Ectena

Onko olemassa parannuskeinoa tulehduksellinen nivelsairaus?

Kysymys

Minulle on kerrottu, että sen jälkeen koepala ja tähystys, että minulla on tulehduksellinen nivelsairaus.

Mitä tämä tarkoittaa ja onko se hoidettavissa tai parannettavissa?

Vastata

Olen pahoillani tästä ongelmasta niveliä.

Valitettavasti en ole niin tarkka kuin voisin mielelläni olla minun vastaus, koska en tiedä mikä nivelet olet, jotka ovat vaikuttaneet tai kuinka kauan, ja miten tämä kaikki alkoi.

Tulehduksellinen nivelsairaus on termi, jossa diagnoosi ei ole tarkasti tiedossa, mutta on selvää, että tulehdus, toisin kuin kulumisesta, on vastuussa oireita.

Kuluminen aiheuttaa nivelrikko, ja sitä esiintyy enemmän ikääntyneiden ja jälkeen liiallinen käyttö kuten urheilijoita, ja vaikuttaa painoa kantavien nivelten kuten lonkan ja polven, usein erillään.

Tulehduksellinen nivelsairaus yleensä vaikuttaa nuorten ja on yleensä ajateltu olevan autoimmuunisairaus, jossa elimistö tuottaa vasta-aineita omia kudoksia, tässä tapauksessa ne, jotka ympäröivät nivelet.

Yleensä enemmän kuin yksi liitos on mukana, ja usein se on kädet, ranteet ja nilkat kuin tärkeimmät nivelet, jotka ovat alttiita, mutta itse asiassa tahansa nivel elin voi osallistua tulehduksellinen nivelsairaus.

Nivelet vaikuttivat turpoavat, jäykkä ja kivulias.

Yleisin tyyppi tämä ongelma on nivelreuma. On olemassa erityisiä testejä, jotka voivat auttaa päättämään on kyse tulehduksellinen nivelsairaus on nivelreuma, mutta on mahdollista, että tämä ei ole teille.

Joitakin ei-erityistilanteita osoittautua nivelreuma myöhemmin.

Useita hoitoja. Luulen sanoa, että on olemassa parannuskeinoa on harhaanjohtava, mutta paljon voidaan tehdä oireiden ja rajoittaa taudin etenemistä.

Joissakin tapauksissa näyttää "polttaa itsensä" ja tulla hiljainen jälkeen useita vuosia.

Hoidot ovat tulehduskipulääkkeet, kuten ibuprofeeni olet ottaen, ja on olemassa useita muita tulehduskipulääkkeitä, että voidaan määrätä, jos ibuprofeenia ei ole tehokasta.

Yksinkertainen särkylääkkeet kuten aspiriini ja parasetamoli voi myös auttaa.

Erikoistuneempia agentti nimeltään reumalääkkeet (taudin kulkuun reumalääkkeiden) käytetään yhä tässä tilassa, mutta yleensä vain erikoislääkärin valvonnassa.

Fysioterapia on myös osansa.

Kysyt, mitä voit tehdä. Tämä ei ole sinun vikasi eikä seurausta elämäntapa tai jotain mitä olen tehnyt, niin tästä näkökulmasta on vähän voit tehdä.

Mutta sinun on otettava suositellut huumeita säännöllisesti, pitää matkapuhelin, pitää paino alas, jos voit, ja pitää niin aktiivinen kuin voit.