Ectena

Olkapää jänne korjaus - Kiertäjäkalvosin

Mikä se on?

Yksityinen hoito

Jänne on vahva johto, joka liittyy lihaksen luuhun. Se mahdollistaa luun liikkua, kun lihas supistuu.

Pyörittäjä (rivi-Tay-tor) ranneke on ryhmä jänteiden päälle olkanivelen jotka tekevät käsivarren liikkua. Yksi jänteiden on repeytynyt. Tämä on todennäköisesti seurauksena jänne hankausta vastaan ​​luu edellä.

Ottaa revitty Kiertäjäkalvosin antaa sinulle kipua, kun käytät käsivarteen. Et ehkä voi tehdä tiettyjä asioita, kuten nosta käsi olkapään yläpuolella.

Toiminta

Sinulla on nukutuksessa, ja on nukkunut koko operaation.

Leikkaus tehdään etuosan yli olkapään linjaa bra-hihna. Jotkut päällä luu on poistettu. Tämä antaa enemmän tilaa jänteet. Repeämä jänteiden korjataan silmukkaa. Ihohaavan suljetaan sitten silmukkaa.

Ei voi olla hieno muovi salaojitus putki alkaa haavan. Tämä on tyhjentää kaikki jäljelle jäänyt veri tai muu neste alueelta toiminta. Tulet olemaan sairaalassa yhden tai kaksi yötä leikkauksen jälkeen.

Muita vaihtoehtoja?

Ilman toimintaa, sekä kipu ja heikkous jatkuu. Joskus päällä luu on poistettu, mutta ranneke ei ole korjattu. Tämä parantaa kipua, mutta heikkous on edelleen. Sinun tapauksessasi, paras suunnitelma on yrittää korjata revitty jänne sekä poistaa luinen uloke.

Ennen leikkausta

Lopeta tupakointi ja saada painoa alas, jos olet ylipainoinen.

Jos tiedät, että sinulla on ongelmia teidän verenpaine, sydämen tai keuhkoihin, kysy perhelääkäri tarkistaa, että nämä ovat hallinnassa.

Tarkista sairaalan neuvoja tablettien tai hormonikorvaushoito (HRT).

Olkapää jänne korjaus - Kiertäjäkalvosin. jälkeen andndash; sairaalassa.
Olkapää jänne korjaus - Kiertäjäkalvosin. Jälkeen - sairaalassa.

Tarkista sinulla on sukulainen tai ystävä, joka voi tulla mukaasi sairaalaan, viedä sinut kotiin, ja katsoa sen jälkeen, kun ensimmäisen viikon jälkeen.

Tuo kaikki tabletit ja lääkkeet mukaasi sairaalaan. On Ward, sinua tarkkaillaan aiempien sairauksien ja on erityisiä testejä, varmista, että olet hyvin valmistautunut ja että voit olla toiminnassa mahdollisimman turvallisesti.

Sinulla on toimintaa selittänyt sinulle ja pyydetään täyttämään toiminnan suostumuslomakkeesta.

Ennen kuin allekirjoittaa suostumuksen muodossa, varmista, että ymmärrät kaikki tiedot, jotka annettiin sinulle koskien terveysongelmia, mahdollista ja ehdotetut hoidot ja mahdolliset riskit. Voit vapaasti kysyä lisää kysymyksiä, jos asiat eivät ole täysin selvillä.

Kaikki kudokset, jotka poistetaan käytön aikana lähetetään kokeita auttaa suunnittelemaan asianmukaista hoitoa. Jäljelle jäävä kudos, joka jää yli, kun testit on hävitettävä.

Ennen leikkausta ja osana suostumusta prosessi, sinua pyydetään antamaan lupa tahansa "jäljellä" kappaletta käytetään lääketieteelliseen tutkimukseen, joka on hyväksynyt sairaalassa. Se on täysin sinun sallivatko ne tämän vai ei.

Monet sairaalat nyt ajaa erityistä preadmission klinikoita, joissa käyt viikon tai niin ennen leikkausta, jos tarkastukset tehdään.

Jälkeen - Sairaalassa

Kätesi tulee olemaan rintareppu, joka on myös vyötärö hihna. Tämä on pysäyttää sinut liikuttamalla olkapää - mikä satuttaa. Haava voi olla tuskallista. Sinulle annetaan injektioita tai tabletteina hallita tätä. Kysy lisää, jos kipu pahenee.

Monet sairaalat käyttävät nyt PCA (potilas ohjattu kivunlievitystä). Painamalla painiketta laitteen voit pistää särkylääkkeitä verenkiertoon kautta erittäin hieno muoviputki, joka menee yksi pienten verisuonten (suonet) käteen. Pieni tietokone ohjaa määrä kipulääke, joka vapautuu ja estää vahingossa yliannostuksen.

