Ectena

Contac kuin unelias dual helpotusta (parasetamoli, pseudoefedriiniä)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Kylmä ja flunssa oireita Parasetamoli, pseudoefedriinihydrokloridijauhetta GlaxoSmithKline Consumer Healthcare

Miten se toimii?

Contac kuin unelias dual helpotusta tabletit sisältävät kahta vaikuttavaa ainetta, parasetamolia (500 mg) ja pseudoefedriinihydrokloridijauhetta (30 mg).

Parasetamoli on yksinkertainen kivunlievitys lääkettä käytetään lievittämään lievää tai kohtalaista kipua ja kuumetta. Huolimatta laajalti käytössä yli 100 vuotta, emme vielä täysin ymmärrä, miten parasetamoli toimii lievittää kipua ja alentaa kuumetta. Se on kuitenkin nyt sitä mieltä, että se toimii vähentämällä prostaglandiinien tuotantoa aivoissa ja selkäytimessä.

Keho tuottaa prostaglandiineja vastauksena vammoja ja tiettyjä sairauksia. Yksi vaikutukset prostaglandiinien on herkistää hermopäätteitä, aiheuttaen kipua (oletettavasti estää meitä aiheuttaen lisää vahinkoa alue). Koska parasetamoli vähentää tuotantoa näiden hermo herkistävä prostaglandiinien arvellaan se voi lisätä kipukynnys, joten vaikka syy kipu pysyy, voimme tuntea sen vähemmän.

Uskotaan parasetamoli vähentää kuumetta vaikuttamalla aivojen alueelta, joka säätelee kehon lämpötilaa (hypotalamus lämpöä säätelevä keskus). Parasetamolin Contac kuin unelias dual helpotusta tabletit auttavat alentaa kuumetta ja lievittää kipuja ja särkyjä, kuten päänsärkyä ja poskionteloiden kivun vilustuminen ja flunssa.

Pseudoefedriini on eräänlainen lääketieteen kutsutaan dekongestantin. Se toimii vaikuttamalla reseptorit, jotka löytyvät seinät verisuonten vuorausten nenän ja sivuonteloiden. Se aiheuttaa nämä verisuonten sopimuksen ja kapea, mikä vähentää veren virtaus vuorausten nenän ja poskionteloiden. Tämä vähentää tunne ruuhkia ja vähentää tuotantoa limaa, auttaa lievittämään nenän tukkoisuutta.

Vaikuttavien aineiden yhdistelmä on Contac kuin unelias dual helpotusta tablettia auttaa lievittämään oireita vilustuminen ja flunssa.

Mihin sitä käytetään?

 • Lievittää oireita vilustuminen ja flunssa, kuten päänsärky, kurkkukipu, kivut ja säryt, kuume, nenän tukkoisuus, sivuonteloiden ja poskiontelokipu.

Miten otan sen?

 • Tabletit niellään veden kera. Ne voidaan ottaa joko ruoan kanssa tai ilman.
 • Aikuiset ja yli 12-vuotiaiden tulisi ottaa kaksi tablettia välein neljästä kuuteen tuntiin tarpeen, enintään kolme annosta (kuusi tablettia) 24 tunnin kuluttua.
 • Älä ylitä suositeltua annosta (ks. alla olevat varoitukset).
 • Älä ota tätä lääkettä pidempään kuin seitsemän päivää saamatta neuvoa lääkäriltä.

Varoitus!

 • Yliannostuksen parasetamolia on vaarallista ja voi aiheuttaa vakavia vaurioita maksaan ja munuaisiin. Sinun ei koskaan tulisi ylittää annosta totesi tiedotteen mukana tätä lääkettä. Välittömästi lääkärin tulisi konsultoida, jos yliannostuksen tätä lääkettä, vaikka olosi hyvin, koska riski viivästynyt, vakavan maksavaurion.
 • Alkoholi lisää riskiä maksavaurio, joka voi ilmetä, jos yliannostuksen parasetamolia otetaan. Vaarat parasetamolin yliannostus ovat suuremmat persistant suurkuluttajia ja ihmiset alkoholin aiheuttama maksasairaus.
 • Älä ota tätä lääkettä muiden tuotteita, jotka sisältävät parasetamolia. Monet over-the-counter särkylääkkeitä ja kylmä ja flunssa korjaustoimenpiteitä sisällä parasetamolia. On tärkeää tarkistaa ainesosat tahansa lääkkeitä ilman reseptiä ennen niitä yhdessä tätä lääkettä. Hakea lisätietoja apteekista.
 • Jos oireet jatkuvat hoidosta huolimatta, hakeuduttava lääkärin neuvoa lääkäriltä tai apteekista.

