Ectena

Koetuksella lasten ruoka-aineallergiat

Yleisimpiä ruoka-aineallergiat ovat maito, munat, kala, pähkinät, sitrushedelmät ja tomaatit.

Allergiat ovat lapsilla kasvussa. On arvioitu, että välillä 6 ja 8 prosenttia alle kolme Euroopassa ja Pohjois-Euroopassa on ruoka-aineallergia.

Ja kahden viime vuosikymmenen aikana 500 prosentin kasvu sairaalahoidon ruoka-aineallergiat nuorten keskuudessa.

Vastauksena tähän kasvavaan ongelmaan, National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) on antanut uudet ohjeet helmikuussa ruoka-aineallergiat lapsilla.

Ohjeiden pitäisi auttaa Kilpailut paikalla oireita allergiat, mutta ne ovat myös suunnattu vanhemmille, jotka voidaan misdiagnosing näitä allergioita lapsiaan.

Selvitämme parhaita tapoja testata lapsesi allergiat, ja katsomme karikot DIY kotiin sarjat.

DIY testaus

DIY testit voivat olla vähemmän kuin hyötyä. Mukaan NICE raportin kasvavaan diagnosoida on osittain vauhdittanut käyttämällä koti-testisarjoja nyt laajalti saatavilla Internetissä ja pääkadulla, sekä täydentäviä terapeutit tarjoavat erilaisia ​​testejä.

Koetuksella lasten ruoka-aineallergiat. välitöntä ja viivästynyttä allergiaa.
Koetuksella lasten ruoka-aineallergiat. Välitöntä ja viivästynyttä allergiaa.

Jos olet huolestunut lapsesi saattaa olla ruoka-allergia, miten te tiedätte nämä DIY testit ovat luotettavia?

Entä muita vaihtoehtoja, kuten VEGA testaus, hiusanalyysi tai kinesiology, tarjotaan vaihtoehtoisia klinikat eri puolilla Eurooppaa?

NICE ohjeet ovat yksiselitteiset: vain testit suoritetaan joko oman GP, ​​tai asiantuntija allergia klinikka, ovat luotettavia.

Mikään DIY kokeet tai menetelmät tarjoavat täydentäviä terapeutit ole tieteellinen pätevyys lainkaan.

Mukaan tohtori Adam Fox, konsultti lasten allergologi klo Guy n ja St Thomas sairaala, London, niitä olisi vältettävä - ja joissakin tapauksissa ne voivat olla jopa haitallista lapsen terveydelle.

"Paljon meidän potilaat käyttävät niitä, mutta ne voivat aiheuttaa lapsille on diagnosoidaan väärin ja joko ilman elintarvikkeita, jotka eivät ole ongelma tai Huolestuttavaa on, edelleen syödä elintarvikkeita, jotka ovat haitallisia terveyden," hän sanoo.

Välitöntä ja viivästynyttä allergiaa

Oireita Välittömät allergiat ovat nokkosihottuma, kutinaa ja turvotusta.

On hyödyllistä ymmärtää, että yleisesti ottaen on olemassa kahdenlaisia ​​ruoka-allergia.

"Oireita ovat nokkosihottuma, kutina ja turvotus - ja jos olet todella onneton, nämä reaktiot voivat aiheuttaa anafylaksian, mahdollisesti hengenvaarallinen allerginen reaktio.

"Viivästyneen allergiat ovat hienovaraisempia ja vaikeampi paikka, koska se on krooninen kerääntyy erityisesti elintarvikkeiden, joka aiheuttaa allergisen reaktion."

Nuorten lasten yleisin viivästyneen allergian lypsää proteiinia, joka aiheuttaa kroonisia oireita, kuten ekseema, refluksi, koliikki ja ripulia.

Tätä ei pidä sekoittaa laktoosi-intoleranssi, joka ei liity immuunijärjestelmää.

Viivästyneen allergiat ovat vaikea lääkäreitä diagnosoimaan, osittain koska ei ole mitään selvää suhdetta syö ruokaa ja oireiden alkamisesta.

