osteoporoosi (luukato) yhteydessä vaihdevuodet.

Estrogeeni normaalisti stimuloi luun-rakennuksen soluja.

Seurauksena lasku estrogeeni, naiset menettävät luun massaa ja voimaa usean vuoden ajan vaihdevuodet. Loppujen lopuksi tämä voi tehdä luut todennäköisemmin romahtaa tai murtuma.

Mitä voi tehdä vaihdevuodet helpompaa?

Sairaanhoito on naisille, jotka ovat huolissaan oireita vaihdevuodet.

Hormonikorvaushoito

Hormonikorvaushoito (HRT) lievittää oireita vaihdevuodet säätämällä hormonitasot.

Siihen liittyy sai pieni annos estrogeenia. Naiset joilla ei ole ollut kohdunpoisto annetaan myös progesteronin kaltainen huume osana hormonikorvaushoitoa. Tätä kutsutaan progestiiniyhdistelmähoidosta.

Yhdistetty HRT voidaan kuvata joko peräkkäin tai jatkuva.

Juokseva progestiiniyhdistelmähoidosta sopii naisille, jotka ovat perimenopausal eli vielä kokea arvaamaton kuukautisvuotoa. Useimmat valmisteet on suunniteltu jäljittelemään kuukautiskierron aikana ja aiheuttaa kuukausittaista. Ne perustuvat noin 28-päivän kierto, jossa estrogeenia käytetään joka päivä ja progesteroni on lisätty viimeisten 12 14 vuorokauden aikana.

Naisille, jotka ovat rajatapauksia postmenopausaalisilla ja on erittäin harvoin vuotaa verta, siellä on myös juokseva valmisteluun käytettävissä joka johtaa kolmen kuukauden vuotaa verta.

Kun nainen ei ole ollut luonnollinen aika vuodessa ja on kuvattu vaihdevuosista jatkuvaa yhdistelmähoitoa HRT sopii paremmin. Tämänkaltainen HRT ei tuota aikaa ja liittyy ottaen päivittäinen annos estrogeenia ja progesteronia.

Miten HRT otettu?

On monia tapoja hormonikorvaushoitoa, jossa yleisin on päivittäin tabletti. Vaihtoehtoja ovat iholaastarit, pieni pelletti tai implantti ihon alle, geeli annostellaan päivittäin ihoa, rengas työnnetään emättimeen tai nenäsuihkeena.

Mitkä ovat sivuvaikutukset HRT?

Suurin osa naisista ei ole sivuvaikutuksia, mutta seuraavat ovat melko yleisiä:

 • pahoinvointi
 • rintojen arkuus
 • painonnousu
 • nesteen kertymistä.

Nämä oireet usein tyytyä muutaman ensimmäisen kuukauden hoidon. Jos he eivät, se kannattaa lääkärin tai gynekologin säätää lääkitystä.

Kuinka tehokas HRT?

HRT on tehokkaasti lievittää kuumia aaltoja ja emättimen kuivuus ja monet naiset raportoivat parantaa niiden yleistä hyvänolon tunnetta.

Kuitenkin, HRT ei ole taikuutta korjata ja häirittyinä mielialan tai käyttäytymisen johtuu taustalla olevat ongelmat kotona tai työpaikalla, HRT ei voida odottaa asioiden parantamiseksi.

HRT on usein itsestään lyhyen oikeinkirjoituksen kuusi kuukautta vuodessa lievittää kuumia aaltoja.

Pitkän aikavälin hyödyt HRT ovat hiljattain kyseenalaiseksi.

Aikaisemmin luultiin, että HRT estää sydänsairauksia ja aivohalvauksia hidastamalla kehitystä valtimoiden kovettuminen. Useita merkittäviä tutkimuksia vuoden 2002 ja 2003 ovat osoittaneet, tämä ei ole niin.

Mahdollisuus, että HRT käyttäjät ovat vähemmän todennäköisesti kehittää Alzheimerin tauti on vielä vahvistamatta, mutta näyttää siltä, ​​että HRT tarjoaa suojaa kehittämällä suoliston syöpä.

