Ectena

Vesipää

Kysymys

Voisitteko kertoa minulle oireita vesipää ja hoitoja käytettävissä hoitoon häiriö?

Vastata

Keskustelemaan vesipää, yksi on ensin sanoa jotain anatomiasta ja fysiologiasta aivot.

Aivojen ja selkäytimen kuuluvat kolme kalvoja, joita yhdessä kutsutaan meninges, ja se on nämä, jotka tulehtuvat aivokalvontulehduksen.

On välinen tila ensimmäisen kalvon, joka kattaa hermokudosta ja toinen nimeltään subaraknoidaalitilaan. Se on täynnä nestettä kutsutaan aivo-selkäydinnesteestä tai aivo-selkäydinnesteestä.

Sama neste löytyy ontto onteloita (kammiot) kussakin puolella aivoja ja aivojen osa, joka liittyy pohja selkäytimen, joka tunnetaan aivorungon.

On neljä kammiot. Kaksi (yksi kummallakin puolella) on ns Aivopuoliskot kutsutaan sivukammioihin, kun taas kaksi puolivälissä aivoissa, joka ulottuu alas aivorungon keskellä olevaan kanavaan kulkee keskellä selkäydin, kutsutaan kolmannen ja neljännen kammiot.

Solut sivukammioihin ja kolmannen ja neljännen kammiot erittää CSF. Kaikki neljä kammiot ovat fyysisessä yhteydessä toisiinsa ja viestivät subaraknoidaalitilaan kulkuteiden ulos neljännen kammion.

CSF solujen tuottamien kammiot reabsorboituu frondin kaltaisia ​​soluja (villi), jotka liittyvät selkäydintä. CSF toimii tukirakenne aivojen ja selkäytimen, ja yleensä mahdollistaa yhtenäisen paineen ylläpidetään hermokudoksen rakennetta.

Kallo voidaan pitää olla vesitiivis laatikko sisältää aivot, veri-ja CSF. Normaali määrä verenkierrossa CSF järjestelmän sisällä kammiot edellä on noin 125 ml.

Mikä tahansa kasvu verenkierrossa aivoissa on näin ollen liittyä lasku aivo-, muuten aivokudoksen pakataan.

Liiallinen tuotanto CSF ​​tai epäonnistuminen reabsorption vuoksi tukos käytäviä ulos neljännen kammion, johtaa nesteen kertyminen aivokammioiden johtavat vesipää.

Jälkimmäinen tapahtuu, kun siellä on mekaaninen jumiutuminen, joskus liittyvä vika kehitystä, kun ehto ilmenee varhaislapsuudessa.

Vesipää voi esiintyä myös varhain jälkeen vuoto sisällä aivokudokseen tai aivokalvontulehdus infektio.

Tila voi esiintyä aikuisilla aivohalvauksen jälkeen (aivoverisuonitapahtuma), aivokalvontulehdus tai pään vamma.

Näissä tapauksissa tila voi olla ohimenevää. Kasvaimet voivat aiheuttaa myös CSF ahtauma ja siitä vesipää.

Klassisen kliinisiä oireita lapsenkengissä seurausta kasvusta painetta kallon. Lapsen pää kasvaa ympärysmitta ja tulee suurempi kuin normaali ikä, jossa epänormaali muoto, lehtisuonet otsalle ja laaja tykätä (fontanelle) päälle.

Kasvot tulevat suhteellisesti pienempi verrattuna ja lapsen silmät näyttämään "auringon" vuoksi vääristymiseen ympäröivän luita.

Missä iässä tahansa, kliininen tutkimus hermoston voi myös tuottaa erilaisia ​​epänormaaleja merkkejä, riippuen siitä, missä ylipaine kohdistaa sen vaikutus aivoihin.

Hoito vaihtelee syy, minkä vuoksi ennustetta kunnossa. Kun leikkaus on ilmoitettu, on menettelyt, jotka voidaan suorittaa ohittaa esteen ja siten vapauttaa lisääntynyt CSF paine.

Tämän seurauksena neste on joko siirretään sisäisesti CSF kierrätysjärjestelmään, tai ulkoisesti putki vatsan (vatsakalvon) ontelon kautta tai suuret suonet niskaan ja lopulta siksi osaksi oikealla puolella sydän.