Ectena

Betnelan tablettia (lopetettu UK)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Sairaudet, joihin liittyy tulehdus Beetametasoni UCB Pharma

Miten se toimii?

Betnelan tabletit sisältävät vaikuttavana aineena beetametasoni, joka on eräänlainen lääke, joka tunnetaan kortikosteroidia. Kortikosteroidit ovat hormoneja, jotka ovat luontaisesti tuottama lisämunuaisten. Niillä on monia tärkeitä tehtäviä elimistössä, mukaan lukien valvonta tulehdusvasteesta. Kortikosteroidilääkkeitä ovat ihmisen johdannaisia ​​luonnolliset hormonit. Ne ovat usein kutsutaan yksinkertaisesti steroideja, mutta on huomattava, että ne ovat hyvin erilaisia ​​kuin toisen ryhmän steroideja, jota kutsutaan anaboliset steroidit, jotka ovat saaneet maine, koska niiden väärinkäyttö jotkut urheilijat ja kehon rakentajat.

Beetametasoni on synteettinen steroidi, joka on anti-inflammatorinen vaikutus. Sitä käytetään vähentämään tulehdusta erilaisia ​​sairauksia ja tiloja.

Beetametasoni toimii toimivat solujen vapautumisen estämiseksi tiettyjä kemikaaleja, jotka ovat tärkeitä immuunijärjestelmän. Nämä kemikaalit ovat yleensä mukana tuottamaan immuuni ja allergisia reaktioita, jolloin tulehdus. Vähentämällä vapauttamaan nämä kemikaalit tietyllä alueella, tulehdus vähenee. Tämä voi auttaa hallitsemaan laaja joukko tauti todetaan tyypillistä liiallinen tulehdus. Nämä ovat vakavia allergisia reaktioita, keuhkotulehdus astma ja tulehdus nivelissä niveltulehdus.

Beetametasoni vähentää myös numerot valkosolujen veressä. Tämä yhdessä lasku tulehdusta kemikaaleja, voi estää hylkääminen elinsiirrot, koska se estää kehon hyökkää vieraan kudoksen. Se on käyttökelpoinen hoidettaessa tiettyjä tyyppejä leukemiaan, jossa on poikkeuksellisen suuri tuotanto tiettyjen valkosolujen, ja käsitellään tiettyjä sairauksia, jotka johtuvat siitä, että immuunijärjestelmä hyökkää kehon kudoksissa (autoimmuunisairaudet).

Mihin sitä käytetään?

Betnelan tabletteja voidaan käyttää hoitamaan erilaisia ​​sairauksia ja tiloja, jotka vaativat joko vähentää tulehdusta tai poistaminen immuunijärjestelmää. Näitä ovat lueteltu alla.

 • Vaikeat allergiset reaktiot, kuten anafylaksia.
 • Astma.
 • Nivelreuma.
 • Tulehduksellinen suolistosairaus, kuten Crohnin tauti ja haavainen koliitti.
 • Tulehdussairaudet munuaisten, kuten nefroottinen oireyhtymä ja interstitiaalinen nefriitti.
 • Tulehduksellinen iho-oireet, kuten pemphigus vulgaris, rakkulaisen ihottuman ja pyoderma gangrenosum.
 • Tulehduksellinen sairaus ihon ja lihakset (dermatomyosiitti).
 • Tulehduksellinen sairaus, jota kutsutaan systeeminen lupus erythematosus, joka voi vaikuttaa moniin elimiin koko kehon ja aiheuttaa immuunijärjestelmä hyökkää sidekudoksen kehossa.
 • Mixed sidekudossairaus.
 • Harvinainen tila, johon tulehdus seinät valtimoiden (kyhmytulehdus).
 • Sarkoidoosi.
 • Reumaattisten sydäntulehduksen.
 • Syöpä luuytimen (multippeli myelooma).
 • Akuutti ja lymfaattinen leukemia.
 • Syöpä imusolmukkeiden (lymfooma).
 • Idiopaattinen trombosytopenia purppura.
 • Aiheuttama anemia immuunijärjestelmä hyökkää punasoluja (autoimmuuni hemolyyttinen anemia).
 • Auttaa estämään immuunijärjestelmä hyökkää siirrettyä elintä, esimerkiksi sydämen, maksan, munuaisten jne.

Varoitus!

