Ectena

Kummastuttaa muutos verensokerin

Kysymys

Olin diagnosoitu tyypin 2 diabetes (insuliinista riippuvainen diabetes) 18 kuukautta sitten.

Se oli melko vaikeaa ja olin alkanut neljän insuliinia laukausta päivä ja sitten laski kaksi päivässä.

Neljä kuukautta sitten lopettanut insuliinin, ja minun veren glukoosipitoisuus oli aivan normaalia, kunnes kaksi viikkoa sitten.

En ole muuttanut minun ruokavalio millään tavoin, koska pysäyttäminen insuliinia, joten en ymmärrä, miksi näitä muutoksia tapahtuu.

Vastata

Tämä on epätavallista, mutta ei tunneta tilannetta, ja yksi että voin vain arvailla, syy.

Yksi keskeinen tekijä vastaukseni on, että et anna minulle mitään tietoja maksasairaus olet maininnut oman liitettävät tiedot, ja olitpa mitään hoitoa että.

Mielestäni on olemassa kaksi todennäköistä selityksiä.

Diabetes johtuu puute insuliini - joko puutteen vuoksi tuotantoa tai koska vasta osana autoimmuunivasteen estää kudosten käyttämästä insuliinia kunnolla.

Jos vasta-aineita, jotka kohdistuvat saarekesolujen haima (elin, joka tuottaa insuliinia) jälkeen insuliinin tuotantoa laskee.

Myös insuliiniresistenssi voi aiheuttaa vasta-aineita insuliinin itse.

Ensimmäinen selitys: jos sinulla on ollut insuliiniresistenssin riittävä aiheuttamaan sinun täytyy olla insuliinipistoksista, on mahdollista, että tämä ehto voi ratkaista ajoissa.

Se saattaa vaikuttaa muusta lääkehoidosta, esimerkiksi olisit saanut steroideja oman maksasairaus.

Vaikka onkin totta, että steroidit voivat olla haitallisia vaikutuksia diabeteksen, vasta-reaktioita insuliinille voi vaimentaa alas steroidihoidosta, ja niin vähemmän olisi tarpeen.

Toinen selitys: tappio insuliinin tuotanto voi myös aiheuttaa vahinkoa saarekesolujen haima virukset, jossa sikotauti on tunnetuin.

Joten on mahdollista, että sinulla oli virusinfektio, joka haitannut saarekesolujen, mutta ne ovat nyt toipunut. virusinfektiot voivat myös laukaista autoimmuunivasteen edellä, ja vaikutukset voivat vaihdella.

Olipa syy mikä tahansa, että sinun ei tarvitse insuliinia tällä hetkellä on hyvä uutinen.

Haluamatta olla pessimisti, se on melko todennäköistä, että jossain vaiheessa diabeteksen palaa.

Mutta tämä ei välttämättä tarkoita sinun täytyy olla insuliinipistoksista uudelleen.