Ectena

Jos katumuspilleriä epäonnistuu, se vahingoittaa vauvaa?

Kysymys

Kuukausi sitten, olen ollut suojaamattomassa yhdynnässä ja otti katumuspilleriä 48 tuntia myöhemmin.

Se oli uusi pilleri markkinoilla kutsutaan Levonelle 2. Se ei ole toiminut ja olen nyt kuusi viikkoa raskaana.

Se oli ainoa kerta, kun olen ollut seksiä viimeisen kolmen kuukauden aikana, joten ei ole epäilystäkään siitä, että raskauden syntyi tällä kertaa.

Olen tällä hetkellä epävarma siitä edetä raskauden, mutta jos en, tulee katumuspilleriä ovat aiheuttaneet vahinkoa sikiölle?

Olen tietoinen siitä, että hyvin vähän tietoja voi olla saatavissa tämän, jotta varmaa vastausta, koska luulisin se on melko harvinaista, mutta odotan innolla kommentteja.

Vastata

Sinun epävarmuus nykyinen tilanne on ymmärrettävää.

Kuten mainitsette tietoja, jotka olet lähettää, tämä on suhteellisen uusi lääkitys ja se on siis ollut melko vaikea saada mitään tietoa sen haittavaikutuksia raskauteen.

Vaikka ehkäisypillerit ei yleensä suositella käytettäväksi raskauden aikana, ei ole näyttöä siitä, että niiden ottamisen raskauden alkuvaiheessa mitään vaikutuksia sikiöön tai sikiölle.

Kuitenkin olisi syytä keskustella asiasta konsultti gynekologi, joka pitäisi pystyä ohjaamaan sinua eteenpäin.

Jos päätät olla abortti, tämä olisi tehtävä ennen kuin olet saavuttanut kymmenen viikon aikana (jos halusi saada operaatioon HNFA) ja sinulla olisi sopimuksen sekä oman GP konsultti gynekologi.

Jos GP on moraalinen vastusta sopimalla abortti, toisen sairaalan lääkäri voisi ottaa hänen tilalleen.

Jos haluat jatkaa raskauden, konsultti järjestää sinulle mitään saatavilla seulontatutkimuksia ja ultraäänitutkimukset tarkistaa vauvan kehitystä.