Ectena

Vicks Sinex micromist (oksimetatsoliini)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Nenän tukkoisuus Oksimetatsoliini hydrokloridi Procter & Gamble

Miten se toimii?

Vicks Sinex micromist sisältää vaikuttavana aineena oksimetatsoliini, joka on eräänlainen lääketieteen kutsutaan dekongestantin.

Kun tätä lääkettä ruiskutetaan nenään, oksimetatsoliini teokset toimivat reseptorit, jotka löytyvät seinät verisuonten vuorausten nenän ja sivuonteloiden. Se aiheuttaa nämä verisuonten sopimuksen ja kapea, mikä vähentää veren virtaus vuorausten nenän ja poskionteloiden. Tämä vähentää turvotusta ja tunne ruuhkia. Se myös vähentää tuotantoa limaa, auttaa lievittämään nenän tukkoisuutta.

Nenäsumute auttaa lievittämään ruuhkia muutamassa minuutissa ja lääkkeen teho kestää kuudesta kahdeksaan tuntia.

Koska lääke aiheuttaa verisuonten nenä sopimuksen, se minimoi lääke, joka imeytyy verenkiertoon nenän. Tämä tarkoittaa sitä, että nenäsumute on suhteellisen paikallinen vaikutus nenän ja tuskin on sivuvaikutuksia muihin kehon osiin.

Mihin sitä käytetään?

 • Lievittää tukkoisuutta (nenän tukkoisuus), esimerkiksi liittyy vilustuminen, poskiontelotulehdus tai nenän allergiat (allerginen nuha), kuten heinänuha.

Kuinka voin käyttää sitä?

 • Yksi tai kaksi suihketta tulisi käyttää kumpaankin sieraimeen joka kuudesta kahdeksaan tuntia tarpeen.
 • Spray voidaan käyttää jopa viikon.

Varoitus!

 • Tämä lääke on tarkoitettu käytettäväksi nenän vain ei tulisi ottaa suun kautta.
 • Vältä spray silmissä.
 • Sinun ei tule käyttää tätä lääkettä yhtäjaksoisesti pidempään kuin seitsemän päivää. Tämä johtuu siitä, että lääke voi menettää tehoaan, jos sitä käytetään liikaa. Sinun tukkoinen nenä on myös todennäköisesti tulla takaisin (rebound ruuhkia), kun lopetat lääkettä, jos käytät sitä liian kauan.
 • Jokainen nenäsumute tulee käyttää vain yksi henkilö, jotta tartunnan leviämisen.

Ei saa käyttää

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia. Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Käytä varoen

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää aikana raskauden tai imetyksen. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Koska tämän lääkkeen käyttöä raskauden aikana ei ole osoitettu. Sitä ei suositella käytettäväksi raskauden aikana, ellei katsota välttämättömäksi lääkäri. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä ennen kuin käytät tätä lääkettä, jos olet raskaana.
 • Ei tiedetä, jos tämä lääke äidinmaitoon. Tämä on kuitenkin epätodennäköistä, koska lääke ei ole merkittävästi imeytyy verenkiertoon ruiskutuksen jälkeen sieraimiin. Kysy lääkäriltä, ​​apteekista tai kätilö neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä, jos imetät.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

Koska lääke aiheuttaa verisuonten nenä sopimuksen, se minimoi lääke, joka imeytyy verenkiertoon nenän. Tämä tarkoittaa sitä, että nenäsumute on suhteellisen paikallinen vaikutus nenän ja tuskin on sivuvaikutuksia muihin kehon osiin.

 • Nenän ärsytys.
 • Aivastelua.
 • Suun kuivuminen ja nielun.
 • Rebound ruuhkia pitkäaikaisen käytön jälkeen (katso yllä oleva varoitus).
 • Pahoinvointi.
 • Päänsärky.
 • Ahdistus.
 • Ärtyneisyys.
 • Tietoisuutta oman syke (sydämentykytys).
 • Sykkeen nousu.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja. Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Jos käytät jo muita lääkkeitä, myös ilman reseptiä ja kasviperäisten lääkkeiden, on tärkeää tarkistaa lääkäriltä tai apteekista ennen kuin käytät tätä lääkettä. Samoin lääkäriltä tai apteekista ennen kuin käytät mitään uusia lääkkeitä, kun käytät tätä, varmista, että yhdistelmä on turvallinen.

Sinun ei tule käyttää tätä lääkettä, jos parhaillaan käytät muuta lääkettä monoamiinioksidaasin estäjää (MAO), tai olet yksi näistä lääkkeistä viimeisten 14 päivän aikana. MAO-estäjät ovat masennuslääkkeitä feneltsiiniä, tranyylisypromiinia isokarboksatsidi ja moklobemidi, ja Parkinsonin lääkkeiden selegiline ja rasagiliini. Tämä johtuu siitä, että yhdistelmä voi aiheuttaa vaarallisen verenpaineen nousua (hypertensiivisen kriisin).

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Afrazine nenäsumute Saappaat nenän tukkoisuus helpotus nenäsumute Hoito decongestant nenäsumute
Vicks Sinex decongestant nenäsumute Vicks Sinex tutti