Ectena

X - säteet

Historia

X-säteet muunnetaan valoa ja enemmän energiaa, joka on saavuttanut tallennusjärjestelmä, tummempi, että alue kalvon tulee.

Röntgenkuvat löydettiin ensimmäisen kerran vuonna 1895, kun kokeissa, joissa sähkövirtaa läpi Tyhjiöputken Wilhelm Conrad Röntgen huomattava, että lähistöllä fluoresoiva näyttö hehkui kun nykyinen johdettiin.

Kun nykyinen on kytketty pois päältä näytön pysähtyi hehkuva. Hän piti tätä aiemmin tuntemattomia säteitä, X on symboli tuntematon määrä, hän kutsui röntgenkuvat.

Tiedämme nyt, että nämä säteet ovat, kuten valo-ja radioaallot, eräänlaista sähkömagneettista säteilyä.

X-säteet ovat korkeat energiakustannukset ja lyhyen aallonpituuden ja pystyvät läpi kudokseen.

Niiden läpi kehon, tiheämpi kudosten, kuten luita, estää enemmän säteilyä kuin tulee vähemmän tiheää kudoksiin, kuten keuhko.

Erityinen filmien tallennukseen käytetään X-ray kuvia. X-säteet muunnetaan valoa ja enemmän energiaa, joka on saavuttanut tallennusjärjestelmä, tummempi, että alue kalvon tulee.

Röntgenkuvat. osallistuvan henkilöstön x-ray tutkimuksiin ja hoitoon.
Röntgenkuvat. Osallistuvan henkilöstön x-ray tutkimuksiin ja hoitoon.

Siksi luut röntgenkuvan näyttävät vaaleampia (vähemmän energiaa kulkee) kuin keuhkoissa (enemmän energiaa kulkee).

Alkuaikoina röntgenkuvat, kuvia, kuten rouva Röntgen kädestä, tuotettiin eri: luut ilmestyi tumma eikä valkoinen.

Kahden kuukauden kuluessa niiden havaitsemisesta, röntgenkuvat oli käytetty sekä Euroopassa ja Pohjois-Euroopassa, ei vain ottaa kuvia sisäelimiä elävän ihmisiä, mutta myös hoitaa monenlaisia ​​sairauksia.

Energia, joka ei kulje runko on talletettu sen sisällä, ja se on tämän energian, joka aiheuttaa säteilyn biologisista vaikutuksista.

Koneita käytetään ottaa röntgenkuvia tuottaa röntgensäteilyä energioiden kanssa noin 120000 elektronivolttiin.

Röntgenkuvat käytetään syövän hoidossa ovat paljon tehokkaampia, joiden energia on välillä 2000000 ja 20 miljoonaa elektroni volttia.

Osallistuvan henkilöstön x-ray tutkimuksiin ja hoitoon

Röntgenhoitaja on koulutettu ammattilainen koskee toimintaa röntgenlaitteiden ja potilaiden hoitoa aikana radiologisten tutkimusten tai X-ray hoitoon.

Röntgenhoitaja jotka toimivat käytettäviä laitteita otetaan röntgenkuvia tunnetaan diagnostisia röntgenhoitajan: ne, jotka toimivat laitteet, joita käytetään hoitoon kutsutaan hoito röntgenhoitajan.

Radiologin on pätevä lääkäri, joka koskee tulkinnassa X-ray kuvia ja suorittaa tiettyjä tutkimuksen ja hoidon, jotka ovat riippuvaisia ​​kuvantamismenetelmiä.

Radiotherapist (joskus kutsutaan kliininen onkologi) on lääkäri, joka on erikoistunut hoitoon käyttämällä röntgen-ja / tai soluja tuhoava lääkkeitä.

Syöpä on ryhmä sairauksia yleisimmin käsitelty tällä tavalla, mutta säteilyä käytetään joskus hyvänlaatuisen sairaudet, kuten kilpirauhasen liikatoimintaa.

Jotta käytäntö Euroopassa radiologi tai radiotherapist, se on pakollista, että lääkäri tulee Fellow Royal College of Radiologists (RCR), ja tämä voi tapahtua vain, kun ne ovat suorittaneet erikoistumiskoulutuksen ja ovat läpäisseet RCR jäsenyys tentit.

RCR on valvoa koulutuksen radiologien ja radiotherapists, jossa tarkastukset ja ylläpitää ammatilliset vaatimukset.

X-ray testejä

Yksinkertainen röntgenkuva voi olla erittäin informatiivinen. Esimerkiksi se voi näyttää, onko luun on rikki tai onko olemassa varjo keuhkojen.

Special X-ray-tekniikkaa voidaan käyttää myös tutkia muita ongelmia yksittäisten rakenteiden kehossa.

