Ectena

Olen huolissani poikani kuiva iho

Kysymys

Oma kuuden kuukauden ikäisten poika syntyi viikon myöhässä. Minulle kerrottiin sairaalassa, että hänen iho on kuiva ja siksi neuvoi hieromaan hänen iho manteliöljyä.

Tein tämän parin viikon kuluttua kunkin kylpyamme. Heti kun minun terveydenhoitajalta selville manteliöljyä minua neuvottiin lopettamaan sen ja käyttää vauva tai oliiviöljyä sijaan. Aloin käyttää vauvaöljyä ihollaan.

Jossain vaiheessa huomasin, että iho poikani oikea käsi on tulossa todella karkea ja laastaria kuiva iho eri ruumiinosat.

Puhui minun terveydenhoitajalta tästä ja käskettiin lopettaa kaikki vauvan tuotteita ja vain kylpyamme hänet veteen. Valitettavasti tämä ei ratkaise ongelmaa.

Kävin lääkäreiden ja hänet oli alun perin antanut E45 kermasta, käytin noin kolme tai neljä viikkoa.

Viime viikolla huomasin osan hänen oikea kätensä on punainen ja laikkuja ihon alkoi itku. Jatkoin soveltaa vesi-kerma useita kertoja päivässä toivoen, että tämä auttaa selvittämään itkien.

Valitettavasti itku jatkui ja hän naarmuja itse varsinkin öisin.

Otin häntä nähdä GP eilen ja hän määrätty Betnovate voidetta on käytettävä kolme kertaa päivässä seitsemän päivän ajan sen jälkeen voitaisiin jatkaa vesi-kerma.

Luin seloste mukana Betnovate kerma ja se ilmoitti, että sitä ei pitäisi käyttää alle vuoden vanha. Koska poikani on vain noin seitsemän kuukautta, minun pitäisi käyttää tätä voidetta?

Onko toisenlainen, että voisin käyttää, jotka tekevät samaa työtä, mutta sopii hänen ikäryhmässä?

Jos käytän tätä kerma, mitkä ovat todennäköisesti sivuvaikutuksia? Hänen ensimmäinen pohja hampaat murtautuivat noin kaksi viikkoa sitten, on olemassa yhteys?

Vastata

Steroidi voiteet ja öljyt voivat olla erittäin tehokas osa hoitoa ekseema lapsilla kaikenikäisille, sekä emollients voiteet, jotka kosteuttavat ihoa.

Ajankohtaisia ​​steroideja tulevat neljään ryhmään, jotka vaihtelevat lievästi voimakas ja kohtalaisen voimakas, että voimakas ja hyvin voimakas.

Betnovate voide on yksi voimakas steroideja ja Euroopan National Formulary (eräänlainen "raamattu" lääkkeistä terveydenhuollon ammattilaisille) suosittelee, että voimakkaampi steroidit ovat vasta-aiheinen lapsilla alle vuoden.

On olemassa huoli siitä käytöstä voimakkaampi steroideja, koska ne voivat imeytyä ihon läpi verenkiertoon, ja voi sitten olla vaikutusta muihin kehon osiin, mukaan lukien poistaminen lisämunuaisten (jotka sijaitsevat yläpuolella munuaiset ja tuottaa kehon oma luonnollinen "steroidihormoneja).

Vuonna vauva 6-7 kuukautta, lievä steroidi kuten 1% hydrokortisonia olisi yleensä kokeilla ensin ja vain jos ihottuma ei vastannut tähän mahti vahvempi valmiste pitää.

Haluat ehkä mennä takaisin lääkäriin, joka määrätty Betnovate poikasi tarkistaa miksi hän katsoi tarpeelliseksi määrätä steroidi voide.

Joskus iho vaikuttaa ihottuma voi myös saada tartunnan bakteerit ja tämä voi aiheuttaa vakavia itkien ekseema. Jos epäillään infektiota antibiootteja voidaan tarvita sekä emollients ja ajankohtaisia ​​steroideja.

Et maininnut, että poikasi on kasvukipuja äskettäin ja jotkut vauvat näyttävät kokea leimahtaa heidän ekseema aikoihin ne leikataan uusia hampaita niin, että voi osittain selittää, miksi hänen ihottuma on huonompi tällä hetkellä.