Tärkein Näiden tutkimusten on vahvistus siitä, että HRT lisää riskiä sairastua rintasyöpään ja kohdun limakalvon syövän (syöpä kohdun limakalvon).

Riskejä hormonikorvaushoitoa

Mittasuhteet, suuruus nämä riskit, se auttaa koota joitakin lukuja.

Vertailutarkoituksissa, riskit totesi kärsivien ihmisten lukumäärä per 10000 naista-vuotta havainto. Tämä voi tarkoittaa tuhat naista havaittu yli 10 vuotta tai viisi tuhatta naista yli kaksi vuotta jne.

Naisten Health Initiative (WHI)-tutkimus osoitti seuraavat riskit.

Juokseva HRT

 • Rintasyöpä: riski sairastua rintasyöpään naisilla ei hormonikorvaushoitoa (plaseboa) oli 30 10000 naista-vuotta. HRT riski oli 38 prosenttia 10000 naista-vuotta.
 • Sydänsairaus: naiset eivät käytä hormonikorvaushoitoa oli 30 tapausta sydänsairaus per 10000 naista-vuotta. Naiset HRT oli 37 tapausta 10000 naista-vuotta.
 • Stroke: lle plaseboa riski oli 21 prosenttia 10000. HRT riski oli 29 10000.
 • Verihyytymien (laskimotukos): lumelääkettä saaneilla riski oli 16 prosenttia 10000. HRT riski oli 34 prosenttia 10000. Tutkijat mukana niitä verihyytymiä, jotka siirretään säärilaskimot ylös keuhkoihin, jotka ovat kaikkein vaarallisin, sekä ne, jotka pysyivät säärilaskimot.
 • Kohdun limakalvon syöpä: on vaikea laittaa tarkkoja lukuja tästä, mutta pitkän aikavälin pelkkää estrogeenia ei lisää riskiä epänormaali kasvu kohdun limakalvon (endometriumin) ja kohdun limakalvon syöpään. Käyttämällä progestiiniyhdistelmähoidosta vähentää, mutta ei poista, riski Tutkimusten mukaan juokseva progestiiniyhdistelmähoidosta voi silti liittyä hieman kohonnut kohdun limakalvon syöpä, kuitenkin lisääntynyt riski on todettu jatkuvasti progestiiniyhdistelmähoidosta.

Rintojen tauti ja HRT

HRT on ollut tiedossa jo vuosia lisätä riskiä rintasyöpään. Riski kasvaa ajan hormonikorvaushoitoa käytetään ja tulee havaittavissa noin yhden kahden vuoden hoidon.

Riski laskee, kun HRT on pysähtynyt, ja kestää noin viisi vuotta pudottaa takaisin keskimäärin väestöstä.

Million Women Study osoitti progestiiniyhdistelmähoidosta oli suurempi riski sairastua rintasyöpään kuin pelkkää estrogeenia. Tutkimuksessa todettiin, että:

 • vuotiailla naisilla 50, jotka eivät käytä hormonikorvaushoitoa, noin 32: lla 1000 on diagnosoitu rintasyöpä, kun he saavuttavat 65 vuoden iän
 • naisilla, jotka aloittavat pelkkää estrogeenia 50-vuotiaana ja käyttää sitä viisi vuotta, noin 33-34 joka 1000 on diagnosoitu rintasyöpä 65 vuotta
 • naisilla, jotka aloittavat progestiiniyhdistelmähoidosta 50-vuotiaana ja käyttää sitä viisi vuotta, luku olisi 38: lla 1000
 • niille, jotka aloittavat pelkkää estrogeenia 50-vuotiaana ja käyttää sitä 10 vuotta, rintasyöpä on diagnosoitu 37: lla 1000 mennessä 65 vuotta
 • niillä, jotka alkavat progestiiniyhdistelmähoidosta 50-vuotiaana ja käyttää sitä 10 vuotta, osuus nousee 51: lla 1000.

