Ectena

Submucous resektio

Mikä se on?

Yksityinen hoito

Nenän väliseinän on osio nenän tehty rusto (rustoja), joka erottaa kaksi sieraimet. Yleensä väliseinä on suora ja pystyssä, ja se on keskellä nenä. Sisällä nenän väliseinän kumartui.

Sinusta tuntuu, että nenä on tukossa tai voi olla päänsärkyä ja kipua kasvoissa. Saatat olla sinus (sisätilat tahansa kasvot luu) infektion ja jopa korva ongelmia.

Poistaminen pieni pala rustoa sisältä väliseinä suoristaa sitä. Tämän pitäisi auttaa sinua hengittämään nenän kautta helpommin ja vähentää ongelmia poskionteloiden ja korvat.

Toiminta

Sinulla on nukutuksessa ja täysin unessa.

Pieni leikkaus tehdään kuoren väliseinän sisäpuolella sieraimeen. Kirurgi poista sitten taivutettu pala rustoa niin, että kohdat kummallakin puolella ovat samat.

Taaempana, väliseinä muuttuu luun, ja tämä voi olla kiero. Kirurgi poistaa pieniä luun tehdä se suoraan uudelleen. Leikkaus sisällä nenä suljetaan silmukkaa, joka liuottaa omasta ja ei tarvitse poistaa.

Muovi lastat ja sideharso pakkaus liottaa vaseliinia sitten pannaan nenä pitää kaiken suoraan ja pysäyttää verenvuodon.

Koska olet unessa et tunne lainkaan kipua ollenkaan aikana. Nenän pakkaus ja lastat poistetaan toisena aamuna prosessin aikana sairaanhoitajat osastolla.

Sinun pitäisi olla kunnossa kotiin myöhemmin samana päivänä.

Muita vaihtoehtoja?

Tabletteina, nenäsuihkeina tai nenätippoina voi sallia nenä hieman. Tukos aina pahenee uudelleen, kun lopetat hoidon. Käyttämällä nenän tippaa pitkään voi lopulta tehdä tukos huonompi. Nämä hoidot eivät ole yhtä hyviä kuin toimintaa.

Ennen leikkausta

Lopeta tupakointi ja saada painoa alas, jos olet ylipainoinen.

Jos tiedät, että sinulla on ongelmia teidän verenpaine, sydämen tai keuhkoihin, kysy perhelääkäri tarkistaa, että nämä ovat hallinnassa.

Tarkista sairaalan neuvoja tablettien tai hormonikorvaushoito (HRT).

Tarkista sinulla on sukulainen tai ystävä, joka voi tulla mukaasi sairaalaan, viedä sinut kotiin, ja katsoa sen jälkeen, kun ensimmäisen viikon jälkeen.

Mitkä tahansa tabletteja, lääkkeitä, inhalers että käytät. Pidä ne alkuperäiset laatikot ja paketit. Tuo heidät sairaalaan kanssasi.

Jos otat aspiriinia tai muita lääkkeitä, joka sisältää tämän tietyn ainesosan, sinun täytyy kertoa lääkärillesi ja lopeta se viikkoa ennen toiminnan. Tämä johtuu siitä, että aspiriini on veren ohuempi ja voi aiheuttaa verenvuotoa.

On Ward, sinua tarkkaillaan aiempien sairauksien ja on erityisiä testejä varmista, että olet hyvin valmistautunut ja että voit olla toiminnassa mahdollisimman turvallisesti.

Kerro lääkäreiden ja sairaanhoitajien allergioita tabletteja, lääkkeitä tai siteet. Sinulla on toimintaa selittänyt sinulle ja pyydetään täyttämään toiminnan suostumuslomakkeesta.

Ennen kuin allekirjoittaa suostumuksen muodossa, varmista, että ymmärrät kaikki tiedot, jotka annettiin sinulle koskien terveysongelmia, mahdollista ja ehdotetut hoidot ja mahdolliset riskit. Voit vapaasti kysyä lisää kysymyksiä, jos asiat eivät ole täysin selvillä.

