Ectena

Hypurin naudan isofaani (isofaani-insuliinia)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Diabetes Isofaani-insuliinia (naudan) Wockhardt

Miten se toimii?

Hypurin naudan isofaanimuoto pulloa ja patruunat (käytettäväksi Autopen Classic kyniä) sekä sisältää isofaani-insuliinia saatu lehmän haima. Niitä käytetään diabeteksen hoitoon.

Diabeetikoista on puutos tai puuttuminen hormoni valmistanut haima kutsutaan insuliinia. Insuliini on tärkein hormoni vastuussa valvonnasta sokeria (glukoosia) veressä.

Henkilöt, joilla on tyypin 1 diabetes on oltava insuliiniruiskeita valvoa määrä glukoosia niiden verenkiertoon. Insuliinipistoksista toimia korvaavan luonnollinen insuliinin ja mahdollistavat diabeetikkojen saavuttaa normaalia verensokerin tasoa.

Insuliini toimii samalla tavalla kuin luonnon insuliini, sitoutumalla insuliinin reseptoreihin solut elimistössä. Insuliini aiheuttaa solujen maksassa, lihas-ja rasvakudoksen lisätä glukoosin muodossa verenkiertoon. Se myös vähentää tuotanto glukoosia maksassa, ja sillä on erilaisia ​​muita vaikutuksia, jotka alentavat veren glukoosipitoisuus veressä.

Hypurin naudan isofaanimuoto sisältää insuliinia kutsutaan isofaani-insuliinia. Tätä kutsutaan pitkävaikutteinen insuliini. Kun pistetään ihon alle se alkaa toimia noin 2 tuntia ja sen vaikutus kestää välillä 18-24 tuntia. Se auttaa antamaan tausta veren glukoosipitoisuuden koko päivän.

Isofaani-insuliinia käytetään yleensä yhdessä lyhytvaikutteinen insuliini, joka annetaan ennen aterioita hallita piikit verensokeri, jotka tapahtuvat syömisen jälkeen.

On tärkeää seurata verensokerisi säännöllisesti ja säätää insuliiniannosta tarpeen. Lääkäri tai diabeettisen joukkue selittää, miten tämä. Pidä verensokeri niin lähellä normaalia kuin mahdollista, eikä liian korkea tai liian matala, vähentää merkittävästi riskiä sairastua loppuvaiheen diabeteksen komplikaatioita.

Mihin sitä käytetään?

Kuinka voin käyttää sitä?

 • Lääkäri tai diabetes asiantuntija opettaa sinulle, miten hallinnoida insuliinipistoksista oikein. Varmista, että ymmärrät, mitä tehdä ja kysyä, jos et.
 • Hypurin naudan isofaanimuoto injektioita annetaan yleensä ihon alle olkavarteen, reiteen, pakaraan tai vatsan alueelle. Sinun tulisi huolehtia varmistaa, että injektio ei mene verisuoneen. Injektio voi alkaa alkaa työskennellä eri nopeuksilla riippuen sivuston käytät ja erilaiset muut tekijät, kuten jos olet tehnyt harjoituksen. Yleensä injektiot vatsa alkaa toimia nopeammin kuin annetaan muilla alueilla. Sinun ei pitäisi hieroa pistosalue jälkeen ruiskeen.
 • Joka kerta kun pistät insuliinia varmista, että käytät eri paikkaan. Tämä auttaa estämään ihon paksuuntuminen ja pistekorroosion, joita voi esiintyä, jos injektio on toistuvasti esitetty samassa paikassa.
 • Sinun pitäisi mitata verensokeri päivittäin käytettäessä insuliinipistoksista. Annosta täytyy pistää aina riippuu verensokeri, mitä aiot syödä ja jos olet tehnyt tai tulee tekemään harjoituksen. Verensokerin on yksilöllinen prosessi ja diabeteksen asiantuntija auttaa sinua ymmärtämään, mitä tarvitaan.
 • Insuliinin tarve voi kasvaa, kun olet sairas, erityisesti, jos sinulla on tulehdus tai kuumetta. Insuliinin annosta voi olla tarpeen tarkistaa kausina tunne-elämän häiriön tai jos lisäät liikuntaa tai muuttaa tavanomaista ruokavaliotasi. Insuliinin tarve saattaa vähentyä, jos sinulla on heikentynyt munuaisten tai maksan toiminta. Keskustele asiasta lääkärisi tai diabeteshoitaja varmista, että olet optimoida valvonta verensokeri.