Parasta käytettävissä olevaa näyttöä tällä hetkellä kertoo, että rintasyöpäkasvaimet esiintyy naisilla hormonikorvaushoitoa ovat pienempiä, vähemmän kehittyneitä ja hoidettavissa tyyppiä kuin rintasyövistä esiintyy naisilla ei hormonikorvaushoitoa.

Tämä selittää sen, että huolimatta lisääntynyt määrä syövät joka johtuu HRT, todellinen kuolleisuus naisten rintasyöpä on sama HRT ja ei-HRT väestön.

Asiantuntijat kuitenkin nyt tuntuu tasapaino riski on asettunut vastaan ​​HRT annetaan yli viisi vuotta.

On suositeltavaa, että hormonikorvaushoito käytetään vain lyhytaikaiseen hoitoon lievittää vaihdevuosioireita ja että hoito on tarkistettava vähintään kerran vuodessa.

Jokainen nainen harkitsee hormonikorvaushoitoa tulee keskustella riskeistä ja hyödyistä hänen yksilölliset olosuhteet lääkärinsä kanssa ennen päätöstä hoitoon.

Muut rintojen liittyvät ongelmat HRT

Naiset ennen vaihdevuosia, jotka ottavat HRT usein saada rintojen kipu ja hyvänlaatuisia rintojen kyhmyjä, mukaan lukien kystat (nesteen täyttämiä kyhmyjä).

Hormonikorvaushoito voi aiheuttaa hyvänlaatuisia rintojen kyhmyjä, jotka ovat jo saada isompi.

Euroopassa, sekä luottaen naiset tarkistaa niiden rinnat ja raportoivat muutoksia GP on myös kansallinen seulonta palvelu, joka tarjoaa säännöllisiä mammografiassa naisille yli 50.

HRT tiedetään lisäävän tiheys rintakudoksen, mikä vaikeuttaa röntgenkuvat käytetään mammografiassa tunkeutua rinnan. Siksi on huolestuttavaa, että hormonikorvaushoito voi vaikeuttaa havaita rintasyöpä mammografia.

Kuitenkin, HRT ei ole ainoa lääke, jota voidaan käyttää lievittää vaihdevuosioireita.

Muita hoitoja vaihdevuodet

Tiboloni

Tiboloni (Livialia) on synteettinen steroidi hormoni, joka on joitakin estrogeenin plus joitakin progesteronin vaikutuksia (ja on joitakin testosteronin kaltaisia ​​vaikutuksia, liian).

Tavallaan se on eräänlainen yhdistetty jatkuvaa hormonikorvaushoitoa yhdessä tabletin, joka on suurelta osin, miten sitä käytetään.

Se auttaa flushings ja hikoilu, emättimen kuivuutta ja ärsytystä ja suojaa myös osteoporoosi. Se mahdollisesti parantaa libido.

Hyödyt tibolonin ovat paljon vähemmän rintojen arkuus ja pieni vaikutus rintojen kudostiheyksien Mammografiakuvissa tiheys. Kuitenkin Million Women Study osoitti, että tiboloni liittyy hieman lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään, ja suunnilleen samalla tasolla kuin se, joka liittyy pelkkää estrogeenia.

Clonidine

Klonidiini on lääke alun perin kehitetty käytettäväksi verenpainetta alentavaa hoitoa, mutta pienempiä annoksia ( Dixarit ) se voi lievittää kuumat aallot.

Estrogeeni voiteet ja emätinpuikot

Emättimen kuivuus voidaan lievittää lyhytkestoinen estrogeenin voiteet tai emätinpuikot että työnnetään emättimeen.

On myös erityinen emätinrenkaan sisältää estrogeenia, joka voidaan jättää emättimessä kolme kuukautta, jos se vapauttaa hitaasti estrogeenia emättimen kudoksia.

Täydentävän lääketieteen

Erilaisia ​​"täydentäviä" hoidot ovat myös laajalti käytössä lievittää vaihdevuosioireita.

