Ectena

Pitäisikö minun olla verikoe Downin oireyhtymä?

Kysymys

Olen 12 viikkoa raskaana ja siinä vaiheessa, kun minun täytyy päättää olla verikokeen, joka antaa minulle viitteitä siitä riski Downin syndrooma syntymästä.

Olen varma siitä tehdä tämän.

Voit tarjota mitään neuvoja?

Vastata

Päättäessään olla testit sikiön epämuodostumia on ongelma monille naisille ja heidän kumppaneilleen.

Ennen valitsit joko tavalla, on tärkeää miettiä, miten voit käyttää tietoa, että saat mistä tahansa testin.

Mitä teet, jos odottamatonta tapahtuu ja testi ei tule takaisin positiivinen Downin oireyhtymä?

Jos vastustavat voimakkaasti irtisanominen raskauden, jotkut ihmiset väittävät, ei ole juurikaan hyötyä, joilla on jokin seulonta testi tehdään, koska et toimia tiedon.

Jos haluat harkita purkamista, jos tietäisit olisit kuljettaa vauva kromosomipoikkeavuuden olisi hyötyä voit saada kaikki tiedot, jotka olivat käytettävissä.

Kuitenkin vaikka et lopettaa raskauden, jos poikkeavuus, voit hyötyä tietäen jo varhain, että lapsesi saattaa olla erityisiä tarpeita ja on aikaa valmistautua henkisesti.

Eri ihmiset tai hylätä seulontatutkimuksia eri syistä. Mitä sinun täytyy päättää, onko tieto on sinulle hyötyä.

Saatat myös tuntea, että haluat olla enemmän ymmärrystä todellisen testit itse ennen kuin ne.

On olemassa useita vaiheita testejä läpi:

  • Ensimmäinen testi on verikoe puhut. Verikokeet (kun katsoin yhteydessä äidin ikä) antaa vain arvio riski ottaa vauva Downin oireyhtymä. Jos testi osoittaa, että olet pieni riski, lisätoimet eivät olisi suositeltavaa.
  • Jos tulokset ehdotti olit suurempi riski kuin keskimäärin, sinun olisi tarjottava diagnostinen testi, kuten lapsivesipunktio (testaus nestettä noin baby) tai Korionvillusbiopsia (testaus istukkakudos). Nämä testit analysoida soluja sikiön ja havaita kromosomipoikkeavuuden.
  • On toinen testi kutsutaan niskan läpikuultavuus mittaus, jota voidaan käyttää arvioitaessa riskiä vauva, jolla on Downin syndrooma. Tämä edellyttää yksityiskohtaista ultraäänitutkimus, ja taas jälkeen voitaisiin diagnostinen testi, jos riski oli suuri.

Sekä lapsivesitutkimus ja CVS tehdä pieni riski aiheuttaa keskenmenon.

Joten se on tärkeää ennen leikkausta kumpaakaan että keskustelet hyödyt ja riskit menettely ovat teidän synnytyslääkäri.