Ectena

Ehkäisyn injektiot

Maailmanlaajuisesti monet miljoonat naiset käyttävät ehkäisyä injektio. Tällä hetkellä noin 3 prosenttia Euroopan hedelmällisessä iässä olevia naisia ​​ovat sitä.

Tällä hetkellä Euroopassa, kaksi tavaramerkkiä pistokset ovat saatavilla: Depo-Provera ja Noristerat. Näistä Depo-Provera on ylivoimaisesti enemmän laajalti käytetty.

Alkuvuosina (1970-luvulla ja 1980), tämä injektio oli erittäin kiistanalainen. Se oli osittain siksi, ajattelematon, miten jotkut lääkärit olivat käyttäneet sitä - usein antaa sen huonompi naisille, erityisesti etnisten enemmistöjen, ilman todella selittää lääkkeen laatu.

Se oli myös joskus antaa naisille, jotka olivat käynnissä toimintaa ja siksi ei tiennyt heillä oli "laukaus", koska ne nukutettiin!

Lisäksi monet naiset, jotka saivat sen ei varoitettu, että se pyrkii häiritsemään aikoina erittäin voimakkaasti. Ja usein, potilasta ei kerrottu, että voi olla viive paluu hedelmällisyyden jälkeen loitsun tökätä.

Kuitenkin näinä päivinä, monet ihmiset eivät tehdä tietoisen valinnan käyttää "tökätä" - tai "jag", sellaisena kuin se tunnetaan Skotlannissa. Suurin osa heistä on erittäin tyytyväinen siihen, ja paljon yksinkertaisesti ole kiinnostunut muuttumassa muulla menetelmällä. Siitä huolimatta, menetelmä ei ole ihanteellinen kaikille.

Ennen kuin sitoudut ole sitä, ota huomioon, sanoen: "Kun se on, se on". Sinun tulee neuvotella siitä tökätä sivuvaikutuksista ja annetaan pakkausselosteen vaikutustapa.

Kun kyseessä on yleisimmin käytetty versio tökätä, se tulee olemaan reilut kolme kuukautta ennen lääke on kadonnut kehosta. Joten varmista, että et todellakaan halua sitä.

Mitä ehkäisymenetelmää injektionesteisiin?

Nämä ovat jabs jotka sisältävät hormoneja, jotka pysäyttää sinut ovulaation ja muita anti-käsitys vaikutuksia (ks. alla). Kun pistetään lihakseen (yleensä pakaraan), lääkitys pitää sinua saamasta raskaana huomattavan pitkään.

Erittäin hyvä asia on, että sinun ei tarvitse muistaa pitää ottaa mitään, mikä tekee tästä menetelmästä erittäin hyödyllinen monille ihmisille, jotka unohtavat pillereitä.

Myös tökätä tekee varmistaa, että seksi on spontaani, sinun ei tarvitse vaivautua laittaa kondomia tai lisäämällä kemikaaleja. Varsin harvat naiset pitävät tätä plus.

Kaksi ehkäisymenetelmää tökätä nyt saatavilla Britanniassa ovat:

Molemmat jabs sisältävät tyyppinen hormoni "progestiinia", joka on samanlaisia ​​vaikutuksia luonnon naishormoni progesteronia.

Joissakin maissa on olemassa toinen tyyppisen ehkäisyn tökätä, että kuten pilleri sisältää kahta hormonia. Sitä kutsutaan "Lunelle" tai "Cyclofem" ja ajatuksena on, että se pitäisi valvoa aikoina paremmin kuin Depo-Provera ja Noristerat tehdä.

Suunnitelmissa oli tuoda sen Euroopassa vuonna 2010. Mutta nämä suunnitelmat eivät ole toteutuneet, luultavasti koska se peruttiin Euroopassa vuoksi epäilyksiä sen tehokkuutta.

Kuka ei pitäisi käyttää ehkäisyä injektionesteisiin?

Kumpikaan Euroopan jabs sopii naisille, jotka kärsivät jo diagnosoimatta epänormaali emätin verenvuotoa.

Sinun ei pitäisi olla injektio, jos olet ollut hormoniriippuvaisen syöpä, ja se ei ehkä sovi sinulle, jos sinulla on migreeni, maksan tai historia veritulpan (hyytymistä).

On tiettyjä harvinaisia ​​olosuhteet, joissa käyttö injektio on suljettu pois, mutta lääkäri neuvoo sinua, jos tämä koskee sinua.

Lisäksi, jos Raskauden aikana olet koskaan ollut kunnon kolestaattisen kutina (voimakas kutina), sitten tökätä ei ole sinua varten.

Euroopan terveysviranomaiset tällä hetkellä antaa seuraavat neuvot siitä käytöstä tökätä.

 • Nuorilla tytöillä sitä tulisi käyttää vain silloin, kun muut menetelmät eivät sovellu.
 • Vuonna kaikenikäisiä naisia, etuja käyttämällä tökätä enemmän kuin kaksi vuotta on arvioitava riskit.
 • Naisilla, joilla riskitekijöitä osteoporoosin muita menetelmiä tulisi harkita, koska se on nyt selvää, että säännöllinen käyttö tökätä aiheuttaa pientä laskua luuntiheys.

Miten ehkäisymenetelmää jabs työtä?

Heillä on kolme hyödyllistä anti-vaikutuksista hedelmällisyyteen.

 1. Ne estävät sinua ovulaation (tuottavat munia).
 2. He paksuuntua limaa kohdunkaula - mikä vaikeuttaa siittiöiden saada läpi.
 3. He tekevät limakalvon kohdun ohuempi, joten jos muna (munasolu) tuli hedelmöittynyt, se olisi vaikea sitoutumalla vuori.

Kuinka tehokkaasti pistoskohtaan?