Varoitus!

 • Tätä lääkettä ei saa ruiskuttaa suoneen (laskimoon).
 • Alhainen verensokeri (hypoglykemia) on mahdollinen sivuvaikutus insuliinihoidon. Diabetestiimisi pitäisi antaa sinulle ohjeita siitä, miten välttää se. Hypoglykemian oireet ilmaantuvat yleensä äkillisesti ja saattaa liittyä kylmä hiki, viileä ja kalpea iho, vapina, ahdistunut tunne, epätavallinen väsymys tai heikkous, sekavuus, keskittymisvaikeudet, kova nälkä, tilapäiset näköhäiriöt, päänsärky, pahoinvointi ja sydämentykytys. Sinun tulisi varmista, että tiedät mitä tehdä, jos sinulla ilmenee näitä oireita - käänny lääkärin tai diabeteshoitajan neuvoa, jos olet epävarma.
 • Keskittymis tai reagoida voidaan alentaa, jos sinulla on alhainen veren sokeria, ja tämä voi aiheuttaa ongelmia ajaa autoa tai käyttää koneita. Sinun pitäisi pyrkiä ehkäisemään verensokerin ajettaessa - keskustele asiasta lääkärisi kanssa.
 • Sinun pitäisi vain muuttaa insuliinin oman lääkärin neuvoja. Jos et siirtää eri insuliinia, esim. erityyppisiä (lyhyt-, väli-tai pitkävaikutteinen), eri lajeja (ihmisten tai eläinten), eri merkki tai vahvuutta insuliinia, lääkärisi saattaa joutua muuttamaan annosta, ja varoitus oireita alhainen verensokeri voi olla hieman erilainen.
 • Diabeetikot, jotka ovat insuliinin pitäisi vain juoda alkoholia kohtuullisesti ja mukana ruokaa. Tämä johtuu siitä, että alkoholi voi tehdä varoitusmerkkejä alhainen verensokeri yhtä selkeä, ja voi aiheuttaa viivästyy alhainen verensokeri, jopa useita tunteja juomisen jälkeen.
 • Diabeetikot, jotka tupakoivat tarvitsevat yleensä enemmän insuliinia, kuten tupakointi vähentää insuliinin määrä imeytyy vereen pistoksena ihon alle. Jos luopumaan tupakoinnista, saatat myöhemmin tarvita vähentää insuliinin annos. Keskustele asiasta lääkärisi kanssa. (Jos olet diabeetikko tupakoinnin on yksi tärkeimmistä asioista voit tehdä, koska se huomattavasti vähentää riskiä komplikaatioita, kuten sydänsairaudet ja verenkiertohäiriöt.)

Ei saa käyttää

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin sen ainesosista. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää aikana raskauden tai imetyksen. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Insuliini ei läpäise istukkaa ja tarjoaa vaaraa sikiöön. Verensokeri on säilytettävä mahdollisimman vakaana raskauden aikana, ja sinun pitäisi kuulla teidän diabeetikon asiantuntijalle miten tämä tavoite saavutetaan. Insuliinin vaatimukset ovat todennäköisesti laskee raskauden ensimmäisellä kolmanneksella ja myöhemmin lisääntyy toisella ja kolmannella kolmanneksella. Keskustele asiasta lääkärisi kanssa.
 • Ei ole vaaraa imeväisikäisillä insuliinin ottanut äiti. Kuitenkin, insuliinin annosta voidaan joutua pienentämään imetyksen aikana. Keskustele asiasta lääkärisi kanssa.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Alhainen verensokeri (hypoglykemia).
 • Punoitusta, turvotusta tai kutinaa pistoskohdan.
 • Ihon paksuuntuminen tai kuoppautumista (lipodystrofia), jos injektio annetaan liian usein samaan sivustoon.
 • Allerginen reaktio (yliherkkyys), kuten ihottumaa tai kutinaa, nokkosihottumaa, puristava tunne rinnassa, hengenahdistusta tai vakavia allergisia reaktioita, kuten anafylaksia.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Insuliini sinänsä ei vaikuta muiden lääkkeiden kanssa. On kuitenkin tärkeää olla tietoinen siitä, että monet lääkkeet voivat vaikuttaa veren glukoosipitoisuutta ja voi näin ollen muuttaa insuliinin tarvetta. Tästä syystä diabeetikkojen pitäisi aina kysyä neuvoa lääkäriltä tai apteekista ennen uusien lääkkeiden tai lopettaa nykyisiä.