 • Betnelan tabletit tulee ottaa aamulla matkia luonnollista tuotantoa kortikosteroidien elimistöön. Ne olisi otettava ruokailun jälkeen minimoimiseksi ärsytystä vatsaan.
 • Et saa lopettaa tämän lääkkeen ottamista äkillisesti, jos olet ottanut sitä yli kolmeen viikkoon. Tämä johtuu siitä, että pitkäaikainen kortikosteroidien käyttö voi estää luonnollista tuotantoa kortikosteroidien lisämunuaisten, mikä tarkoittaa sitä, että keho muuttuu väliaikaisesti riippuvainen lääke. Kun on aika lopettaa hoito annos on kapeneva alas asteittain, jotta lisämunuaisten alkaa tuottaa riittäviä määriä luonnon steroideja uudelleen. Seuraa ohjeita lääkäriltä tai apteekista. Lääkäri voi myös haluta sinua lopettamaan hoitoa vähitellen, jos olet ottanut suuria annoksia (yli 6 mg beetametasoni päivittäin), vaikka vain kolme viikkoa tai vähemmän, jos sinulla on hoidettu kortikosteroiditabletteja tai pistoksina viime vuonna, jos oli ongelmia lisämunuaisten ennen hoito aloitetaan, tai jos sinulla on toistuvasti ottaen annoksia iltaisin.
 • Sinulle annetaan steroidi kortti tätä lääkettä, että sinun pitäisi tehdä teidän kanssanne aina. Näytä se joku kohtelee sinua (esim. lääkäri, sairaanhoitaja, apteekkiin, hammaslääkäri, nukutuslääkäri). Kortti sisältää yksityiskohtia lääkärin, tyyppi steroidi, annos ja hoidon kesto. Sen tarkoituksena on toimia muistutus, että lääkettä ei saa lopettaa äkillisesti, ja antaa tietoa hoidon muille ihmisille kohtelee sinua. Tämä on tärkeää, koska vaikutukset, kortikosteroidit olla laitos voi vaikuttaa muihin sairaanhoitoa voidaan antaa. Jos joudut onnettomuuteen kortti sisältää tietoa, joka voi pelastaa henkesi. Sinun pitäisi myös näyttää steroidi kortin kaikille, jotka kohtelee sinua kolme kuukautta hoidon lopettamisen jälkeen steroideja.
 • Aikoina fyysinen stressi, esimerkiksi sairauksia, trauma tai leikkaus, lisämunuaisten yleensä tuottaa enemmän steroidihormoneja selviytyä. Kuitenkin pitkäaikaishoidossa Tämän lääkkeen toimintaa lisämunuaisten on tukahdutettu, joten tämä lisäys hormoneja ei tapahdu luonnollisesti. Tuloksena ovat steroidiannoksen täytyy yleensä nostaa väliaikaisesti aikana tällaisia ​​tapahtumia. Keskustele asiasta lääkärisi kanssa.
 • Kortikosteroidit vähentää elimistön immuuni-ja tulehduksellinen vastauksia. Ne voivat lisätä alttiutta infektioille sekä voi myös peittää tulehduksen oireita, joten luulet he ovat vähemmän vakavia kuin ne ovat. Tästä syystä on tärkeää kuulla lääkäriltä, ​​jos saat infektion oireita hoidon aikana.
 • Jos et ole koskaan ollut vesirokko voisit olla vaarassa vakavia vesirokko kun ottaa tämän lääkkeen kanssa ja tulisi välttää kontaktia ihmisten kanssa, jotka ovat vesirokko tai vyöruusu (herpes zoster). Sinun tulisi myös välttää ihmisten kanssa, joilla on tuhkarokko. Jos olet alttiina ihmisiä näiden tautien joko hoidon aikana tai kolmen kuukauden kuluttua hoidon lopettamisesta, sinun tulee neuvotella lääkärin kanssa pikaisesti, sillä tarvitset immunoglobuliini-injektion avulla voit lopettaa saada tauteja. Tämä on erittäin tärkeää, sillä nämä taudit voivat olla hengenvaarallisia ihmisiä käsitellään pitkän aikavälin kortikosteroideja.
 • Kortikosteroideja etenkin suuria annoksia käytettäessä, voi muuttaa mielialaan ja käyttäytymiseen hoidon alussa. Ihmiset voivat kokea hämmennystä, ärtyisyys, painajaiset, unettomuus, mielialan vaihtelut ja masennus, ja kärsivät harhaluuloja ja itsemurha-ajatuksia. Muutamissa tapauksissa nämä vaikutukset ovat myös tapahtunut, kun kortikosteroideja peruutetaan. Tästä syystä on tärkeää kertoa lääkärillesi, jos havaitset muutoksia mielialan tai käyttäytymisen hoidon aikana tai hoidon lopettamista, varsinkin jos alkaa tuntea masentunut tai ovat häiritseviä ajatuksia tai tunteita. Suurin osa ongelmista mennä pois, jos annos lasketaan tai hoito lopetetaan. Kuitenkin jos ongelmia sattuu he tarvitsevat hoitoa.
 • Lapset ja nuoret, joilla on pitkäaikainen Tämän lääkkeen pitäisi olla niiden kasvua seurataan säännöllisesti.