Ruiskuttamalla erityistä väriaine osaksi verisuonia ja / tai suonet verisuonet saadaan näkyviin ja pehmytkudosten voidaan erottaa toisistaan ​​helpommin.

Nieleminen erityistä väriaine ruokatorven ja mahan voidaan tutkia. Vastaavia väriaine voidaan ottaa käyttöön kautta peräruiske tutkia loput ohutsuolen, paksusuolen ja takaisin kulkua.

CT skannaus on edelleen kehittämistä käytön röntgenkuvat, ja se on nopeasti tulossa yleisimmin käytetty tutkinnassa kuvantamismenetelmä sairaaloissa.

Se koostuu hienostunut skanneri kytketty tietokoneeseen, joka tuottaa ja tunnistaa useita röntgenkuvat samanaikaisesti.

Tuloksena kuvat ovat paljon yksityiskohtaisempia, ja mahdollistavat siten tarkempi tarkastelu luiden ja sisäelimien poikkileikkausnäkymiä.

Tekniikka takaa CT skannaus on nopeasti kehittyvä, nopeamman skannerit kehitetään, jotka antavat yhä tarkempia kuvia.

Mitä tapahtuu x-ray testi?

X-säteet tuotetaan sähkö-kone ja potilas seisoo koneen ja erityinen näytön saamiseksi käytetty kuvan.

Potilaita pyydetään poistamaan kaikki metalliesineet, kuten kelloja ja koruja, jotka saattavat näkyä kuva ja aiheuttaa sekaannusta.

Potilaat voivat myös kysyttiin, onko niillä mitään metalli-implantteja, kuten proteesin lonkat ja polvet, sillä ne voivat aiheuttaa vääristymiä lopullisen x-ray kuva.

Nainen potilaiden hedelmällisessä iässä myös kysyttiin raskauden tilasta ennen käynnissä menettely eli. onko hän raskaana tai onko mahdollisuus ne voisivat olla. Tämä on tärkeää, koska se mahdollistaa tulevan haitallisen säteilyn määrää sikiölle voidaan minimalised.

Potilas pyydetään pitämään niin edelleen kuin mahdollista muutaman sekunnin kestää jokaisen kuvan saada.

CT-kuva on saatu, potilaat sijaittava CT-skanneri, joka on samanlainen kuin sängyn ympäröi donitsin muotoinen laite.

Menettely on täysin kivuton ja koska säteilyn määrä käyttää, on hyvin pieni, ei ole yleensä sivuvaikutuksia.

Kuvat tarkistetaan teknisen laadun röntgenhoitajan ja sitten lähetetään pois radiologin raportointia varten.

Monimutkaisempien tutkimukset tämä prosessi voi kestää muutaman tunnin, joten virallisen testin tulos ei ole yleensä saatavilla heti.

On x-ray säteily vaarallista?

Se on yksi ironies radiologisen käytännön, että X-säteet voivat sekä aiheuttaa syöpää ja käyttää sen hoitoon.

Nykyään on hyvin pienten säteilyannosten tuottaa laadukkaita röntgenkuvia, syöpäriski jälkeen valvotaan asianmukaisesti röntgentutkimukset on erittäin pieni, niin pieni kuin olla suurta merkitystä yksittäisiä.

Tietyt X-ray tekniikoita tehdä tulosta suurempi altistus säteilylle kuin muissa tekniikoissa, ja siksi liittyy suurempi riski.

Kuitenkin hyödyt voisivat tehdä tarkka diagnoosi ansiosta röntgenkuvaus, mikä puolestaan ​​määrittää parhaan mahdollisen kliinisen hoidon potilaalle, paljon suuremmat riskit.

Siksi lähes kaikissa Potilastapausten perustelut voidaan antaa kokeiden suorittamista.

Radiologien on koulutettu tekemään päätöksen siitä, onko menettely oikeutettu vai ei, siis minimoida annos mahdollisimman paljon ja vain aiheuttaa potilaille säteilyä, kun se on tarpeen tehdä niin.

Koska henkilöstön röntgenosaston työtä röntgenkuvat koko ajan he olisivat, jos he pysyivät vieressä jokaiselle potilaalle, yli ajan myötä altistua melko suuren annoksen säteilyä. Siksi he menevät verhon taakse, kun X-ray kaukovalot.

Kumulatiivinen vaikutus olisi merkittävä niitä tavalla, että se ei ole merkittävä yksittäiselle potilaalle.

Säteily voi aiheuttaa vahinkoa sikiölle, minkä vuoksi, niin pitkälle kuin mahdollista, käyttää röntgenkuvat raskauden aikana on mahdollisimman vähäisinä.

Jokainen nainen, joka epäilee, että hän on raskaana, ja joka on tarkoitettu varten röntgentutkimuksessa, tulisi varmistaa, että röntgenhoitajan ja lääkärit hoitamiselle tietää raskaudestaan.