Ectena

Opticrom vesiliuosta silmätipat (natriumkromoglikaatti)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Silmäoireet allergioiden, kuten heinänuhan Natriumkromoglikaatti Sanofi-aventis

Miten se toimii?

Opticrom vesipitoiset silmätipat sisältävät vaikuttavana aineena natriumkromoglikaatti, joka on eräänlainen lääke lievittää oireita allergiat. Natriumkromoglikaatti silmätippoja käytetään lievittämään oireita Silmäallergioiden kuten heinänuha.

Natriumkromoglikaatti toimii vähentämällä allergisia reaktioita. Se ei ole täysin ymmärtänyt, miten se tekee näin, mutta sen uskotaan vaikuttavan "vakauttaa" immuunijärjestelmän soluja kutsutaan syöttösoluista.

Maston solut ovat tärkeä osa immuunijärjestelmää. He herkistyä, kun ne altistuvat hiukkasia tai allergeeneja, esimerkiksi siitepölyä, lemmikkieläinten turkista tai pölypunkkeja. Kun näin tapahtuu, syöttösolut erittyä aineita, jotka sisältävät histamiinia, ja nämä aiheuttavat tulehduksen osana elimistön immuunivastetta taistelemaan vierasta ainetta. Silmätulehdus aiheuttaa tyypillisiä oireita silmäallergia - punoitusta, kutinaa ja vetistä vastuuvapauden.

Vakauttamalla syöttösoluista, natriumkromoglikaatti uskotaan estävän aineita, jotka aiheuttavat tulehduksen, esimerkiksi histamiinia, mistä vapautuu, kun solut kohtaavat allergeeni. Tämä auttaa estämään allergista vastetta ja vähentää oireita allergia.

Opticrom vesipitoiset silmätipat tarjota helpotusta punainen, kutiseva, vetiset ja turvonneet silmäluomet aiheuttamat allergiat, kuten heinänuha. Ne toimivat parhaiten, kun alkaa käyttää niitä muutamaa päivää ennen olet alttiina allergeenille.

Mihin sitä käytetään?

 • Lievittää oireita Silmäallergioiden (allerginen sidekalvotulehdus), jonka aiheuttaa esim. heinänuha, lemmikkieläinten allergiat tai pölypunkkien allergioita.
 • Enemmän vaikeita allergisia sidekalvontulehdus nimeltään "keväinen kerato sidekalvontulehdus.

Nämä silmätipat sopivat kaikille ikäryhmille.

Kuinka voin käyttää sitä?

 • Pese kädet ennen silmätippojen.
 • Seuraa tätä linkkiä ohjeita miten laittaa silmätippoja.
 • Kun käytät silmätippoja sinun tulisi huolehtia koske kärki pipetillä mihin tahansa pintaan, tai silmään, jotta välttää ettei lääkettä.
 • Yksi tai kaksi tippaa tulisi panna kumpaankin silmään neljä kertaa päivässä, tai ohjeiden lääkäri.
 • Se voi kestää muutaman päivän oireesi on täysin poistunut näiden silmätipat, joten jos mahdollista, on parasta alkaa käyttää niitä ennen kuin olet alttiina allergeenille. Voit edelleen käyttää tätä lääkettä päivittäin oireiden hallitsemiseksi niin kauan kuin olet alttiina allergeenille, esimerkiksi koko siitepölykauden. Jos kuitenkin joudut käyttämään tippoja yhtäjaksoisesti yli kolme kuukautta sinun pitäisi saada neuvoa lääkäriltäsi tai apteekista.

Varoitus!

 • Opticrom vesipitoiset silmätipat sisältävät säilöntäaineena bentsalkoniumkloridia, joka voi imeytyä pehmeisiin piilolinsseihin ja aiheuttaa silmä-ärsytystä. Sinun ei pitäisi piilolinssejä, kun käytät näitä silmätippoja.
 • Tämä lääke on tarkoitettu käytettäväksi silmien vain ei saa ottaa suun kautta.
 • Silmätipat voivat aiheuttaa näön hämärtää tilapäisesti, kun olet laittaa tippoja silmiin. Älä aja tai käytä koneita, ennen kuin näkösi on kirkastunut.
 • Nämä silmätipat tulee hävittää neljän viikon kuluttua pullon avataan ensimmäisen kerran. Tämä johtuu siitä, että tämän jälkeen ne voitaisiin Likaiset tai bakteereita, jotka voivat aiheuttaa silmätulehduksia. Kirjoita avaamispäivämäärä pullon niin tiedät milloin heittää ne pois. Hävitä ne huolellisesti, mielellään palauta ne apteekkiin.

Ei saa käyttää

 • Tunnetaan herkkyys tai allerginen jollekin ainesosia.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet herkkä tai allerginen jollekin sen ainesosista. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää aikana raskauden tai imetyksen. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Nämä silmätipat ei tiedetä olevan haitallista käytetty raskauden. Kuten kaikki lääkkeet, raskaana olevien naisten tulisi lääkäriin heidän lääkäriltä tai apteekista ennen kuin käytät tätä lääkettä.
 • Ei tiedetä, jos tämä lääke äidinmaitoon, mutta ei tiedetä olevan haitallisia vaikutuksia, kun käyttää imetyksen äideille. Kuten kaikki lääkkeet, hakeudu lääkärin neuvoa lääkäriltä tai apteekista ennen kuin käytät tätä lääkettä imetyksen aikana.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Väliaikaiset kirvely tai kun käyttöön tippaa silmiin.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Jos käytät jo muita lääkkeitä, myös ilman reseptiä ja kasviperäisten lääkkeiden, on tärkeää tarkistaa apteekista ennen tämän lääkkeen myös, varmista, että yhdistelmä on turvallinen.

Jos käytät enemmän kuin yhden silmätippoja sinun pitäisi hoitaa ne vähintään viiden minuutin välein, jotta toinen lasku pesemällä pois ensin. Käytä silmän geelejä tai voiteita viimeinen.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Natriumkromoglikaatti silmätipat ovat myös saatavilla ilman tuotemerkin, eli sillä geneerinen lääke.