Käytä varoen

Ei saa käyttää

 • Ihmiset, joilla on laajalle levinnyt infektio, ellei tämä hoidetaan erityisiä infektiolääkkeiden.
 • Kortikosteroideja ei saa käyttää hallintaan pään vamma tai aivohalvauksen, koska ne eivät todennäköisesti ole hyötyä ja se voi olla jopa haitallista.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.
Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Kun antaa pitkään tai toistuvasti raskauden aikana, kortikosteroidit saattavat lisätä riskiä hidastanut sikiöön. Ne voivat myös aiheuttaa vauvan tehdä vähemmän omaa steroidihormoneja syntymän jälkeen, mutta tämä yleensä ratkaisee omasta ja aiheuttaa harvoin mitään ongelmia. Kun käyttää raskauden aikana beetametasoni voi myös tilapäisesti vähentää vauvan syke ja kehon liikkeet. Seurauksena tätä lääkettä tulee käyttää varoen raskauden aikana, ja vain, jos odotettu hyöty äidille on suurempi kuin mahdolliset riskit sikiöön. Hakeudu edelleen lääkärin neuvoa lääkäriltä.
 • Jos luulet voisi ovat laskeneet raskaana, kun käytät tätä lääkettä sinun tulee neuvotella lääkärin neuvoa. On tärkeää, että et yhtäkkiä lopeta lääkkeen käyttöä, ellei lääkärisi kehota sinua - katso varoitukset edellä.
 • Tämä lääke erittyy äidinmaitoon. On syytä käyttää varoen äitien imettävien ja vain jos hyöty äidille suuremmat kuin riskit imeväiseen. Pienempiä annoksia ottanut äiti eivät todennäköisesti vaikuta merkittävästi vauva, mutta jos äiti on suuria annoksia pitkän aikaa, lääke voi aiheuttaa vauvan lisämunuaisten tehdä vähemmän omia steroidihormoneja. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä.

Varoitusmerkinnöistä

 • Ota tämä lääkitys tai ruoan jälkeen.
 • Seuraa painettu ohjeita olet saanut tämän lääkityksen.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Raised verensokerin.
 • Ruokahalun lisääntyminen ja painonnousu.
 • Lisääntynyt alttius infektioille ja lisätä vaikeusastetta infektioita (ks. varoitukset yllä).
 • Vaikutukset suolistossa, kuten ruoansulatushäiriöt tai vatsan turvotus, pahoinvointi, haavaumia vatsassa tai suolistossa, haimatulehdus (haimatulehdus).
 • Haavauman tai sammas infektio kurkussa.
 • Lihasheikkous tai tuhlata.
 • Luukato (osteoporoosi) ja lisääntynyt riski murtaa luun.
 • Vaikutuksia ihoon, kuten ihon ohenemista, heikentynyt paraneminen, akne, mustelmat, venytys merkit, lisääntynyt hikoilu, muutos pigmentti, lisääntynyt karvankasvu (hirsutismi).
 • Psyykkiset reaktiot, kuten mielialan muutokset (mukaan lukien ärtyneisyys, masennus ja itsemurha-ajatuksia), psykoottiset reaktiot (mukaan lukien mania, harhaluuloja ja aistiharhoja), ahdistuneisuus, sekavuus, muistinmenetys, unihäiriöt (katso yllä oleva varoitus).
 • Cushingin syndroomaa, moon face.
 • Kuukautiskierron häiriöitä.
 • Laskevat tuottamaan luonnollisia steroideja lisämunuaisten (lisämunuaiskuoren - katso yllä oleva varoitus).
 • Vaikutukset silmiin, kuten kohonnut silmänpaine (glaukooma), kaihi.
 • Hidastanut lapsilla ja nuorilla.
 • Hikka.
 • Veritulppien verisuonissa (thromboembolism).

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.
Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

On tärkeää kertoa lääkärille tai apteekkiin, mitä lääkkeitä käytät jo, mukaan lukien itsehoitolääkkeet ja rohdosvalmisteet, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Samoin lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen minkään uusien lääkkeiden ottaen tämä, että yhdistelmä on turvallinen.

