Ectena

Minims lidokaiini ja fluoreskeiini


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Rikokseen mittaus silmänpainetauti Lidokaiinihydrokloridiliuokseen, natriumfluoreseiinia Bausch & Lomb

Miten se toimii?

Minims lidokaiini ja fluoreseiinilla ovat kertakäyttöisiä säilöntäaineeton silmätipat, jotka sisältävät kahta vaikuttavaa ainetta, lidokaiini ja fluoreskeiini.

Lidokaiini on puudute. Sitä käytetään tilapäisesti estää kipua, joita lähetetään pitkin hermoja yhdistää silmät aivoihin. Sitä käytetään puuduttaa silmän ja mahdollisesti kivulias menettelyt toteutetaan.

Fluoreseiini on kemikaali, väriaine, jota käytetään apuna paikallistaa ja tunnistaa vaurioita silmän pintaa. Fluorescein antaa vain vaurioituneita soluja silmän. Se tilapäisesti värjää kaikki solut se tulee ja merkitsi siten vaurioituneet alueet silmään.

Tahra aiheuttamat fluoreseiiniangiografialla vaihtelee osa silmän vaikuttaa. Vaurio kalvo vuori silmäkuopat ja kattaa valkoinen osa silmämunan (sidekalvon) värjää keltainen tai oranssi. Vaurio edessä kattaa silmämunan (sarveiskalvo) värjää kirkkaan vihreä. Tämä mahdollistaa sen, että vaurioituneet alueet silmän voidaan havaita tarkasti. Fluorescein voidaan käyttää myös löytää vieraita esineitä, kuten hiekkaa silmiin, sillä ne näkyvät ympäröi vihreä vyöhyke.

Kun silmä fluorese putoaa altistuu sininen valo, fluoreseiinin myös antaa kirkkaan keltaisen vihertävä hehku koko sarveiskalvon pintaan. Tämä on käyttää apuna testi kutsutaan Goldmann tonometria. Tässä tentti väline nimeltä tonometri on kevyesti vasten sarveiskalvo, jotta voidaan mitata silmänpainetta. Tippaa laitetaan ensin. Fluoreseiinia auttaa optikon suorittamaan kokeen, kun lidokaiini turruttaa silmä pysäyttää sinut tunne mitään.

Lääkäri tai silmälääkärille laittaa tippaa silmään (t) sinulle. Sinua saatetaan pyytää painamaan oman kyynelkanavan kun tippaa laitetaan ja muutaman minuutin kuluttua. Tämä on minimoida määrä lääkettä, joka imeytyy verenkiertoon. Repiä kanava on kulmassa silmän lähimpänä nenä. On erityisen tärkeää tehdä tämä, jos pisarat käytetään lapsille tai vanhuksille.

Mihin sitä käytetään?

 • Puuduttavaa ja värjäys silmän aikana näöntarkastuksia mitata paine silmämuna (Goldmann tonometria).

Varoitus!

 • Vaikka silmä (t) ovat edelleen tunnoton ne tulee suojata pölyltä ja muilta ärsyttävät, jotka saattavat tulla silmään huomaamatta. Yritä olla koskettamatta tai hieroa silmiä vähintään puolen tunnin kuluttua tentin.
 • Nämä silmätipat voivat aiheuttaa näön hämärtyä tilapäisesti jälkeen pisarat laittaa sisään Älä aja tai käytä koneita, ennen kuin näkösi on kirkastunut.
 • Nämä silmätipat ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön. Usein käyttää puudutteiden silmiin pitkiä aikoja voi vaikuttaa näkökykyyn.

Käytä varoen

 • Ihmiset, joilla on tulehtunut silmät, koska imeytyminen anestesia voidaan lisätä.

Ei saa käyttää

 • Ihmiset, jotka ovat allergisia lidokaiini tai muu amidityyppisiä paikallispuudutteilla, esim. bupivakaiinin, prilokaiini.
 • Ihmiset yllään pehmeitä piilolinssejä. Linssit tulee poistaa ennen tippoja laitetaan sisään Älä laita ne takaisin ennen kuin vaikutus tippaa on kulunut pois.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Näiden tuotteiden turvallisuuden silmätipat käytettäväksi raskauden ja imetyksen aikana ei ole vahvistettu, vaikka niitä on käytetty jo useita vuosia aiheuttamatta näennäisellä haittaa. Silmätipat voi imeytyä verenkiertoon jälkeen laittaa silmiin, joten nämä tippa tulee käyttää vain, jos katsoo sen välttämättömäksi lääkäri. Kerro tutkijalle silmäsi, jos olet tai epäilet olevasi raskaana, tai jos imetät ennen näitä silmätippoja käytetään.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

Erittäin harvinaisia ​​(alle 1 potilaalla 10000: stä)

 • Allergiset reaktiot aiheuttavat punoitusta ja silmien ärsytystä tai turvotusta silmien ympärillä.
 • Anafylaktisen allergisen reaktion.
 • Ihottumaa tai nokkosihottumaa.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Nämä silmätippoja ei odoteta vaikuttavan muita lääkkeitä.