Vaihtoehtoisesti voi olla hieno putki selässä, jonka kautta kivunlievityksen voidaan antaa auttaa hallitsemaan kipua. Nukutuksessa tekee sinusta hidas, kömpelö ja huonomuistinen noin 24 tuntia. Hoitajat auttavat sinua kaiken mitä tarvitset ennen kuin voit tehdä asioita itse. Älä tee tärkeitä päätöksiä tänä aikana.

Epämukavuus toiminta voi vaikeuttaa virtsaamista ja tyhjentää rakko. On tärkeää, että rakko ei jumiutua kokonaan. Jos et voi saada virtsa virtaa kunnolla kuuden tunnin, ota sairaanhoitajat tai lääkärille. Saatat tarvita katetrin (hieno muovinen tyhjennysputki) laittaa eteen kulku valua virtsaa rakko kunnes voit virtsaamista mukavasti itse.

Haava on yksinkertainen liima kastike päälle. Sinun haava viemäri poistetaan, kun 24 48 tuntia.. Ompeleet otetaan pois 10-12 päivä leikkauksen jälkeen. Fysioterapeutti neuvoo ja opettaa sinulle harjoituksia, että asiakas saa tehdä tässä vaiheessa.

Voit poistaa rintareppu pestä. Pese noin kastike 10 ensimmäisen päivän. Voit pestä haava-alue heti kastike ja silmukkaa tai leikkeet on poistettu. Saippualla ja lämpimällä vesijohtovedellä ovat täysin riittävät. Suolattu vesi ei ole välttämätöntä. Voit suihkussa tai kylvyssä niin usein kuin haluat.

Sinulle annetaan nimittäminen vierailla ortopedian poliklinikalla noin kuukauden kuluttua lähdet sairaalasta. Sairaanhoitajat neuvoo noin lääkärintodistuksia, todistuksia jne.

Jälkeen - Kotona

Et voi ajaa samalla kätesi on rintareppu. Sinulla ei ole vapaata liikkuvuutta käsivarteen useiden viikkojen ajan rintareppu on poistettu. Fysioterapia järjestetään sinulle. Siksi et voi ajaa noin kolme kuukautta.

Kuinka pian voit palata töihin riippuu työsi. Jos voit työskennellä yhdellä kädellä, voit ehkä palata töihin noin kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen. Tämä riippuu myös sinua voi päästä töihin. Voit tehdä kevyttä työtä noin kolme kuukautta. Jos teet raskasta ruumiillista työtä, sinun tulee olla pois työstä 6-12 kuukautta.

Voit aloittaa uida ja pelata kuin nyrkkeilyyn noin kolme kuukautta leikkauksen jälkeen. Et saa pelata nyrkkeilyyn vähintään kuusi kuukautta. Kun käynnistää uudelleen urheilun, et voi pelata niin kauan kuin normaalisti. Olkapään särkee ja jäykkiä lopussa pelin. Olkapään voi edelleen parantaa jopa 18 kuukautta.

Mahdolliset komplikaatiot

Kuten minkä tahansa toiminnan nukutuksessa on hyvin pieni komplikaatioiden riski liittyy sydämen tai keuhkoihin. Testit, että sinulla on ennen leikkausta varmistaa, että voit olla toiminnassa mahdollisimman turvallisesti ja tuo riski saada tällaisia ​​komplikaatioita hyvin lähellä nollaa.

Haavainfektion joskus tapahtuu. Sinulle annetaan antibiootteja estää tämän. Harvinaista, jos infektio on paljon vakavampi ja leviää verenkiertoon, sinun täytyy jäädä sairaalaan niin lääkärit voivat antaa sinulle suonensisäisiä antibiootteja (suoneen yhdessä sylissäsi).

Myös erittäin harvoin, enemmän vakavia komplikaatioita voi esiintyä, kuten lisävahinkoa yhteisiä tai vahingoittaa hermoja tai verisuonia tai alueen ympärille toiminta ja ehkä toisen toimenpiteen käsitellä ongelmaa.

Vaikka tämä toiminto onnistuu suurimman osan ajasta, se ei aina ole mahdollista korjata suuri kyynel. Jos näin on, ulkonevat luu on edelleen poistettu. Tämä lievittää kipua. Korjattu jänteet voi hajota uudestaan. Olkapää saattaa jäykistää hieman.

Yleiset ohjeet

Toiminta ei ole hyvin yksinkertainen eikä liian vaikeaa, mutta jossain välissä. Sinun pitäisi päätyä paljon parempi kuin ennen. Toivomme, että muistiinpanot auttavat sinua kautta toimintaa. He alueella yleisiä ohjeita. Ne eivät kata kaikkea. Myös kaikki sairaalat ja kirurgit vaihtelevat hieman.

Jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia, pyydä lääkäriä tai sairaanhoitajaa.