Seuraavat lääkkeet voivat heikentää verensokeria. Jos hoito aloitetaan jokin näistä annoksesi saattaa siis tarvitse vähentää:

 • ACE: n estäjät, esim. kaptopriili (ne voivat joskus aiheuttaa odottamattomia tippaa verensokeri)
 • anabolisia steroideja, kuten testosteroni, nandroloni, stanozolol
 • diabeteslääkkeiden otetaan suun
 • disopyramidi
 • fibraatit, kuten gemfibrotsiili
 • fluoksetiini
 • MAOI masennuslääkkeet, esim. feneltsiini
 • oktreotidihoitoa
 • suuri salisylaattiannokset kuten asetyylisalisyylihappo (pieni kipu-annokset eivät yleensä ole tätä vaikutusta).

Beetasalpaajat, esim. propranololi (mukaan lukien silmätipat sisältävät beeta-salpaajat) voi peittää joitakin merkkejä alhainen verensokeri, kuten lisääntynyt sydämen syke ja vapina. He myös pidentää jaksot alhainen verensokeri ja heikentää elpymistä takaisin normaaliin glukoosipitoisuutta.

Seuraavat lääkkeet voivat lisätä veren glukoosipitoisuutta. Jos hoito aloitetaan jokin näistä annoksesi saattaa siis tarvitse lisätä:

 • jotkut psykoosilääkkeet, esim. klorpromatsiini olantsapiini
 • kortikosteroidit, esim. hydrokortisonia, prednisolonia
 • danatsoli
 • diureetit, erityisesti tiatsididiureettien, esim. bendroflumetiatsidi
 • Isoniatsidi
 • litium
 • proteaasinestäjien, kuten ritonaviiria
 • somatropiini (ihmisen kasvuhormoni).

Estrogeenit ja progestiinit, kuten ne, jotka sisältyvät ehkäisypillerit, voivat vaikuttaa verensokeri, ja naiset ottavat näitä ehkä pieniä muutoksia ylös-tai alaspäin insuliiniannoksiaan.

Miten tallentaa hypurin naudan isofaani?

 • Patruunat: Ennen käyttöä, patruunat tulee säilyttää jääkaapissa 2-8 ° C: ssa Ei saa jäätyä. Pidä värikasetit ulkopakkauksessa sen suojaamiseksi valolta. Käyttöönoton jälkeen kynä asetettu patruuna olisi pidettävä poissa jääkaappi, alle 25 ° C. Sitä voidaan käyttää enintään 28 päivää. Kynänsuojus on asetettava takaisin jokaisen pistoksen jälkeen Herkkä valolle. Kynää ei saa säilyttää neula kiinnitettynä.
 • Pullot: Ennen käyttöä pulloa tulisi säilyttää jääkaapissa 2-8 ° C: ssa Ei saa jäätyä. Pidä injektiopullo ulkopakkauksessa sen suojaamiseksi valolta. Käyttöönoton jälkeen injektiopullo on pidettävä poissa jääkaappi, alle 25 ° C. Sitä voidaan käyttää enintään 28 päivää. Jälleen pitää se ulkopakkauksessa sen suojaamiseksi valolta.

Varmista, että kaikki lääkkeet pidetään poissa lasten ulottuvilta ja vältä niitä kuumuudelle tai suoralle auringonvalolle.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

On monia muita muotoja insuliinia jäljellä, voit lukea näitä täältä.