Ectena

Muut masennuslääkkeet

Masennuslääkkeet auttavat yleensä mieliala paranee useita viikkoja tai kuukausia.

On olemassa muutamia masennuslääkkeitä, jotka eivät sovi siististi trisykliset, SSRI tai MAO: n luokkaan, mutta jotka toimivat samalla tavalla ja yksi tai useampi näistä ryhmistä. Ne ovat:

  • Agomelatiinin
  • duloksetiinia
  • mianseriinia
  • mirtatsapiini
  • reboksetiiniin
  • tratsodoni
  • tryptofaani
  • venlafaksiini.

Miten ne toimivat?

Uskotaan, että masennus voi liittyä epätasapaino kemikaalien aivoissa. Aivoissa on kemiallisia sanansaattajia kutsutaan välittäjäaineiden. Esimerkkejä näistä ovat noradrenaliinin ja serotoniinin. Välittäjäaineet liittyvät valvontaan ja säännellä elintoimintojen, ja noradrenaliinin ja serotoniinin säätelyyn osallistuva ja sääntelyn tunnelma.

Kun nämä kemikaalit vapautetaan hermosolut ne toimivat keventää tunnelmaa. Kun ne imeytyvät hermosoluja, ne eivät enää ole vaikutusta mielialaan. Kun masennusta esiintyy, voi olla vähentynyt määrä näitä välittäjäaineiden vapautuu hermosoluja aivoissa.

Useimmat näistä muilla masennuslääkkeillä työn kautta hieman erilaisia ​​mekanismeja, lisäämällä serotoniinin ja / tai noradrenaliinin aivoissa. Tämä muuttaa epätasapaino kemikaaleja, jotka on ajateltu olevan tärkeitä aiheuttaa masennusta ja siten lievittää masennusta.

Mianseriini ja tratsodoni liittyvät trisyklisiä masennuslääkkeitä. Mianseriini toimii estämällä uudelleen imeytymistä noradrenaliinin takaisin hermosoluihin aivoissa. Se myös parantaa vähäisessä määrin serotoniinin toimintaan.

Tratsodoni toimii estämällä uudelleen imeytymistä serotoniinin takaisin hermosoluihin aivoissa. Se voi toimia myös matkia mieliala-kevennys vaikutus julkaissut serotoniinin ja parantaa hyvin vähäisessä määrin noradrenaliinin vapautumista hermosolujen aivoissa.

Venlafaksiini ja duloksetiini on serotoniinin ja noradrenaliinin takaisinoton estäjien (SNRI). Ne toimivat estämällä sekä serotoniinin ja noradrenaliinin imeytyvät takaisin hermosoluihin aivoissa.

Reboksetiini kutsutaan noradrenaliinin takaisinoton estäjä (NARI). Se estää uudelleen imeytymistä noradrenaliinin takaisin hermosoluihin, mikä määrä lisääntyy noradrenaliinin aivoissa.

Mirtatsapiini kutsutaan noradrenergisen ja erityisiä serotonergisten masennuslääke (Nassa). Se toimii estämällä reseptoreihin kutsutaan alfa-2-reseptoreihin, joita hermosolut aivoissa. Tämä parantaa toiminnan noradrenaliinin ja serotoniinin määrää aivoissa.

Tryptofaani on aminohappo, elimistö tarvitsee tehdä serotoniinin. Se lisää serotoniinin määrää aivoissa.

Agomelatiinin on uudempi masennuslääke, joka toimii eri tavoin kaikkiin toiset jäljittelemällä nukkua hormoni melatoniini. Se auttaa uudelleen synkronoida kehon vuorokausirytmiä, kuten mielialan, ahdistuneisuus, ruokahalun, kehon lämpötila ja uni / syklit. Nämä vuorokausirytmiä, erityisesti unen syklit ovat vakavasti häiriintyneet ihmiset masennus. Agomelatiinin tärkein toiminta on parantaa puhkeamista ja unen laatua ja tämä puolestaan ​​on masennuslääke vaikutus.

Kuinka kauan he ottavat töihin?

