Ectena

Terveyshyödyt lopettaminen

Katsomme muut edut tupakoinnin lopettamiseen.

Olet usein kuulla tupakoinnin vaaroista, mutta harvoin kuinka nopeasti se auttaa lopettamaan. Vain 20 minuutin kuluttua viimeinen savuke, verenpaine ja pulssi palasi normaalille tasolle ja levikki kasvoi.

Tämä tarkoittaa ihosolut jo saada enemmän happea - niin paljon, että pari kuukautta voit nähdä eron.

Hiilimonoksidia veressä on vähentänyt myös: hiilimonoksidi on myrkyllistä kaasua löytyy autojen pakokaasuista ja tupakansavun. Nyt ylimääräisiä häkä tupakka on jäljellä järjestelmään, kuntosi paranee.

Tämä voi tuntua epätodennäköiseltä, mutta se johtuu lisääntynyt määrä hiilimonoksidia vaikeutti imeä happea ja siten heikentää toiminnan lihaksia.

Kehosi kompensoi tuottamalla lisää punasoluja, mutta se miksi tupakoitsijat ovat yleensä väsynyt ja on vähemmän energiaa kuin tupakoimattomilla.

Arvioimme myös muita etuja tupakoinnin lopettamiseen.

Parempi makuaisti

Luultavasti myös huomaamatta parannusta hajuaisti - vaikka se voi tuntua, että sinulle! Mutta on herkempi paha haju on normaali.

Tämä johtuu siitä, että olet uudelleen löytämässä hajuja ei-tupakoitsijat ovat tottuneet.

Jos sinulla on suosikki aterian, kokki sitä - se varmasti maistuu paremmalta. Vain katsella mausteita: löydät todennäköisesti tarvitset vähemmän suolaa.

Ei ole epäilystäkään siitä lasillisen viiniä tai olutta menee hyvin hyvää ruokaa, mutta ole varovainen. Alkoholi heikentää ratkaista ja tekee savukkeen houkuttelevampaa. Jos se ei ole, ei olisi mitään sellaista asiaa kuin "sosiaalinen" tupakoitsija.

Enemmän happea aivoihin

Mielesi kamppailee mielihaluja. Sinulla on vaikea keskittyä. Siksi tarvitaan savukkeen - eikö? Väärä: aivot hyötyvät niin paljon kuin sydämesi uusi tupakoimattomuus.

Vielä parempi, oleskelevat lopettaa pitkällä aikavälillä tarkoittaa voit vähentää riskiä ottaa veritulppa tai aivoverenvuodon. Jos unohdat että maalin pitoisuus, "reuna", että monet määritteen savukkeita, muistakaa tämä on harhaa.

Ja niin voimakas illuusio kuin alkoholisti, joka on aamulla juoda lopettaa tärisee. Se voi olla vaikea uskoa nyt, mutta tupakointi vähenee kykyäsi keskittyä.

Tupakoitsijan elimistö tarvitsee tasaisen nikotiinin koko päivän. Kun nämä tasot notkahdus, he kokevat mini vieroitusoireita.

Joten lisääntynyt keskittyminen jälkeen savuke oli yksinkertaisesti kehon tapa kiittää sinua tyydyttää sen riippuvuuden. Valitettavasti ei ole Instant Fix oman keskittymisen puute nyt.

Liikunta, raikas ilma ja nukkua kaikki auttavat kykyäsi keskittyä (ja parantaa mielialaa). Muut kuin nämä, sinun tarvitsee vain ajaa sen pois, olla kärsivällinen ja odottaa aivoille palata normaaliin, pre-tupakointi kunnossa muutaman kuukauden.

Kestää jonkin aikaa keuhkot toipua, mutta ne ovat jo alkaneet toimia paremmin.

Hengitystiet ovat elpymässä

Pieni ciliary karvat (värekarvojen) vuonna hengitysteiden alkavat uudistua. Värekarvojen poskionteloiden ja hengitysteiden lika ja pöly mitä hengittää lopettaa sen siirtymistä keuhkoihin.

Mutta savu lamauttaa näitä hienoja hiuksia. Kestää jonkin aikaa teidän ripset toipua, mutta ne ovat jo alkaneet toimia paremmin.