Se, että nämä oireet ovat myös yleisiä lapsilla ilman allergioita tekee diagnoosin entistä voimakkaammin.

Mitä testi vaihtoehtoja?

Mukaan tohtori Fox, uusi NICE suuntaviivat - jotka hän auttoi laatimaan - tekee tämän diagnoosin helpompaa.

"Meidän uudet suuntaviivat, GP kannustetaan ottamaan allergia-keskittynyt sairauskertomus", hän sanoo.

"Hän pitäisi kysyä oikeanlaisia ​​kysymyksiä, joiden avulla on selkeämpi, onko lapsellasi on allergia tai ei, ja jos on, onko se välittömästi tai myöhemmin. Ja sen perusteella, että he voivat päättää, mitkä testit ovat asianmukaiset. "

Välitöntä tyyppinen allergia - yleisesti aiheuttama maito, kananmuna, maapähkinät ja muut pähkinät - validoitu testit ovat ihoärsytyskokeita ja IgE (immunoglobuliini E) verikoe.

Jos GP ei ole asiantuntemusta tällä alalla, ne ohjaa sinut erikoistuneella klinikalla kuten Dr Fox, joka hallinnoi testejä.

Saat viivästyneen allergiat, testaus on epäselvemmäksi.

"Ainoa testi, joka on hyödyllistä, on leikata ruoka luulet aiheuttaa ongelman muutaman viikon ja sitten ottaa sitä uudelleen," sanoo tohtori Fox.

"Tätä kutsutaan syrjäytymisen ruokavalio, ja jos oireet paranevat ilman ruokaa ja pahempi, kun se syödään uudelleen, voit diagnosoida allergia."

Kuten ihon prick ja verikokeet, tämä tulisi antaa ainoastaan ​​oman GP tai asiantuntija allergia klinikka - koska olet testaus mahdollisesti hengenvaarallinen tila, merkitys tähän on selvä.

NICE suuntaviivoista, mukaan lukien vanhempien opas, mitä sinun pitäisi odottaa terveydenhuollon, ovat saatavilla NICE verkkosivuilla.

Näyttää selvältä, että jos olet huolissasi lapsesi, ensimmäinen satama pitäisi olla GP - eikä yksi monista todistamattomia ja usein hyödytön vaihtoehtoisia testejä markkinoilla.

Ruoka-allergia tai intoleranssi?

Yksi yleisimmistä intoleranssia on lehmän maitoa, joka sisältää tietyn tyyppistä laktoosia eli maitosokeria.

Ruoka-intoleranssi on haittavaikutuksista erityisesti elintarvikkeiden tai ainesosa, joka tapahtuu joka kerta ruoka on syöty.

Se on usein sekoittaa ruoka-allergia, mutta se on hyvin erilainen, koska immuunijärjestelmä ei ole aktivoitu.

Sen sijaan ruoka-intoleranssi tapahtuu, kun elimistö ei pysty käsittelemään tiettyjä elintarvikkeen, yleensä koska se ei tuota tarpeeksi kemian-tai tarvittava entsyymi oikein sulattaa että erityisesti elintarvikkeiden.

Yksi yleisimmistä intoleranssia on lehmän maitoa, joka sisältää tietyn tyyppistä laktoosia eli maitosokeria.

Jos sinulla on pulaa entsyymin laktaasin, et voi hajottaa maitosokeria yksinkertaisempiin muotoihin, jotka voivat imeytyä verenkiertoon.

Jos lapsesi on Laktoosi-intoleranssista ja syö tai juo maitotuotteita, he saattavat kokea oireita, kuten turvotusta, vatsakipu ja ripuli.

Lisätietoja

NICE

Allergia UK

Muut ihmiset myös lukea:

Ruoka-aineallergiat lapsilla: miten ruoka-aineallergiat alkaa?

Ruoka-allergia: selville, mitä muuta se voisi olla.

Laktoosi-intoleranssi: mitkä elintarvikkeet sisältävät laktoosia?

Laktoosi sietokykytutkimus: mitä tapahtuu kokeen aikana?