Ectena

Rhinolast nenäsumute (azelastine)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Nenän allergiat Atselastiinihydrokloridiliuos Medan lääkkeiden

Miten se toimii?

Rhinolast nenäsumute sisältää vaikuttavana aineena atselastiinihydrokloridiliuos, joka on eräänlainen lääketieteen kutsutaan antihistamiini. Se toimii estämällä histamiinin.

Histamiini on aine, jota keho tuottaa osana puolustusmekanismeja. Se on varastoitu soluja kutsutaan syöttösolujen, lähes kaikissa kehon kudoksissa. Kun elimistö reagoi vierasta ainetta (tunnetaan allergeeni, esimerkiksi kukka siitepölyä, lemmikkieläinten turkisten, pölypunkit), masto soluja stimuloidaan allergeeni luovuttamista niiden säilymisen histamiinia.

Julkaisi histamiini sitoutuu sitten sen reseptoreihin (H-1 reseptorit), mikä aiheuttaa ketjureaktion, joka johtaa allergisia oireita. Se aiheuttaa veren virtauksen alueella on allergia, ja vapauttamaan muita kemikaaleja, jotka lisäävät allergisen vasteen.

Kaikki tämä johtaa oireita allergisen reaktion. Nenän allergiat, kuten heinänuha, histamiini aiheuttaa tulehduksen kalvoja ja nenän. Tämä johtaa oireita kuten nuha, aivastelu ja nenän tukkoisuus.

Azelastine käytetään nenäsumutetta, jotta se voi toimia suoraan kalvot nenä. Se toimii estämällä histamiinireseptoreihin nokassa. Se ei estä todellinen histamiinin syöttösoluista, mutta estää sen sitoutumisen reseptoreihin. Tämä puolestaan ​​estää vapauttamista muiden allergia kemikaalien ja lisääntynyt verenkierto alueella.

Nenäsumutetta voidaan käyttää sekä lievittää ja ehkäistä tyypillisiä oireita nenän allergiat.

Mihin sitä käytetään?

 • Lievittää oireita heinänuha (kausittainen allerginen nuha) aikuisilla ja lapsilla viisi vuotta ja yli.
 • Lievittää oireita nenän allergiat kuten lemmikkieläinten allergiat tai pölypunkkien allergioita, jotka tapahtuvat ympäri vuoden (ympärivuotinen allerginen nuha) aikuisilla ja lapsilla viisi vuotta ja yli.

Kuinka voin käyttää sitä?

 • Aikuiset ja lapset viisi vuotta vanhoja ja yli pitäisi käyttää yksi suihke kumpaankin sieraimeen kahdesti päivässä tarvittaessa lievittää oireita.
 • Ennen spray ensimmäistä kertaa, purista alas kaulus useita kertoja, kunnes jopa spray syntyy.
 • Seuraa tätä linkkiä lisäohjeet miten käyttää nenäsumutetta.

Varoitus!

 • Tämä lääke on tarkoitettu käytettäväksi nenän vain. Sitä ei saa ottaa suun kautta. Varo saada spray silmissä.
 • Jäljelle jäävä nenäsumute on syytä heittää pois kuuden kuukauden kuluttua spray avataan ensimmäisen kerran. Tämä johtuu siitä, että se voisi olla saastuneita likaa tai bakteereita. Kirjoita päivämäärä avaat nenäsumute pullon päälle niin tiedät milloin heittää sen pois. Hävitä huolellisesti, mieluiten palauttamalla apteekkiin.

Ei saa käyttää

 • Alle viiden vuoden iässä.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää aikana raskauden tai imetyksen. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Koska tämän lääkkeen käyttöä raskauden aikana ei ole osoitettu. Vain pieniä määriä lääkettä kulkeutuu verenkiertoon käytön jälkeen nenäsumute, mutta valmistaja ilmoittaa, että se tulee käyttää varoen raskauden aikana, ja vain jos hyödyt äidille ovat suuremmat kuin mahdolliset riskit sikiöön. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä ennen kuin käytät tätä lääkettä, jos olet raskaana.
 • Vain hyvin pieniä määriä lääkettä saattaa erittyä äidinmaitoon käytön jälkeen nenäsumute. Sitä tulee käyttää varoen imetyksen aikana ja vain jos hyödyt äidille ovat suuremmat kuin mahdolliset riskit imeväiseen. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä ennen kuin käytät tätä lääkettä, jos imetät.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Karvas maku ja pahoinvointi (tämä johtuu yleensä kaatopaikalle pää liian kauas taaksepäin annettaessa spray sieraimiin).
 • Nenän ärsytystä, esim. pistelyä tai kutinaa.
 • Nenäverenvuoto (nenäverenvuoto).
 • Aivastelua.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Tämä lääke on vain imeytyy verenkiertoon hyvin pieniä määriä soveltamisen jälkeen nenään. Sinänsä se ei todennäköisesti vaikuta merkittävästi muita lääkkeitä käytät. Kuten kaikki lääkkeet, on tärkeää kertoa apteekista mitä lääkkeitä käytät jo, mukaan lukien itsehoitolääkkeet ja rohdosvalmisteet, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Samoin lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen minkään uusia lääkkeitä, kun käytät tätä, varmista, että yhdistelmä on turvallinen.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

 • Optilast silmätipat.
 • Rhinolast allergia nenäsumute. Tämä voi ostaa ilman reseptiä apteekeista.
 • Dymista nenäsumute sisältää azelastine yhdessä kortikosteroidien flutikasoni.