Tämä voi tarkoittaa yskit tavallista enemmän, mutta tämä on hyvä merkki, että ripset ovat alkaneet siivota keuhkoihin. Kuitenkin, jos olet vielä yskä kolmen viikon kuluttua, sinun pitäisi nähdä lääkäri varmistaa mitään muuta sen aiheuttaa.

Sinulla on myös värekarvojen teidän keskellä korvakäytävät pitää ne puhtaana liasta ja pölystä. Nämä värekarvojen löytyy takana tärykalvo. Siksi lasten tupakoitsijoita, erityisesti, ovat alttiita tulehdus välikorvan passiivinen tupakointi aiheuttaa.

Korva tulehdus on vain yksi ongelma johtuu lasten hengittämästä savua - se lisää myös niiden mahdollisuudet saada astma, allergiat ja uskotaan olevan suuri tekijä kätkytkuoleman.

Joten jos sinulla on lapsia, sen keskeyttämistä on ottaa suuri vaikutus heidän terveyteensä, too.

Vähemmän päivän kylmä

Kaikki tietävät, että tupakointi liittyy suuri tautien kuten syövän ja sydäntautien, mutta se on myös vastuussa pieniä ärsytystä, kuten vilustuminen, flunssa ja muut infektiot.

Itse asiassa tupakoitsijat kestää noin 25 prosenttia enemmän sairauspäiviä kuin tupakoimattomilla - ei ole hauskaa, jos olet jumissa sängyssä tunne kauhea. Tupakoitsijat ovat todennäköisesti saada vilustuminen ja kuten koska niiden immuunijärjestelmä on heikentynyt tupakan.

Terveyshyödyt lopetus. parempi makuaisti.
Terveyshyödyt lopetus. Parempi makuaisti.

Onneksi voit korjata aiheuttamien vahinkojen pysyä quit - olet jo matkalla.

Kuten ciliary karvat keuhkoihin ja poskionteloiden takaisin, riskiä vilustuminen, flunssa tai sinuiitti on vähenemässä. Se vie aikaa, vaikka kehon toipua täysin - sinun täytyy olla savuton kaksi tai kolme vuotta ennen riskiä sairastua keuhkokuume tai flunssa on par tupakoimattomiin.

Alennettu veritulppariski

Nyt olet lopettaa, riskiä sairastua veritulppa (tromboosi) vähentää asteittain.

Tupakointi on yksi pahimmista syyllisiä, kun se tulee valtimoiden kovettuminen ja kehittää verihyytymiä. (Muita riskitekijöitä ovat lihavuus, korkea verenpaine, liikaa kolesterolia ja geeneissä.) Valtimoiden kovettuminen on prosessi, joka kehittyy vuosien mittaan, kun kolesteroli ja muut rasvat tallettaa valtimoissa.

Ajan mittaan rasva talletukset kuuluvat sisäinen kuori kalsiumia, kapenee verisuonia ja aiheuttaa heille menettää pehmeyttä ja joustavuutta. Sitä tapahtuu kaikille ja on alkanut jo 20-vuotiaana.

Kun valtimot kapea (ateroskleroosi), veritulppa todennäköisesti muodostaa. Veritulppa sydän ja aivot (sepelvaltimoiden ja aivojen verisuonitukosten) ovat yleisimpiä syitä äkkikuolema.

Tämä johtuu sepelvaltimoiden tukokset aiheuttavat sydänkohtauksia, aivojen verisuonitukosten aiheuttaa aivohalvauksen. Ateroskleroosin ja verihyytymiä eivät vain vaikuta sydän ja aivot - kuolio johtuu vähittäinen lopettaminen valtimoiden kuljettaa verta jalat.

Se alkaa kipuja jalassa kävellessä, lisäämällä kunnes jalka sattuu vaikka se lepäsi. Jos verisuonet edelleen kapea, se voi johtaa kuolioon ja amputaatioon.

Muut ihmiset myös lukea:

Tupakointi - vähentämällä tai lopettaa: puuttumalla fyysinen ja psyykkinen riippuvuus.

Lääkkeet auttaa sinua lopettamaan: lääkkeet voivat tuplata mahdollisuutesi lopetus.

Pidä paino alas: painonnousu tapahtuu yleensä ensimmäisen kuukauden lopetus.