Ectena

Mikä tekee täydellisen sängyssä?

Uni on yhtä tärkeää meille kuin syöminen, juominen ja hengitys.

Vietämme noin kolmasosan elämästämme nukkumiseen. Yli elinikä, joka on yli 26 vuotta.

Niin tekee varmasti valita oikea sängyssä voi tehdä valtava ero omaan terveyteen ja hyvinvointiin.

Pyydämme asiantuntijoita, jos siellä sellainen asia kuin "täydellinen sängyssä?

Miksi uni on tärkeää

Tutkijat ovat yhä löytää siteet unen ja terveyden.

Tammikuussa 2011, Mental Health Foundation julkaisi raportin "Sleep Matters", jossa korostetaan, että uni on yhtä tärkeää meille kuin syöminen, juominen ja hengitys.

"On yhä enemmän todisteita siitä, että esiin merkittävä vaikutus joko unen puute tai huono laatu nukkua terveyteen ja hyvinvointiin, sanoo Jessica Alexander alkaen Sleep neuvoston, joka edistää tärkeää hyvä uni.

"Sekä ilmeinen siteet huono keskittymiskyky ja matala energiataso, pitkän aikavälin huono nukkua kuvioita on yhdistetty jotka vaihtelevat diabetes ja sydänsairaudet ja ylipaino ja henkistä terveyttä. "

Ja unihäiriöt ovat yleisiä. Mukaan Sleep neuvoston selvityksen, neljä viidestä ihmiset raportoitu säännöllisesti huono nukkua, ja lähes puolet oli vain kuusi (optimi on noin kahdeksan) tuntia unta yössä.

"Sleep Matters" raportti sanoi, että jopa kolmasosa Euroopan väestöstä kärsii unettomuudesta.

Sänky on keskeinen

Epämiellyttävä sänky voi riistää teiltä noin tunnin unta per yö.

On olemassa useita tekijöitä, jotka vaikuttavat unen, jotka sisältävät valon määrä, ääni-, stressi -ja muita häiriöitä. Mutta keskipisteenä on vuode.

"Mitä haluat nukkua vaikuttaa unen laatua, sanoo Jessica Alexander.

"Tutkimus on osoittanut, että epämiellyttävä sänky voi riistää teiltä noin tunnin unta per yö, joten vaihtamalla mukavan voi antaa nukkua rytinällä."

Valitsemalla patja

Kuitenkin, ei ole sellaista asiaa kuin täydellinen sängyssä, vain yksi, joka sopii sinulle.

Joten, kun ostat uuden sängyn, viettää aikaa valita ja kyselemällä sijaan ryntää sisään Muista kokeilla sängyssä ennen ostopäätöstä. Testata sitä mukavuutta, sekä varmista, että se antaa sinulle tarpeeksi tukea.

"Hyvä nyrkkisääntö testata patja on dia käden välillä patja ja selkää, ja jos se liukuu vaikeuksitta, jäljellä yhteydessä sekä selkää ja sänky, se on luultavasti oikeassa, sanoo Patricia Watber, tutkimus-ja tiedottaja Euroopan hyväntekeväisyyteen BackCare.

Sekä patja tyyppi, varmista, että olet varoa täyttö ja täyte ominaisuuksilla, kuten paksuus ja tiheys.

Keskeisin on polyesteri tyynyt kookos-pohjainen kookoskuitu-tai synteettisiä kuituja täytteenä. Kun taas toisessa ääripäässä, saatat olla pallot puuvillaa tai villaa ja kerroksia muistia vaahtoa.

Patja tyypit: mitkä ovat vaihtoehdot?

Avoin kela: tämä on yleisin patja ja tukee satoja liitetyn kiinteän lankakelat.
Plussat ja miinukset: tämä edustaa usein edullinen vaihtoehto. Kuitenkin, riippuen täyttö ja pehmusteena ne voivat vaihdella valtavasti perus-ja erittäin mukava. Koska jouset ovat yhteydessä toisiinsa, kaikki liikkeet yhdellä alueella voi aiheuttaa liikettä toiseen.
Jatkuva kevät: tämä on tehty yksi jatkuva langan luoda toisiinsa jouset.
Plussat ja miinukset: johdot ovat yleensä pehmeämpiä pienemmät kelat kuin avoin kela, jolloin patja herkemmin.
Pocket jousitettu: nämä patjat käyttää jouset ommeltu yksittäisiä kangas taskuihin.
Plussat ja miinukset: "pienempi, kevyempi johdot tarkoittaa sitä, että patja voi olla joustavampi kehon painon, säätää enemmän oman kehon muotoihin pitäen selkärangan oikea suuntaus, sanoo Jessica Alexander. Nämä ovat yleensä kalliimpi vaihtoehto kuin kelan patjat.
Latex: tämä on valmistettu korkealaatuisesta materiaalista peräisin mahlaa luonnonkumin puita.
Plussat ja miinukset: patja on erittäin mukava, kestävä ja joustava. On myös hyvä, että ihmiset, joilla allergioita, koska se ei sisällä luonnon täyteaineita, kuten eläinten karvat, villaa tai puuvillaa.
Muisti vaahto: nämä patjat ovat kerros lämmön ja ​​painon herkkä "muisti vaahto", että multa ympäri vartalon muodot.
Plussat ja miinukset: "Nämä patjat voi auttaa paineen helpotus, koska ne vastaavat kehon muodon, sanoo Jessica Alexander. "Kuitenkin, koska materiaali on melko tiheä se voi ansaan lämpöä ja saada ihmiset liian kuuma", hän sanoo.