Ei saa käyttää

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia. Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Käytä varoen

 • Munuaistoiminnan heikkeneminen.
 • Huomattavasti vähentynyt maksan toiminta.
 • Miehet, joilla on suurentunut eturauhanen.
 • Ihmiset, joilla on verenkiertohäiriöitä, kuten Raynaud'n tauti.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää aikana raskauden tai imetyksen. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Parasetamoli on yleisesti pidetään turvallisena raskauden aikana. Kuitenkin turvallisuus pseudoefedriiniä ei ole osoitettu ja jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että Pseudoefedriinin käyttö raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana voi liittyä puutteellisen sulkemisen vatsan (gastroschisis) on vauva. Tämän seurauksena tätä lääkettä ei yleensä suositella käytettäväksi naisille, jotka ovat raskaana. Hakeudu edelleen lääkärin neuvoa lääkäriltä, ​​apteekista tai kätilö.
 • Parasetamoli pidetään turvallisena käyttää imetyksen aikana, mutta pieniä määriä pseudoefedriiniä erittyy äidinmaitoon. Määrä on todennäköisesti liian pieni ollakseen haitallista hoitotyön vauvan. Kuitenkin, kun otetaan suun tukkoisuutta kuten pseudoefedriiniä voi tilapäisesti vähentää rintamaidon tuotantoa vain yksi tai kaksi annosta. Tästä syystä tätä lääkettä on parasta välttää äidit imettävät. Kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Pahoinvointia tai oksentelua.
 • Suun kuivuminen.
 • Päänsärky.
 • Levottomuus tai levottomuus.
 • Hermostuneisuus tai ahdistuneisuus.
 • Univaikeudet (unettomuus).
 • Vapina.
 • Ihottuma.
 • Lisääntynyt syke (takykardia).
 • Kohonnut verenpaine.
 • Virtsaamisvaikeudet (virtsaumpi).
 • Vääriä käsityksiä asioista, jotka eivät ole todella olemassa (hallusinaatiot).

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Jos olet jo muita lääkkeitä, myös rohdosvalmisteita ja koskee myös ilman reseptiä, kannattaa tarkistaa apteekista ennen tämän lääkkeen, varmista, että yhdistelmä on turvallinen.

Sinun ei pitäisi käyttää muita kylmä ja flunssa tai avaavana lääkkeitä yhdessä tämän kanssa.

On erityisen tärkeää, että et ota muita lääkkeitä, jotka sisältävät parasetamolia yhdessä tätä lääkettä, sillä tämä voi helposti johtaa enintään suurin suositeltu annos parasetamolia. Monet yskä, kylmä ja flunssa korjaustoimenpiteitä ja over-the-counter särkylääkkeitä sisällä parasetamolia, joten muista tarkistaa ainesosat muiden lääkkeiden ennen niitä tämän kanssa, tai kysy apteekista.

Sinun ei tule käyttää tätä lääkettä, jos parhaillaan käytät muuta lääkettä monoamiinioksidaasin estäjää (MAO), tai olet yksi näistä lääkkeistä viimeisten 14 päivän aikana. MAO-estäjät ovat masennuslääkkeitä feneltsiiniä, tranyylisypromiinia isokarboksatsidi ja moklobemidi, ja Parkinsonin lääkkeiden selegiline ja rasagiliini. Tämä johtuu yhdistelmä pseudoefedriiniä näiden lääkkeiden kanssa voi aiheuttaa vaarallisen verenpaineen nousua (korkeasta verenpaineesta kriisi).

Jos pseudoefedriiniä otettu jotakin seuraavista lääkkeistä, yhdistelmä voi aiheuttaa verenpaineen nousua. Jos olet jo käytät jotakin näistä lääkkeistä, tulisi välttää tämän yhtä hyvin:

 • ruokahalua hillitsevien
 • amfetamiinin kaltaisia ​​piristeitä, kuten metyylifenidaatti, dexamfetamine ja modafiniiliä
 • muut tukkoisuutta (usein löytyy muita käsikauppalääkkeitä yskä ja kylmä korjaustoimenpiteitä)
 • antibiootti linetsolidi
 • trisyklisiä masennuslääkkeitä, esim. amitriptyliini.

Pseudoefedriiniä voi vastustaa vaikutuksia lääkkeiden hoitoon korkea verenpaine (verenpainelääkkeitä). Jos käytät lääkkeitä korkean verenpaineen sinun ei tule käyttää tätä lääkettä.

Kolestyramiini vähentää parasetamolin imeytymistä suolistosta. Sitä ei tulisi ottaa tunnin sisällä lääkkeen tai vaikutus parasetamolin vähenee.

Metoklopramidi ja domperidoni voi lisätä parasetamolin imeytymistä suolistosta.

Pitkäaikainen tai säännöllinen käyttö parasetamoli saattaa lisätä anti-veren hyytymistä ehkäisevää vaikutusta varfariinin ja muiden veren hyytymistä lääkkeitä, mikä verenvuodon vaaraa. Tämä vaikutus ei tapahdu satunnaisesti kipua tappamista annoksina.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Saappaat decongestant kipua relie Lemsip max flunssa sitruuna Otrivine mu-cron
Sinutab

Runsaasti muita kylmä ja flunssa korjaustoimenpiteitä ovat saatavilla ostaa ilman reseptiä. Monet näistä sisältää myös parasetamolia tai pseudoefedriiniä niiden ainesosia.