Kaikki kudokset, jotka poistetaan käytön aikana lähetetään kokeita auttaa suunnittelemaan asianmukaista hoitoa. Jäljelle jäävä kudos, joka jää yli, kun testit on hävitettävä.

Ennen leikkausta ja osana suostumusta prosessi, sinua pyydetään antamaan lupa tahansa "jäljellä" kappaletta käytetään lääketieteelliseen tutkimukseen, joka on hyväksynyt sairaalassa. Se on täysin sinun sallivatko ne tämän vai ei.

Monet sairaalat nyt ajaa erityistä preadmission klinikoita, joissa käyt viikon tai niin ennen leikkausta, jos tarkastukset tehdään.

Jos sinulla on kylmä viikkoa ennen sairaalaan, soita seurakunnan ja anna seurakunnan sisar tietää. Toiminta on yleensä laittaa pois, ja sinulle annetaan aikaa saada paremmin ennen lähettämistä varten uudelleen. Sinun täytyy päästä yli kylmän ennen sinulla on liiketoimintaa, sillä pyytämällä nukutuksessa kylmä voi muuttua vakava rintakehän infektio.

Jälkeen - Sairaalassa

Sinulle voidaan antaa happea kasvonaamio muutaman tunnin, jos sinulla on ollut rinnassa ongelmia aiemmin, olet tupakoitsija tai olet lihavia.

Yleensä nenä on hieman kipeä ja epämiellyttävä tämän toimenpiteen jälkeen. Vaikka pakkaus on nenässä joudut hengittää suun kautta, ja tämä tekee suussa tuntua kuivalta. Kun usein juomia auttaa pitämään kosteana.

Saatat huomata, että nenän pakkaus tekee silmäsi vettä tai antaa sinulle päänsärkyä. Jos et saa päänsärkyä tai nenän tuntuu kipeä, sairaanhoitajat antaa sinulle injektiona tai tabletteina lievittää tätä. Kysy lisää, jos kipu ei ole hyvin hallinnassa tai jos se pahenee.

Nukutuksessa voi tehdä sinusta hidas, kömpelö ja huonomuistinen noin 24 tuntia. Hoitajat auttavat sinua kaiken mitä tarvitset ennen kuin voit tehdä asioita itse. Älä tee tärkeitä päätöksiä tuona aikana.

Seuraavana päivänä voi olla joitakin turvotusta nenän. Tämä parantaa aina nopeasti sen jälkeen, pakkauksissa ja lastat on poistettu.

Saatat huomata joitakin tunnottomuus keskellä ylähuuli tai kärki nenän. Tämä saa aina parempi, mutta voi kestää useita viikkoja.

Voit saada ylös ja noin ja on lämmin kylpy.

Toisena päivänä leikkauksen jälkeen, kun hoitajat poista pakkaus ja lastat nenästä saattaa olla hieman verenvuotoa, joka loppuu yleensä hyvin nopeasti.

Luultavasti voi mennä kotiin myöhemmin samana päivänä, yleensä alkuillasta. Ennen jättää seurakunnan sinulle annetaan nimittämistä palata ENT (korva-, nenä-ja kurkkutautien) poliklinikka nähdä kirurgi uudelleen ja nenän tarkastetaan. Sairaanhoitajat neuvoo noin lääkärintodistuksia, todistuksia jne.

Jälkeen - Kotona

Kotona, ottaa kaksi painkilling tablettia kuuden tunnin välein hallita kipua tai epämukavuutta. On parempi ottaa parasetamolia eikä aspiriini, joka voi aiheuttaa verenvuotoa.

Submucous resektio. jälkeen andndash; sairaalassa.
Submucous resektio. Jälkeen - sairaalassa.

Saatat olla suositeltavaa käyttää puhdistusvoide, nenä putoaa ja höyryä inhalaatiokertoja. Koska nenän sisäpuolen vähitellen avautuu tulet huomaamaan, että voit hengittää helpommin nenän kautta joka päivä.

