Ectena

Artelac silmätipat (hypromelloosi)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Kuiva silmäsairauksien Hypromelloosi Pharma Global

Miten se toimii?

Artelac silmätipat sisältävät vaikuttavana aineena hypromelloosi, joka on eräänlainen lääketieteen kutsutaan silmän voiteluaineena. (Huom. hypromelloosi silmätipat ovat myös saatavilla ilman tuotemerkin, eli sillä geneerinen lääke.)

Hypromelloosi on synteettinen polymeeri, joka muodostaa kalvon pinnalle silmän (sarveiskalvo). Se tuottaa läpinäkyvä, voitelu ja kostutetaan kalvo silmän pintaa ja käytetään keinotekoinen kyyneleet.

Hypromelloosi silmätipat tarjoavat rauhoittava helpotusta oireita kuivat silmät, kuten kipu, ärsytys tai hiekkainen tunne. Nämä voivat johtua silmä ei tuota tarpeeksi kyyneleet pitämään silmällä kostea, tai asioita, kuten tiettyjä sairauksia tai hoitoja, pitkäaikainen käyttö tietokoneen näyttöruudulta (jos sinulla on taipumus vilkkua vähemmän ja siten ei voitele silmiä riittävästi), tai kuivaus sääolosuhteissa kuten ilmastointi, keskuslämmitys tai ilmansaasteita.

Artelac silmätipat tulevat monen annoksen pulloihin, jotka sisältävät säilöntäainetta ja kerta-annoksen yksikköä (SDU), jotka ovat säilöntäaineeton. SDU voidaan käyttää ihmiset, jotka kulumista jäykkä tai kaasua läpäisevä piilolinssit, tai jotka ovat herkkiä säilöntäaineita.

Mihin sitä käytetään?

 • Kuivaa silmäsairauksien.
 • Kostutetaan kova piilolinssit ja voitelu tekosilmät.

Varoitus!

 • Pese kädet ennen silmätippojen käytön.
 • Artelac SDU ovat steriilejä ja säilöntäaineeton. Kukin yksikkö on kertakäyttöinen. Siellä pitäisi olla tarpeeksi kunkin annoksen yksikkö hoitaa sekä silmien tarvittaessa. Kun olet sijoittanut tippaa sinun pitäisi heittää pois annoksen yksikkö, vaikka on vielä lääkettä jäljellä.
 • Artelac monen annoksen pulloa sisältävät säilöntäaineena bentsalkoniumkloridia ja ovat steriilejä avaamiseen asti. Jäljelle jäävä lääke tulisi huolellisesti hävittää neljän viikon kuluttua ensimmäisestä avaamisesta, koska se voi olla saastuneita likaa tai bakteereita. Sinun voi olla hyödyllistä kirjoittaa ensimmäisestä aukon pullon. Hävitä huolellisesti, mielellään palauta ne apteekkiin. Artelac monen annoksen pulloa ei sovi ihmisille, jotka pehmeitä piilolinssejä, koska bentsalkoniumkloridin voi imeytyä pehmeitä piilolinssejä ja aiheuttaa silmän ärsytystä.
 • Jotta vältettäisiin bakteereita silmiin, eivät salli avoimen pään SDU tai tippakärjellä koskettaa silmää tai mitään muutakaan.
 • Jälkeen ottamalla silmätipat saatat saada hieman näön tai lievää kirvelyä. Niiden pitäisi hävitä 15 minuutin kuluessa. Jos sinulla on näköhäiriöitä on suositeltavaa, että et aja autoa tai käytä koneita ennen kuin näkösi on kirkastunut.
 • Jos silmien ärsytys jatkuu tai pahenee, kun käyttää näitä tippoja tai koet päänsärkyä, silmien kipu, näköhäiriöt tai jatkuva punoitus, sinun pitäisi lopettaa nämä silmätippoja ja ota yhteyttä lääkäriin.

Ei saa käyttää

 • Artelac monen annoksen pulloa sisältävät säilöntäaineena bentsalkoniumkloridia eivätkä sovellu ihmisille, jotka pehmeitä piilolinssejä.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin sen ainesosista. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Hypromelloosi ei imeydy kehoon levittämisen jälkeen silmä ja ei todennäköisesti ole haitallisia vaikutuksia aikana käytettynä raskauden tai imetyksen. Koska tämä ei ole täysin vakiintunut, valmistaja ilmoittaa, että nämä tipat on käytettävä varoen naisille, jotka ovat raskaana tai imettävät, ja vain lääkärin määräyksestä.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus. Seuraavia haittavaikutuksia tiedetään liittyvän tätä lääkettä.

 • Tilapäinen näön hämärtyminen, kun käyttöön putoaa sisään
 • Lievä kirvely kun käyttöön putoaa sisään

Tämä luettelo ei sisällä kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Jos käytät muita lääkkeitä on tärkeää kysyä neuvoa apteekista ennen tämän yhtä hyvin, varmista, että yhdistelmä on turvallinen.

Jos käytät enemmän kuin yhden silmätippoja sinun pitäisi hoitaa ne vähintään viiden minuutin välein, jotta toinen lasku pesemällä pois ensin. Käytä silmän geelejä tai voiteita viimeinen.

Tämä lääke ei ole raportoitu vaikuttavan muita lääkkeitä.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Hydromoor silmätipat Isopto emäksinen silmätipat Isopto tavallinen silmätipat

Hypromelloosi silmätipat ovat myös saatavilla ilman tuotemerkin, eli sillä geneerinen lääke.