Beetametasoni voi nostaa verensokeria ja siten voi vastustaa verensokeria alentava vaikutus diabeteslääkkeiden. Diabeetikot ehkä lisätä niiden insuliiniannosta tai diabeteslääkkeiden tablettia.

Beetametasoni voi parantaa anti-veren hyytymistä ehkäisevää vaikutusta antikoagulantit kuten varfariinia. Ihmiset ottaen antikoagulantit yhdessä beetametasoni pitäisi olla niiden veren hyytymistä (INR) seurataan säännöllisesti, varsinkin kun hoitoa aloitetaan tai lopetetaan kanssa beetametasonia ja mahdollisen annoksen muutoksia.

Jos beetametasoni käytetään yhdessä steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID) kuten ibuprofeeni, voi olla lisääntynyt riski sivuvaikutuksia suolistossa, kuten mahahaavan ja verenvuotoa.

Beetametasoni voi pienentää veren salisylaateille kuten aspiriinia. Kun beetametasoni lopetetaan, se voi aiheuttaa liian suuria määriä salisylaatin, ellei annos on säädetty uudelleen.

Seuraavat lääkkeet voivat lisätä poistaminen beetametasonin elin, mikä vähentää sen vaikutuksia. Saatat tarvita suuremman annoksen beetametasonia jos käytät myös jotain näistä lääkkeistä:

 • barbituraatit, esim. amobarbitaali, fenobarbitaali
 • karbamatsepiini
 • fenytoiini
 • primidonia
 • rifabutiini
 • rifampisiinin.

Kortikosteroidit voidaan alentaa kolme-neljäpäivää käytön jälkeen mifepristonin.

Seuraavat lääkkeet voivat heikentää poistaminen beetametasonin kehon ja voivat siten lisätä sen vaikutuksia tai sivuvaikutuksia:

 • siklosporiinin (beetametasoni voi myös lisätä veren ja haittavaikutusten riski siklosporiinin)
 • itrakonatsoli
 • ketokonatsoli
 • makrolidille tyyppi antibiootit, esim. erytromysiini
 • proteaasinestäjien, kuten ritonaviiria.

Beetametasoni voi vähentää elimistön immuunivastetta. Tämä tarkoittaa sitä, että rokotteet saattavat olla tehottomampia, jos annetaan hoidon aikana, koska elimistö ei tuota riittävästi vasta-aineita. Elävät rokotteet voivat aiheuttaa vakavia infektioita. Elävät rokotteet ovat: tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko, MPR, BCG, vesirokko, suullinen polio, suun lavantauti ja keltakuume. Näitä ei pidä antaa henkilöille, joiden immuunijärjestelmä on kilpirauhasen johtuu tämän lääkityksen.

Kortikosteroidit voivat aiheuttaa nesteen ja suolan kertymistä elimistöön ja saattaa vastustaa vaikutuksia verenpainelääkkeitä käytetään kohonneen verenpaineen ja diureetit, esim. furosemidi. Kuitenkin beetametasoni on huomattavasti epätodennäköisempää kuin kortikosteroideja on tämä vaikutus.

Kortikosteroidit voivat myös alentaa kaliumin määrää veressä, vaikka tämä on paljon vähemmän todennäköinen beetametasoni kuin kortikosteroideja. Saattaa kuitenkin olla lisääntynyt mahdollisuus kaliuminpitoisuus veren kuuluvat liian matala (hypokalemia), jos beetametasoni käytetään yhdessä seuraavien lääkkeiden kanssa:

 • asetatsoliamidi
 • amfoterisiini
 • beta-agonistit, esim. salbutamoli, salmeteroli, terbutaliinin
 • karbenoksolonin
 • kaliumia menettää diureetit, esim. furosemidi, bendroflumetiatsidi
 • teofylliini.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Beetametasoni on monia eri käyttötarkoituksia ja tulee monissa eri muodoissa. Tiedotteet kappaleet sisältävät tietoa beetametasoni käytetään eri kehon alueilla.

Betacap hiuspohjaan Betnesol silmä / korva / nenä tippaa Betnesol silmä voidetta
Betnesol injektio Betnesol tablettia Betnovate kerma / voidetta / voidetta
Betnovate RD kerma / voidetta Betnovate hiuspohjaan Bettamousse
Diprosone kerma / voidetta Diprosone Lotion Vista-methasone silmä / korva / nenä tippaa