Jos nenä juoksee voit pyyhkiä sen, mutta älä puhalla. Tämä voi olla hyvin epämukavaa tai kivulias ja aiheuttaa verenvuoto nenästä. Kaksi päivää leikkauksen jälkeen, voit aloittaa pois puhaltamalla nenän hyvin varovasti.

Aluksi näet verta värjäystä teidän nenäliina, suurin osa tästä on vanha veren sinun toimintaa, mutta voi olla vähän tuoretta verenvuotoa samoin. Tämän odotetaan ja sinun ei tarvitse huolehtia siitä.

Ottaa rennosti, kun pääsen kotiin. Vältä kovaa liikuntaa, koska se voi tehdä nenäverenvuoto. Yrittää välttää savuinen ympäristöissä, kuten pubeja ja klubeja parin ensimmäisen viikon aikana.

Jos mahdollista yrittää välttää flunssaa omassa ensimmäisen viikon kotona. Jos et saa kylmää sinun pitäisi nähdä GP antibioottikuurin.

Se on viisi tai kuusi viikkoa ennen turvotusta nenän on täysin poissa ja saat täyden hyödyn toimintaa.

Sinun pitäisi olla kunnossa palata töihin noin kahden viikon kuluttua leikkauksesta. Sinun pitäisi olla ajokunnossa yksi-kaksipäivää kun lähdet sairaalasta.

Mahdolliset komplikaatiot

Kuten minkä tahansa toiminnan nukutuksessa, on hyvin pieni komplikaatioiden riski liittyy sydämen ja keuhkot.

Testit, että sinulla on ennen leikkausta varmistaa, että voit olla toiminnassa mahdollisimman turvallisesti ja tuo riski saada tällaisia ​​komplikaatioita hyvin lähellä nollaa.

Jos on paljon verenvuoto aikana leikkauksesta, kirurgi voi päättää lähteä nenän pakkauksissa ja lastat sisällä nenä ylimääräisen päivän. Jos on paljon verenvuoto jälkeen pakkauksissa on poistettu, kirurgi laittaa ne takaisin, joko paikallinen tai nukutuksessa. Mahdollisuudet tällaiseen ovat hyvin vähäisiä.

Edellyttäen em. kehotusta seuraa olet todennäköisesti ole mitään ongelmia, kun pääsen kotiin.

On pieni riski, että nenä voi vuotaa verta, kun pääsen kotiin. Jos tämä on vain paikka tai kaksi sinun ei tarvitse huolehtia. Jos nenä edelleen vuotaa verta, tule takaisin osastolle.

On myös pieni mahdollisuus, että alueen toiminta sinussa nenä saada tartunnan. Jos saat nuha (varsinkin jos neste tulee ulos on verinen, paksu, keltainen tai vihreä tai haiseva), lämpötilan tai lisätä kipua nenässä, kasvojen tai pään, se todennäköisesti tarkoittaa, että infektio kehittyy ja sinun tulee välittömästi yhteyttä lääkäriin. Tartunta on yleensä ratkaistu ottamalla antibiootteja viikon tai kaksi.

Hyvin harvoin, infektio voi olla vakava ja voi levitä ympäri aluetta toiminnan tai verenkiertoon. Jos näin tapahtuu, sinun täytyy tulla takaisin sairaalaan ja on se hoidetaan suonensisäisiä antibiootteja - kautta pieni muovinen putki, käsivarren laskimoon.

Hyvin harvoin tämän operaation jälkeen voit kehittää reikä nenän väliseinä, kasvosi ulkonäkö saattaa muuttua tai väliseinän voi taipua uudelleen., Jos näitä ongelmia saat todennäköisesti tarvitse toista toimintaa käsitellä niitä.

Yleiset ohjeet

Toivomme, että muistiinpanot auttavat sinua kautta toimintaa. Ne ovat yleisiä ohjeita. Ne eivät kata kaikkea. Myös kaikki sairaalat ja kirurgit vaihtelevat hieman.

Jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia, pyydä lääkäriä tai sairaanhoitajaa.