Ectena

Atropiini silmätipat


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Dilating oppilas Atropiinisulfaattia Nimistön

Miten se toimii?

Atropiini silmätipat sisältävät vaikuttavana aineena atropiini, joka on eräänlainen lääketieteen kutsutaan antimuskariininen. Se tunnetaan myös mydriatic (mikä tarkoittaa, että se laajentaa oppilas) ja cycloplegic (mikä tarkoittaa, että se väliaikaisesti paralyzes lihaksia, jotka auttavat silmät keskittyä).

Atropiini salpaa muskariinireseptoreissa, joita löytyy lihakset silmän. Nämä reseptorit ovat mukana koon ohjaamiseksi oppilas ja linssin muotoa.

Estämällä muskariinireseptoreissa silmään, atropiini aiheuttaa oppilaan laajeta. Se myös tilapäisesti paralyzes lihas, joka normaalisti muuttaa linssin muotoa siten, että silmät voivat keskittyä esineen.

Atropiinia silmätippoja käytetään laajeta oppilas ja rentoutua linssin niin, että silmäsi voidaan suorittaa perusteellisesti. Niitä käytetään usein tukea silmäsi lapsilla.

Atropiini silmätipat voidaan käyttää myös hoitoon laiska silmä lapsilla. Tippaa käytetään hyvää silmän laajentaa oppilaan ja hämärtää lähellä visio hyvä silmä, joka kannustaa laiska silmä toimimaan kunnolla. Vaikutus hyvä silmä ei ole pysyvää ja visio hyvä silmä palaa normaalitilaan, kun lapsesi pysähtyy käyttäen atropiinia.

Atropiinia silmätippoja käytetään myös rentoutua sädelihaksen kutsutussa värikalvon ja sädekehän tulehdus. Tässä tilassa iiris (värillinen osa silmän) ja sädekehässä ovat tulehtuneet. Tulehdus voi aiheuttaa kivuliaita kouristuksia sädelihaksen ja voi johtaa iiriksen kiinni objektiivin. Atropiinia silmätippoja käytetään estämään näitä ongelmia. Niitä käytetään yleensä yhdessä steroidien silmätippoja, jotka vähentävät tulehdusta iiris ja sädekehässä.

Mihin sitä käytetään?

 • Dilating oppilas tukea tarkastelu sisällä silmämunan, esimerkiksi silmänpohjan ja verkkokalvo.
 • Paralysing sädelihaksen vuonna silmäkokeet määritellä todellisen taittovirheen objektiivin (cycloplegic taittuminen), etenkin lapsille. Tämä auttaa silmälääkäri päättää millaisen linssin tarvitaan oikea näkemys.
 • Hoitoon laiska silmä (amblyopia) lapsilla.
 • Anterior uveiitti. Tässä tilassa on tulehdus Iris (värillinen osa silmän) ja sädekehässä. Atropiinia silmätippoja käytetään estämään kivuliaita kouristuksia sädelihaksen ja estää komplikaatio, jossa iiris kiinni objektiivin.

Kuinka voin käyttää sitä?

 • Lääkäri tai silmälääkärille yleensä laittaa näitä tippoja sinulle, jos niitä käytetään silmätarkastuksessa.
 • Jos käytät tippoja osana hoito-ohjelmaa kannattaa noudattaa ohjeita lääkäriltäsi.
 • Klikkaa tästä ohjeet siitä , miten käyttää silmätippoja.
 • Voit minimoida lääke, joka imeytyy verenkiertoon painamalla kyynelkanavan samalla ne putoaa, ja muutaman minuutin kuluttua. Repiä kanava on kulmassa silmän lähimpänä nenä. On erityisen tärkeää tehdä tämä, jos pisarat käytetään lapsille tai vanhuksille.

Varoitus!

 • Sinun ei pitäisi pehmeitä piilolinssejä, kun käytät tätä lääkettä. Tämä koska lääke sisältää säilöntäainetta, joka voi imeytyä pehmeisiin piilolinsseihin ja aiheuttaa silmien ärsytystä.
 • Nämä silmätipat voivat aiheuttaa näön hämärtymistä ja oppilas (t) voi olla normaalia suurempi muutaman tunnin kuluttua tippaa laitetaan, joka voi tehdä silmät herkemmät valolle. Voit halutessasi käyttää aurinkolaseja suojaamaan silmiä, kun oppilaat ovat suurempia kuin normaalisti. Älä aja autoa tai tekemättä vaarallisia tehtäviä kunnes nämä vaikutukset ovat kuluneet pois ja näet selvästi uudelleen.
 • Kun lopetat atropiinille osana hoito-ohjelmaa voi kestää noin viikon pupillikoolla hoidetussa silmässä palata normaaliin.
 • Pullot Atropiinin silmätipat sisältävät säilöntäaineena bentsalkoniumkloridia. Tämä mahdollistaa silmätippoja pysyy steriilinä neljän viikon kuluttua avaamisesta, kun tällä kertaa ne on hävitettävä huolellisesti, koska ne voivat olla saastuneita bakteereita, jotka voivat aiheuttaa silmätulehduksia. Sinun voi olla hyödyllistä kirjoittaa avaamispäivämäärä pullon.

Käytä varoen

 • Vanhukset (ks. edellä).
 • Lapset (ks. edellä).
 • Ihmiset kohollaan silmänpaine (silmänpaine on koholla) tai jotka voisivat kokea tämän, kun oppilas on laajentuneet nämä silmätipat.

Ei saa käyttää

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Koska tämän lääkkeen käyttöä varten uonna raskauden aikana ei ole vahvistettu. Kerro lääkärillesi, jos olet tai epäilet olevasi raskaana ennen näiden silmätippoja.
 • Turvallisuutta tätä lääkettä imetyksen aikana ei ole osoitettu. Se voi kulkeutua äidinmaitoon. Kerro lääkärillesi, jos imetät ennen tämän lääkkeen.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Väliaikaiset kirvely kun käyttöön tippaa.
 • Tilapäinen näön hämärtyminen ja laajentuneet pupillit (ks. varoitus kohta edellä).
 • Kohonneen silmänpaineen.
 • Pitkäaikaiseen käyttöön, silmien ärsytys, sidekalvon punoitus tai turvotus silmässä tai silmäluomen voi esiintyä.
 • Suun kuivuminen.
 • Punoitus tai ihon kuivuus.
 • Kehon lämpötilan nousu.
 • Ummetus.
 • Virtsaamisvaikeuksia.
 • Sykkeen nousu.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

On tärkeää kertoa lääkärille tai apteekkiin, mitä lääkkeitä käytät jo, mukaan lukien itsehoitolääkkeet ja rohdosvalmisteet, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Samoin lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen minkään uusia lääkkeitä, kun käytät tätä, varmista, että yhdistelmä on turvallinen.

Jos käytät enemmän kuin yhden silmätippoja sinun pitäisi hoitaa ne vähintään viiden minuutin välein, jotta myöhemmin putoaa pesemällä pois ensin. Käytä silmän geelejä tai voiteita viimeinen.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Minims atropiinisulfaattia