Ectena

Olenko riski sairastua diabetekseen?

Kysymys

Otin verensokerin kotiin näytön eilen se tuli takaisin 212.

Mietin, mitä normaali oli, ja jos olin suuri riski diabetes?

Vastata

Tämä tulos 212 on hämmentävä. Eurooppa mittaamme verensokeria mittayksiköissä kutsutaan millimoolia litrassa (mmol / L).

Tämä antaa normaalin yläraja on 7 mmol / L.

Verensokerin koneiden Euroopassa yleensä kalibroitu mm / L. Yhdysvalloissa ne yleensä käyttää (nyt enemmän vanhanaikaista) mittayksiköt milligrammaa per desilitra (mg / dl).

Tämä antaa normaalin ylärajan noin 120mg/dL.

On olemassa useita mahdollisia selityksiä lukemis. Voi olla, että olet käyttänyt kone, joka on kaksi kalibrointi, ja voidaan lukea USA: n yksiköissä.

Mutta jos näin on, lukemis on korkea.

Voi olla, että olet ymmärtää väärin käsittelyssä ja sai pilkkua väärässä paikassa. Se voisi olla 2,12 mmol / L, joka on itse asiassa melko alhainen, mutta ei välttämättä epänormaalia.

Tai se voi olla 21,2 mmol / L, joka taas olisi korkea lukema.

Kuitenkin, jos lukemat olivat todella näin suuri Olisin luullut, että sinulla olisi ottaa diabeteksen oireita, kuten jano koko ajan, ja menee virtsata usein koko ajan.

Jos uudelleen tunne hyvin, niin se on paljon todennäköisempää, että siellä oli jotain vikaa testi kuin sinulla, joko miten se tehtiin, tai käsittelyssä itse.

Se vie vähän opetusta ja kokemus saada johdonmukaisia ​​tuloksia mittari, ja yksi lukema kuten tämä on vähän merkitystä.

Ainoa tapa selvittää tilanne on saada se tarkastaa tarkka menetelmä kokeneen kuljettajan kanssa.

Ehdotan mennä pitkin nähdä hoitohuone sairaanhoitaja teidän käytännössä, koska hän voi joko tarkistaa se paikan päällä tai järjestää tarkka testi voidaan tehdä.

Tämä poistaa epävarma tilanteesta ja voit antaa asianmukaiset ohjeet.