Ectena

Levitä auttaa kolesterolia?

Kysymys

Nähtyään mainoksen Flora pro-Activ viime kuussa, olen miettinyt, mitä mieltä oli pro Activ kuin kolesterolia alentava leviäminen?

Olen ollut minun kolesterolitasoa tarkastettu ja todettu, että se oli hieman korkea 6.4. En tupakoi, käyttää vähintään kolme kertaa viikossa (juoksu, jalkapallo ja uinti) ja syödä pääasiassa kasvisruokaa.

Voisitteko kertoa minulle, mitä mieltä olet?

Vastata

Flora pro-activ on yksi niistä, margariinit, joka sisältää kasvisteroleja, jotka vähentävät kolesterolin imeytymistä suolistossa ja siten pienempi veren.

Tiedän, että tämä on tukenut tutkimuksia muiden vastaavien tuotteiden, kuten Benecol, ja näyttää siltä, ​​uskottava, että kaikki tällaiset leviää olisi myönteisiä vaikutuksia.

Tavoitteena alentaa kolesterolia on minimoida tulevaisuudessa riskiä sepelvaltimotauti (CHD-riski), joka on tärkein syy angina, sydänkohtauksia ja äkillisen sydänkuoleman myöhemmin elämässä.

Kuitenkin kolesterolin taso on vain osa totuutta tässä suhteessa.

Yleensä tulevaa riskiä sydänvaivoja riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien mikä osa teidän koko kolesteroli on ystävällinen HDL-kolesterolia.

Muut terveydelliset tekijät lisätä yleistä sepelvaltimotaudin riski, kuten korkea verenpaine, diabetes, tupakointi tai suvussa sydänsairauksia ensimmäisen asteen sukulaiset (vanhemmat ja sisarukset olivat alle 60-vuotiaat).

Tämä kuulostaa monimutkaiselta, mutta on nyt joitakin hyödyllisiä tilastollisia taulukoita, jotka edustavat kaikkia näitä tekijöitä ja arvioida oman sepelvaltimotaudin riskin yli 10 vuoden ajan.

Kyseiset taulukot ovat nyt standardi työpöydän viittaus lääkäreille. Joten GP tai käytännön sairaanhoitaja olisi voitava antaa sinulle näkökulman riskejä nykyinen kolesterolitaso.

Kun ikääntyessään, sinun pitäisi pystyä pitämään sepelvaltimotaudin riskin alle satunnaista katsaus tällä tavalla.

Keskittämään terveellisen ruokavalion on luultavasti tärkein ravinnon säätö, että voit tehdä.

Tämä tarkoittaa, pitää pois ruokaa, joka sisältää runsaasti tyydyttyneitä rasvoja (eläinrasvat, maitotuotteet ja vanukkaat), perustaen ateriat kalaa ja kanaa, kasviksia ja salaatteja, viljaa ja hedelmiä välipaloja.

Pidä alkoholin kulutus alas suositellun annoksen (enintään keskimäärin kaksi yksikköä päivässä).

Olen iloinen, kun mainitset liikuntaa, koska säännöllinen aerobinen liikunta (sort, joka saa sinut hengästyneenä) uskotaan hyvin merkittävä myönteinen vaikutus vähentää sepelvaltimotaudin riskin. 30 minuutin istuntoja, kolme tai neljä kertaa viikossa, pitäisi riittää.

Kuten sovi, savuton, 27-vuotias oman CHD-riskiä seuraavien 10 vuoden aikana on todennäköisesti hyvin pieni summa, vaikka nykyinen kolesterolitaso (joka voi sisältää merkittäviä määriä hyvän HDL-kolesterolin anyway).

Useimmat ihmiset, terveellisen elämäntavan omaksumisessa maksaa-pois pitkällä aikavälillä.

Margariinit sisältävät kasvisteroleja luultavasti auttaa myös, mutta ne olisi nähtävä ilmaisen terveellisen ruokavalion, pysyä leikata ja kodinhoidosta - ei ole vaihtoehto.