Ectena

Viscotears (karbomeeri)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Kuiva silmäsairauksien Carbomer Novartis Pharmaceuticals Limited

Miten se toimii?

Viscotears silmä geeli sisältää vaikuttavana aineena karbomeeria, joka on eräänlainen lääketieteen kutsutaan silmän voiteluaineena. Sitä käytetään oireiden hoitoon silmien kuivuminen (kuten kipu, polttava kipu, ärsytys tai kuivuminen) aiheuttama silmä ei tuota tarpeeksi kyyneleet pitämään silmällä märkä.

Karbomeeri on synteettinen polymeeri, joka muodostaa viskoosi silmä geeli. Se tuottaa läpinäkyvä, voitelu ja kostutetaan kalvo silmän pintaa ja käytetään keinotekoinen kyyneleet.

Karbomeeri tarttuu silmän pintaa, ja näin ollen ei pestä pois silmän niin nopeasti kuin jotkut muut voiteluaineet silmätippoja.

Viscotears silmä geeliä voidaan käyttää korvaamaan luonnon kyyneleet ihmisille, jotka kärsivät kuivat silmät, koska ne eivät tuota riittävästi omaa repeämiä tai ihmisille, jotka kärsivät kipeä silmissä, koska niiden repiä elokuva on epävakaa.

Viscotears silmä geeli on saatavilla pieni putki tai kertakäyttöistä injektiopulloa kierrä sinetti.

Mihin sitä käytetään?

 • Kuivaa silmäsairauksien.
 • Kuivuus silmän pintaan (sarveiskalvoon) ja limakalvon silmäkuopat (sidekalvon) vähäisemmän kyynelerityksen (keratoconjunctivitis sicca).

Varoitus!

 • Pese kädet ennen silmänympärysgeeli.
 • Kun käytät silmätippoja sinun pitäisi huolehtia, ettei koskea silmään tai pinta tiputuskärjellä, ei likaa silmätipat.
 • Piilolinssit ei saa käyttää hoidon aikana tästä tuotteesta.
 • Tämä lääke voi aiheuttaa näön hämärtää tilapäisesti, kun olet käyttänyt sitä silmään. Älä aja tai käytä koneita, ennen kuin näkösi on kirkastunut.
 • Viscotears silmä geeli putket pitäisi hävittää neljän viikon kuluttua ensimmäisestä avaamisesta. Sinun voi olla hyödyllistä kirjoittaa avaamispäivämäärä pakkaus. Hävitä ne huolellisesti, mielellään palauta ne apteekkiin.
 • Kertakäyttöinen pulloa Viscotears silmägeelin olisi annettava riittävästi geeliä pitää molempia silmiä tarvittaessa. Kun olet hakenut tippaa sinun pitäisi heittää pois pullosta, vaikka jotkut geeli pysyy.

Ei saa käyttää

 • Tunnetaan herkkyys tai allergia jollekin.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin sen ainesosista. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Koska tämän lääkkeen käyttöä raskauden ja imetyksen aikana ei ole osoitettu. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Silmien ärsytystä.
 • Näön hämärtyminen jälkeen.
 • Väliaikaiset polttamalla tai tahmea tunne silmässä.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Jos käytät muita silmätippoja sinun pitäisi hakea niitä ensin ja sitten odota vähintään viisi minuuttia ennen silmän geeli.

Tämä lääke ei ole raportoitu vaikuttavan muita lääkkeitä.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Geltears Liquivisc Liposic