Ectena

Kognitiivinen analyyttinen terapia

Kognitiivinen analyyttinen terapia (CAT) on hoito, jossa terapeutti auttaa potilasta ymmärtämään, miksi asiat ovat menneet pieleen aiemmin - ja tarkastellaan, miten varmistaa, että ne eivät mene pieleen tulevaisuudessa.

Yksinkertaisesti, mitä se haluaa tehdä, on soveltaa askel-askeleelta käytännönläheisyyttä kognitiivinen terapia joitakin ajatuksia analyyttistä psykodynaaminen psykoterapia.

Se oli peräisin Euroopan tohtori Anthony Ryle noin 30 vuotta sitten. Nyt on yhä enemmän CAT terapeutit, ja siellä on myös erinomainen ammatillinen järjestö nimeltään Association for Cognitive Analyyttinen Therapy.

Kognitiivinen analyyttinen terapia. kuinka kauan CAT jatkua?
Kognitiivinen analyyttinen terapia. Kuinka kauan CAT jatkua?

Yhdistyksen sivusto tarjoaa laajan selvityksen hoidon. Voit myös löytää terapeutti seuraamalla asianmukaisia ​​linkkejä verkossa.

CAT istunnot alkavat ensin keskitytään selvittämään, miksi ihmisen emotionaalinen tai psykologisia ongelmia on tapahtunut - kuten menossa takaisin lapsuuteen.

He sitten siirtyä katsomaan tehokkuutta (tai muuten) ja mekanismeja, jotka kärsijä on kehitettävä, jotta selviytyä näistä ongelmista. Lopuksi terapeutti auttaa asiakasta nähdä, miten hän voi parantaa selviytymiskeinoja.

Kuten kognitiivinen käyttäytymisen hoito, painopiste on asiakkaan kehittää välineitä käsitellä oman psyykkisiä ongelmia tulevaisuudessa.

Kuinka kauan CAT jatkua?

Useimmat terapeutit antavat välillä 5 ja 25, tunnin mittainen istuntoja, vaikka joskus vain muutaman tunnin kuluttua voi olla tarpeen.

Hoito edellyttää yleensä intensiivistä suullisesti, kirjallisesti ja kaavamainen työ, yhteiset kasvotusten asiakkaan ja terapeutin.

Kuitenkin CAT voidaan joskus käyttää parit tai jopa ryhmille.

Lopussa hoitokuurin, on yleistä, että potilas ja terapeutti kirjoittaa toisilleen "Hyvästi kirjeen," pyöristää terapeuttista prosessia.

Kukapa CAT apua?

Se voi auttaa ihmisiä, joilla on jokin monenlaisia ​​ongelmia, kuten:

Muunlaiset hoidon