Ectena

Onko vaarallista ottaa eri lääkkeitä samaan aikaan?

Mikä on huumeiden vuorovaikutus?

Huumeiden vuorovaikutus voi tapahtua, kun ihmiset ottaa kaksi tai useampia eri lääkkeitä samanaikaisesti.

Varmista aina tietää, mitä lääkkeitä käytät ja miksi.

Lääkkeet saattavat ottaa saman sairauden, kuten quinsy (paise kurkussa), jonka ihminen tarvitsee antibiootteja ja särkylääkkeitä. Tai se voi olla, koska ne kärsivät kahdesta eri sairauksia samanaikaisesti, kuten maha -ja niveltulehdus, jonka ne tarvitsevat hapon neutralointiaineet ja tulehduskipulääkkeitä.

Lääkkeet voivat joskus vaikuttaa toisiinsa kehossa, tuottaen lisääntynyt vaikutus, extra sivuvaikutuksia, tai vähentynyt tehokkuus yhden tai useamman lääkeaineen. Tätä kutsutaan lääkkeiden yhteisvaikutuksia.

Miten kaksi eri lääkkeiden vaikuttavat toistensa vaikutusta?

Lähes kaikki lääkkeet on jaoteltu entsyymien maksassa, ja sitten erittyy pienemmiksi molekyyleiksi munuaisten kautta. Jotkut lääkkeet voivat vaikuttaa siihen, miten muut lääkkeet hajoavat maksassa, tai suodatetaan virtsaan munuaisten kautta.

Jos lääke estää entsyymin vastuussa hajottaa lääke B, tulos voi olla liikaa lääkettä B verenkiertoon. Tämä voi lisätä mahdollisuus vakavia sivuvaikutuksia. Jos lääkäri on sitä mieltä, että molemmat lääkkeet ovat tarpeen samalla, ne varmistavat, että lääkeannoksen B vähenee, jotta vältetään haitalliset vaikutukset.

Jos sen sijaan lääke lisää aktiivisuutta vastaava entsyymi hajottaa lääke B, jakautuminen tapahtuu paljon nopeammin ja vaikutus lääke B on vähentynyt tai kadonnut. Tällöin lääkärisi nostaa lääkeannoksen B.

Lääkkeet voivat myös vaikuttaa toisiinsa muilla tavoin, esimerkiksi ne voivat vaikuttaa imeytymiseen suolistosta tai erittymistä munuaisten kautta. Molemmissa tapauksissa tämä voi aiheuttaa samankaltaisia ​​vaikutuksia kuin edellä - liikaa tai liian vähän lääketieteen verenkiertoon, mikä voi aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia tai vähän tai ei lainkaan vaikutusta lainkaan.

Jos lääkkeitä, jotka voivat olla samantyyppisiä haittavaikutuksia ovat yhdessä, voi myös olla mahdollista, että haittavaikutukset on lisäaine. Jos esimerkiksi rauhoittavien anthistamine on ottanut joku, joka on myös ottaa vahva kipulääke, joka voi aiheuttaa uneliaisuutta, esimerkiksi morfiini, niin kaikki uneliaisuutta on todennäköisesti suurempaa.

Täytyykö minun kertoa lääkärille kaikista lääkkeistä Käytän?

Niin kauan kuin lääkärisi tai apteekin on otettu huomioon vaikutukset ottamalla kaksi tai useampaa lääkettä samanaikaisesti sen pitäisi olla täysin turvallinen. Tästä syystä sinun pitäisi aina kertoa lääkärille kaikista lääkkeistä käytät, mukaan lukien rohdosvalmisteet ja koskee myös ilman reseptiä, koska lääkkeiden yhteisvaikutuksia voi esiintyä myös nämä.

Onko vaarallista ottaa eri lääkkeitä samaan aikaan? mikä on huumeiden vuorovaikutus?
Onko vaarallista ottaa eri lääkkeitä samaan aikaan? Mikä on huumeiden vuorovaikutus?

Kun ostat over-the-counter lääkkeitä kemisti sinun pitäisi myös muistaa tarkistaa apteekista, onko uusi lääke on turvallista ottaa muiden lääkkeiden kanssa käytät tällä hetkellä.