Ectena

Onko matkapuhelin huono lapsesi terveyden?

Niin paljon on vielä tuntematon, Department of Health sanoo pienten lasten tulisi käyttää vain kännykkää hätätilanteissa.

Lähes 9 ulos 10 lasta Euroopassa on nyt matkapuhelin, ja vaikka ne voivat olla hyödyllisiä auttaa lapsia pitää yhteyttä huolestuneet vanhemmat, terveys väite ei ole niin selkeitä.

Tutkimukset ovat tällä hetkellä täyttä varmuutta siitä, onko käyttö lasten keskuudessa johtaa pitkän aikavälin terveysongelmia - varsinkin kun suurin osa päätyy käytöstä puhelimissa niiden käyttöaikana.

Niin paljon on vielä tuntematon, Department of Health sanoo pienten lasten tulisi käyttää vain kännykkää hätätilanteissa.

Pyydämme asiantuntijoita punnita vaaroja.

Mikä ongelma puhelimet?

Matkapuhelimet on suunniteltu vastaanottaa radioaaltoja (muoto ionisoimattoman säteilyn), jotta löytää signaalin, ja nämä aallot liikkuvat eri suuntiin, mukaan luettuna kohti käyttäjän päähän.

Ongelmana on, että kun tämä tapahtuu, se imeytyy kehon kudoksiin, ja tästä syystä jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, ne voivat mahdollisesti lisätä riskiä aivosyövän.

Niin he tai eivät ne aiheuttavat syöpää?

Raportissa vuonna 2000 sanoi, että lasten ei pitäisi käyttää matkapuhelimia paitsi hätätapauksissa.

Muutaman viime vuoden aikana on ollut paljon keskustelua (ja monet sensaatiomainen otsikoita) siitä, matkapuhelimet lisätä riskiä vai ei. Mutta niin paljon ristiriitaisia ​​tutkimuksia on vaikea tehdä varmoja johtopäätöksiä.

Toisella puolella, raportti vuonna 2000 sanoi, että lasten ei pitäisi käyttää matkapuhelimia paitsi hätätilanteissa, ja 2008 ruotsalainen tutkimus varoitti, että lapset, jotka käyttävät kännykkää ovat todennäköisesti kehittää gliooma, syöpä gliasolujen jotka tukevat keskushermoston.

Aiemmin tänä vuonna Maailman terveysjärjestön (WHO) sanoi, että matkapuhelimet "saattaa aiheuttaa syöpää".

Kuitenkin tutkimuksen vuonna 2006 ja suurin tutkimus mennessä, julkaistiin tämän vuoden lokakuussa, ei todettu yhteys pitkän aikavälin matkapuhelimen käytön ja kasvainten aivoihin tai keskushermostoon.

Uusin tutkimus, jota johtaa Institute of Cancer Epidemiology Tanskassa, ei löytänyt näyttöä siitä, että riski aivokasvainten korotettiin matkapuhelimen käyttöä.

Tutkimus seurasi 358403 matkapuhelinkäyttäjien yli 18 vuoden ajan ja että jopa ne, jotka olivat käyttäneet matkapuhelinta 13 vuotta tai enemmän ei ollut suurentunut.

Kuitenkin pitkän aikavälin vaarat, erityisesti lasten keskuudessa, ovat vielä tuntemattomia (tässä tutkimuksessa tarkasteltiin vain aikuisille), ja jopa laatijat tanskalaisen tutkimuksen sanoi, että jatkuva valvonta on edelleen tarpeen, koska riski pidemmällä ei voida sulkea pois.

Ovatko lapset suuremmassa vaarassa kuin aikuiset?

Lyhyt vastaus on kyllä.

Mukaan tutkimus julkaistiin lokakuussa lehdessä Sähkömagneettinen biologian ja lääketieteen, lapset imevät huomattavasti enemmän matkapuhelimen säteilystä kuin aiemmin luultiin.

Tämä johtuu siitä, että lapset ovat pienemmät päät ja ohuempi kalloja kuin aikuisilla, joten niiden luuydin voi imeä jopa 10 kertaa säteilyn aikuisen voimin.

Vaikka tämä ei kerro, jos puhelimet ovat vaarallisia lapsille, se tarkoittaa kuitenkin sitä, että on olemassa tarve varovaisuuteen lasten suhteen puhelimen käytöstä, kunnes enemmän tutkimusta tehdään.

Onko tutkimuksissa takaisin tämän?

2008 tutkimuksessa University Hospital Örebrossa Ruotsissa, havaittiin, että lapset ja nuoret olivat todennäköisesti saada aivosyövän, jos he käyttävät matkapuhelimia.

Tutkimuksessa, asiantuntijat sanovat, herättää pelkoja, että nykypäivän nuoret voivat kärsiä "epidemia" taudin myöhemmällä iällä.

"Ihmiset, jotka aloittivat matkapuhelimen käytön ennen 20 vuoden ikää oli yli viisi-kertainen gliooma," sanoo professori Lennart Hardell joka johti tutkimusta.

Tämän seurauksena professori Hardell uskoo, että alle 12 ei pitäisi käyttää kännykkää paitsi hätätapauksissa ja nuoret alle 20 pitäisi rajoittaa niiden käyttöä.

Tämän iän jälkeen vaara pienenee, koska aivot on jo täysin kehittynyt.

Mikä on Yhdistyneen kuningaskunnan asema?

Koska meillä ei vielä ole vastauksia erityisiä tutkimuksia tarkastellaan matkapuhelimen lasten käyttöön - vaikka käynnissä on tutkimus - suosittelemme, että vanhemmat rohkaisevat lapsiaan rajoittaa puheluiden aikaa. "

Tämä on myös suositus Stewart raportti, joka julkaistiin huhtikuussa 2000.

Tässä raportissa suositellaan, että aukot nykytietämyksen tarkoita, että meidän pitäisi ottaa "varovaisuusperiaatetta" puhelimeen käyttöä lasten keskuudessa, ja johti Department of Health suosittelee, että alle 16-vuotiaat käyttävät puhelimia välttämättömiin puheluille.

Mitä vanhemmat voivat tehdä vähentää riskiä?

Kun 79 prosenttia vuotiaille lapsille 7-11 vuotta, joilla matkapuhelin - ja suhteessa älypuhelimet, kuten iPhone, BlackBerry ja Android-puhelimet kasvaa nopeasti (46 prosenttia lapsista nyt oma älypuhelin) - kannattaa olla varovainen.

Paras neuvo on rajoittaa sitä, kuinka kauan lapset puhua puhelimessa.

Jos lapsesi vaativat, matkapuhelin, tai tuntuu he tarvitsevat yhden, kannustaa heitä:

  • text / viesti / sähköpostia, eikä kutsua ystäviä
  • käyttää hands free-laitetta soitettaessa
  • käyttö kännykkää säästeliäästi tai vain hätätilanteessa
  • aina kaiuttimen tai pitää puhelin pois pään, kun puhut.

Muut ihmiset katseli:

Kuinka turvallista ovat matkapuhelimet: Mitä voit tehdä vähentää riskiä?

Aikataulu hampaat: pyydämme asiantuntijoita merkitä hampaiden virstanpylväitä.

Terveet lapset lounaat: rakennuspalikoita terveellistä lunchbox.