Bed extrat

Se voi olla hieman haparoiden löytää tyyny, joka sopii sinulle.

Base

Älä unohda, että sängyn pohja on myös tärkeää. "Täysin jousitettu pohja tuntuu täysin erilainen kova pohja, joten varmista, että yrität pohja ja patja ulos yhdessä, sanoo Jessica Alexander.

Murskaimet

Näitä ylimääräisiä kerroksia muistia vaahtoa voi olla halvempi tapa lisätä lisämukavuutta. Muista kuitenkin, että lisäämällä nämä taputtivat vuode on vain lyhyen aikavälin ratkaisu.

Tyynyt

Avain tyynyt on varmista, että ne pitää pää linjassa muun kehon.

"Se on vähän ja erehdyksen löytää mitä sopii sinulle," lisää Jessica Alexander.

"Mutta, jos olet herääminen kipeä niska ja hartiat, jotain on vialla."

Vuodevaatteet

Oikeiden vuodevaatteet auttaa pitämään sinut hyvällä lämpötilassa nukkua, niin hengittäviä materiaaleja, kuten puuvilla voi olla hyvä valinta.

Kuinka paljon unta?

Yksi yleisin kysymys ihmiset kysyvät "kuinka paljon unta tarvitsen?" Valitettavasti ei ole yhtä vastausta.

"On totta, että keskimäärin aikuisen nukkuu noin 7-8 tuntia. Mutta tämä on vain keskiarvo, "sanoo professori Colin Espie, johtaja Sleep Centre, University of Glasgow ja perustaja unen hyväntekeväisyyteen Sleepio.

"Siellä on valtava luonnollista vaihtelua molemmin puolin, että keskipiste. Määrä unta tarvitsemme riippuu aikamme vaihtelee henkilöstä toiseen ja muuttuu sen mukaan, mitä teemme elämässämme.

"Jotkut ihmiset voivat elää niin vähän kuin neljä tuntia unta yössä, kun taas muut ihmiset näyttävät tarvitsevan jopa 10 tuntia", hän sanoo.

Vinkkejä ihmiset unihäiriöt

Paras tapa välttää sairastumatta on käyttää anti-allergia vuodevaatteet, erityisesti täysin encasing patjanpäällinen.

Allergiat

'House pölypunkit elävät kosteissa tiloissa, mikä tekee vuodepaikkaa ihanteellinen paikka niille, "sanoo Muriel Simmons puheenjohtaja Allergia UK.

"Paras tapa välttää sairastumatta on käyttää anti-allergia vuodevaatteet, erityisesti täysin encasing pehmustesuojat ja ehdottomasti allergisille tyynyliinat. Käyttämällä bed pölynimuri auttaa myös. "

Selkäkipu

Patricia Watber sanoo, "Aina valita patja pitäen mielessä pituus, paino, ikä, makuuasentoon ja tyyppi selkäsärkyä. Kokeile patja vähintään 20 minuuttia, ja ottaa neuvoja asiantuntija jälleenmyyjät.

"Muista, että kovat patjat eivät välttämättä ole hyvä selkä ja sama pätee pehmeät patjat."

Kuorsaus ja uniapnea

Uniapnean Trust suositella menettää joitakin paino, ei juo alkoholia, kun kahdeksantoista (alkoholi rentouttaa ylähengitysteiden lihaksia vieläkin), pitää nenän mahdollisimman selkeä ja nukkuminen kyljellään tai osittain rekennettiin.

Unettomuus

"Hyvä yleinen periaate on rajoittaa energisoiva toimintaa päivällä ja hyvin pois tieltä, kun olet valmistautuu nukkumaan, sanoo professori Espie.

"Joten rajoittaa kofeiinin, nikotiinin ja alkoholin kulutus ajaa jopa nukkumaan. Ja välttää liikuntaa liian lähellä nukkumaanmenoa. "

Muut ihmiset myös lukea:

Unettomuus: hyviä neuvoja ihmisille unettomuudesta.

Unihäiriöt lapsilla: unen merkitystä.

Sleeping ongelmia raskauden aikana: mitä voit tehdä, kun ei voi nukkua?

Kuorsaus ja uniapnean (OSA): mikä aiheuttaa kuorsaus?