Ne ovat erittäin tehokkaita todellakin. Useimmat asiantuntijat korko niitä noin 99 prosenttia tehokas, mikä tarkoittaa, että jos 100 naista käyttää tökätä varten vuonna vain noin tulisi raskaaksi. Tämä tekee injektion yksi tehokas kaikkien ehkäisyvälineitä.

Kuitenkin, sinun täytyy muistaa kääntää ylös seuraavalle pistoksen. Monet raskaudesta esiintyy ihmisiä, jotka ovat "päällä tökätä" tapahtuu, koska jotenkin injektiota ei saa antaa ajoissa.

Lisäksi kannattaa muistaa, että muutaman reseptilääkkeiden voi häiritä tehokkuutta tökätä. Lääkäri tai hoitaja antaa sinulle tarkempia tietoja, mutta jos määrätty muita lääkkeitä lääkäri, se on aina parasta mainita, että olet tökätä.

Ehkäisyn injektiot. mitä ehkäisymenetelmää injektionesteisiin?
Ehkäisyn injektiot. Mitä ehkäisymenetelmää injektionesteisiin?

Käytännössä se on lähinnä "entsyymi-asiakkuutta" lääkkeitä epilepsian ja tuberkuloosi, jotka voivat häiritä toiminnan ehkäisyä injektio.

Mitä etuja pistoksen?

Ensinnäkin, siellä on se, että ainoa toiminto on otettava on kääntää ylös oman jabs ajoissa.

Toiseksi, nyt näyttää todennäköiseltä, että Depo-Provera antaa jonkinlaisen suojan syöpä kohdun limakalvon. Tasapainossa tätä, on se, että siellä on vielä huomattava mahdollisuus, että se saattaisi lisätä mahdollisuuksia rintasyövän.

Molemmat jabs käytetään Britanniassa arvellaan auttaa suojautumaan

Mitä sivuvaikutuksia?

Älä anna kenenkään antaa teille ajatuksen, että tökätä ei sivuvaikutuksia! Erityisesti on olemassa suuri mahdollisuus (40 prosenttia), että kaudet häiriintyy jollakin tavalla.

Saat Depo-Provera, yleisempiä sivuvaikutuksia ovat seuraavat:

On muitakin, harvinaisempia, sivuvaikutuksia, ja sinun pitäisi puhua näistä yli lääkärin tai sairaanhoitajan kanssa ennen kuin aloitat, ja lukea niistä pakkausselosteessa sinulle annetaan.

Myös kysy terveydenhuollon ammattilainen olitpa vaarassa osteoporoosin (osteoporoosi), koska "laukaus" näyttää lisäävän mahdollisuuksia saada tämän ehdon.

Noristerat on samanlaisia ​​sivuvaikutuksia kuin Depo-Provera. Tämä voi aiheuttaa rintojen arkuutta tai reaktioita injektiokohdassa.

Vuonna 2009-2010 oli Euroopan raportit naisista saada vaihdevuodet-tyyppi "vieroitusoireita", kun he pysähtyivät "laukaus" oltuaan sitä pitkään aikaan. Mutta tähän mennessä ei ole ollut samanlaisia ​​raportteja Euroopassa.

Mistä saan pistoksen?

Perinteisesti tökätä on pääosin antama ehkäisyteho asiantuntijat - eli lääkärit ja sairaanhoitajien perhesuunnitteluneuvoloissa. Mutta näinä päivinä, yhä useammat Kilpailut säätävät ehkäisymenetelmää pistoksina niiden leikkauksia.

Yleensä lääke on aloitettu viiden ensimmäisen päivän kuukautiset - koska tämä antaa sinulle välittömän suojan raskautta vastaan.

Kuitenkin melko usein tökätä annetaan syntymän jälkeen - se on, viikon tai niin kun olet ollut vauva. Huomaa, että on olemassa vaara raskas tai pitkittynyttä verenvuotoa ampui annetaan tällä hetkellä.

Jos olet haluavat imettää, sinun ei pitäisi olla tökätä kunnes vauva on vähintään kuusi viikkoa vanha.

Vuonna 2008 tiedekunta Seksuaali-ja lisääntymisterveys ja Royal College of Synnytyslääkärit ja Gynekologit antanut uudet ohjeet siitä tökätä.

Tärkeimpiä ovat nämä.

 1. Sitä ei saa käyttää naisilla, joilla on rintasyöpä.
 2. Lääkärin tai hoitajan on otettava täysi sairaushistoria naisesta ennen määrättäessä sen.
 3. Käyttäjälle on kerrottava, että "kuolleisuus" on alle 4 1000 yli kaksi vuotta.
 4. Ne olisi kerrottu, että käytön jälkeen tökätä, ei voi olla viive enintään yhden vuoden paluun hedelmällisyyttä.
 5. Kun käytön lopettaminen tökätä, naisia, jotka eivät halua tulla raskaaksi pitäisi alkaa työllistää toista ehkäisymenetelmää ennen seuraavaa injektiota olisi pitänyt maksaa.
 6. Kaikki naiset olisi ilmoitettava muuttuneet kuviot kauden verenvuotoa, joka tökätä voi aiheuttaa.
 7. Ne olisi kerrottu, että jopa 70 prosenttia jab-käyttäjien on poissa aikoja.
 8. Heille on kerrottava, että yhdistyksen välillä tökätä käytön ja painonnousua.
 9. Tökätä on turvallista käyttää imetyksen aikana.

Muut ihmiset myös lukea:

Valitsemalla ehkäisyä: suosituimpien ehkäisyä.

Ehkäisy - ehkäisypillereitä: on Pill turvallista?

Ehkäisy - kemialliset menetelmät: miten käytätte niitä?

Ehkäisykapselit: mitä sivuvaikutuksia?