Vaikka tieteellinen näyttö hyväksi täydentävän lääketieteen ei ole niin hyvä kuin tavanomaiset hoidot, ne ovat yleensä turvallisia kokeilla.

Musta cohosh on tunnetuin täydentäviä hoitoja. Se on saanut alkunsa keskuudessa Pohjois-Euroopan intiaanit, jossa sitä on käytetty perinteistä folk korjata erilaisia ​​gynekologisia ongelmia satoja vuosia.

Maksavaurioita voi esiintyä joitakin ihmisiä ottaen musta cohosh - vaikka maksavaurio on harvinaista se voisi olla vakavia. Lääkkeet ja terveydenhuollon tuotteiden sääntelyvirasto (MHRA) ovat sanoneet, että kaikki tuotteet, jotka sisältävät musta cohosh olisi tehtävä varoitus.

Luonnollinen prosessi

On ollut taipumus ajatella vaihdevuodet sairauden tai terveyden vaaran, jotka on väärä tapa tarkastella sitä. Se on vaihe elämässä ja meidän on elettävä sen kanssa.

Käsi nainen (tai mies) on vain vähän vaikutusta käytettyihin menetelmiin luonnon ja vaihdevuodet on muuttumassa kohtaus maailma lääketieteen. On monia vastaamattomia kysymyksiä - paljon ongelmia luulimme vastauksia ovat osoittautuneet olla niin yksiselitteistä.

Iso terveysasiat, jotka kohtaavat vanhempien naisten Euroopassa nykyään lähinnä tehdä sydän-ja verisuonitaudit, ylipaino, kehittää diabeteksen ja ottaa mielenterveydellisistä. Se on sama lista miehille.

Tiedämme asioita, jotka tarvitsevat huomiota koko väestön auttaa näitä ongelmia:

 • alhainen liikunta useimmat meistä ottaa
 • meidän liiallinen saanti korkea-kalori elintarvikkeet, suola ja alkoholi
 • verenpainetauti (korkea verenpaine)
 • kolesterolin tasot.

Nämä ovat itse asiassa suurempi uhka kuin syövän suurin osa ihmisistä, ja ne kaikki voidaan parantaa toimilla voimme ottaa itseämme.

Onko vaiheet voin tehdä, jotta vaihdevuodet helpompaa?

Se ehkä ottaa se vähän pitkälle sanoa, että oikea asenne vaihdevuodet voidaan tehdä iloista osa elämääsi. Kuitenkin samat toimenpiteet, jotka helpottavat elämää yleensä tekee vaihdevuodet paremmin myös.

 • Säännöllinen liikunta, kuten kävely 20-30 minuuttia kolme tai neljä kertaa viikossa, voi parantaa terveyttä ja lisätä vuotta elämääsi. Liikunta vahvistaa luustoa, lisää hyvinvointia ja auttaa tekemään nukkuminen helpompaa.
 • Syöminen oikea ruoka on myös tärkeää. Luuston, elimistö tarvitsee noin 1500mg kalsiumia päivässä maitotuotteista, kuten maitotuotteita ja juustoa.
 • Syöminen runsaasti hedelmiä ja vihanneksia tarjoaa tarvittavat kivennäisaineita ja vitamiineja hyvää yleistä terveydentilaa ja auttaa myös suojautua syöpää ja sydänsairauksia.
 • On jonkin verran näyttöä siitä, että soija jauhoja (tai muita elintarvikkeita runsaasti ns kasvien estrogeenin) voi vähentää vaihdevuosioireita flushings.
 • Tupakointi ei ole koskaan hyväksi terveydelle. Tupakoinnin lopettaminen on suurin yksittäinen siirto kuka tahansa voi tehdä parantaa heidän terveyttään, iästä riippumatta.
 • Painonhallinnassa. Ylipainoisia tai lihavia naisia ​​on enemmän ongelmia vaihdevuodet, niin pitää keksit loitolla todella auttaa.