Muut masennuslääkkeet. kuinka kauan he ottavat töihin?
Muut masennuslääkkeet. Kuinka kauan he ottavat töihin?

Masennuslääkkeet voivat kestää jonkin aikaa vaikuttaa, joten et voi tuntea paremmin heti, kun aloitat hoidon yksi. Saatat kokea vaikutusta mielentilaan kahden viikon kuluessa, kuitenkin täyden hyödyn hoidosta ei ehkä tapahdu vielä kahden neljään viikkoon. On tärkeää, että otat lääkettä, vaikka luulet se ei toimi aluksi. Jos sinusta tuntuu masennus on pahentunut, tai jos sinulla on ahdistavia ajatuksia tai tunteita näiden ensimmäisten viikkojen aikana, sinun pitäisi puhua lääkärille.

Venlafaksiini voi alkaa toimia hieman nopeammin kuin muut masennuslääkkeet.

Kuinka kauan minun täytyy ottaa ne?

Masennuslääkkeet auttavat yleensä mieliala paranee useita viikkoja tai kuukausia. Silloinkin kun asiat näyttävät takaisin normaaliksi, sinun tulee jatkaa niitä vielä ainakin kuusi kuukautta minimoida mahdollisuudet masennus tulossa takaisin.

Ovatko he riippuvuutta?

No On mahdollista, että joitakin masennuslääkkeitä tuottaa epämiellyttäviä vieroitusoireita (joskus kutsutaan lopettamisen oireyhtymä), kun ne pysäytetään. Mutta tämä on väliaikaista, ei liity himo lääkitystä, ja voidaan yleensä välttää, jos lääke on tasaantui sijaan lopettaa äkillisesti. Tämä ei ole riippuvuutta.

Vieroitusoireita voi joskus esiintyä, jos unohdat annoksen masennuslääke, minkä vuoksi on tärkeää ottaa niitä lääkärin ohjeen mukaan.

Kun hoito lopetetaan, vieroitusoireet voidaan minimoida tai välttää kokonaan, jos annos masennuslääke on laskenut vähitellen ajan muutaman viikon. Lääkäri auttaa sinua tekemään tämän.

Kumpi sopii minulle parhaiten?

Kaikki nämä masennuslääkkeet yleensä toisen linjan vaihtoehtoja masennuslääkkeitä, kun SSRI-tai trisyklisiä on ollut tehoton.

Valinta riippuu yksilön ominaisuuksia, kuten muut ehdot olet, onko sinulla co ahdistuneisuuden, tai muiden lääkkeiden saatat olla ottaen sekä yksilölliset ominaisuudet kunkin huumeita.

Esimerkiksi mianseriini ja tratsodoni rauhoittavia ominaisuuksia ja voi olla hyötyä ihmisille, jotka ovat myös levoton tai ahdistunut.

Mirtatsapiini on harvemmin sivuvaikutuksia verrattuna TCA, SSRI ja muut masennuslääkkeet, joten on vähemmän suun kuivuminen, ummetus, pahoinvointi, oksentelu ja seksuaalinen toimintahäiriö. Kuitenkin tärkein sivuvaikutukset mirtatsapiini ovat uneliaisuus, näön hämärtyminen ja lisääntynyt ruokahalu, joka voi aiheuttaa painonnousua.

Reboksetiini voi olla myös vähemmän sivuvaikutuksia kuin SSRI-tai trisyklisiä, mutta se on yksi uudempia masennuslääkkeitä ja on vähän tietoa sen verrattuna muihin masennuslääkkeisiin.

Venlafaksiini on käyttökelpoinen masennuksen liittyy ahdistuneisuus ja sitä voidaan myös käyttää hoitoon yleistynyt ahdistuneisuushäiriö. Se on samantyyppisiä haittavaikutuksia kuin SSRI. Se ei saa määrätä ihmisille, joilla on sydämen rytmihäiriöitä tai korkea verenpaine ja tulee käyttää varoen sydänsairaus.

Duloksetiini voidaan käyttää myös hoitoon diabeettisen hermosärky.

Voit lukea tarkempia tietoja näistä masennuslääkkeitä tiedotteista alla olevan linkin kautta: