Ectena

Fucidin jousitus (fusidiinihappo)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Bakteeri-infektiot Fusidiinihappo Leijona

Miten se toimii?

Fucidin jousitus sisältää vaikuttavana aineena fusidiinihappo, joka on eräänlainen lääketieteen kutsutaan antibiootti. Sitä käytetään bakteerien aiheuttamien infektioiden hoitoon tyypin bakteereja kutsutaan stafylokokki.

Fusidiinihappoa toimii estämällä bakteerien tuottavat proteiineja, jotka ovat välttämättömiä niitä. Ilman näitä proteiineja bakteerit eivät pääse kasvamaan, kopioida ja kasvaa määrällisesti. Fusidiinihappo ei suoraan tappaa bakteereja, mutta jättää ne pysty lisäämään numeroita. Jäljellä olevat bakteerit kuolevat lopulta tai tuhotaan immuunijärjestelmää. Tämä kohtelee infektio.

Fusidiinihappo voi tunkeutua kudoksiin hyvin. Tämä tekee hyödyllistä hoitoon stafylokokki-infektioiden luut (osteomyeliitti) tai sydämen. Sitä käytetään usein yhdessä toisen antibiootti, joka tehoaa stafylokokki, erityisesti vaikeiden infektioiden ja kun pitkäaikainen hoito on tarpeen. Tämä on välttää ongelmia bakteerien tulossa vastustuskykyisiä antibiooteille.

Mihin sitä käytetään?

Fucidin jousitus käytetään aiheuttamien infektioiden hoitoon stafylokokki bakteerit, jotka ovat resistenttejä penisilliinille antibiooteille. Näitä voivat olla esimerkiksi seuraavat:

 • Luuston ja nivelten infektiot (osteomyeliitti).
 • Mukoviskidoosi vaikeuttaa infektion.
 • Veri (verenmyrkytys tai verenmyrkytys).
 • Limakalvon tulehdus sydämen ontelon ja sydänläppiä johtuen infektio (endokardiitti).
 • Keuhkokuume.
 • Ihotulehduksia.
 • Haavainfektiot.

Miten otan sen?

 • Lääkeannoksen ja kuinka kauan se on itsestään riippuu infektion sinulla on ja maksan toimintaan. Seuraa ohjeita lääkäriltä. Nämä tulostetaan Apteekin etiketissä, että apteekki on laittaa pullon lääkettä.
 • Ravista pulloa ennen mittaamalla annoksen. Käytä vain mittalusikassa varustettu lääkettä. Sinun ei pitäisi käyttää säännöllisesti tl tai rkl ottamaan lääkettä, koska tämä ei anna tarkkaa annosta. Keskeyttämistä ei saa laimentaa.
 • Fucidin jousitus on yleensä määrätty otetaan kolme kertaa päivässä. Sinun pitäisi yrittää tilaa teidän annokset tasaisin thoughout päivä (eli kahdeksan tunnin välein).
 • Lääke tulisi ottaa ruoan yhteydessä tai muulloin.
 • Ellei lääkäri toisin määrää, on tärkeää, että olet määräämän ajan tämän antibiootti, vaikka tuntisit olosi paremmaksi tai näyttää infektio on selvitetty. Pysäyttäminen kurssin alussa lisää mahdollisuutta, että infektio tulee takaisin ja että bakteerit kasvaa vastustuskykyisiä antibiooteille.

Varoitus!

 • Lääkäri saattaa haluta sinun verikokeita seurata maksan toimintaa, jos sinulla on suuria annoksia tai pitkäaikaista hoitoa tällä lääkkeellä. Oireita, jotka voivat ehdottaa maksasairaus ovat jatkuvaa pahoinvointia ja oksentelua, vatsakipua tai kehittäminen keltaisuus (keltainen väritys ihon ja silmänvalkuaisten). Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on jokin näistä oireista.

Käytä varoen

 • Laskua maksan toimintaa.
 • Ihmiset, joilla on sairauksia tai tukos sappiteiden.
 • Diabetes (Fucidin suspensio sisältää 1,25 g glukoosia jokaisessa 5 ml).
 • Ihmiset vähäsuolaista ruokavaliota (Fucidin suspensiota sisältää 2 mg natriumia jokaisessa 1 ml).

Ei saa käyttää

 • Ihmiset allerginen fusidiinihappo tai sen suolat.
 • Fucidin jousitus sisältää sorbitolia ja glukoosia ja voi ei sovi ihmisille, joilla on harvinainen perinnöllinen sokeri-intoleranssi.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia. Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää aikana raskauden tai imetyksen. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Tätä lääkettä on käytettävä varoen raskauden aikana, ja vain, jos odotettu hyöty äidille on suurempi kuin mahdolliset riskit sikiöön. Hakeudu edelleen lääkärin neuvoa lääkäriltä.
 • Tämä lääke saattaa kulkeutua äidinmaitoon pieniä määriä. Sen saa käyttää imetyksen aikana, jos hyöty äidille on suurempi kuin mahdollinen riski imeväiseen. Hakeudu edelleen lääkärin neuvoa lääkäriltä.

Varoitusmerkinnöistä

 • Ota säännöllisin väliajoin. Täytä määräämän ajan, ellei toisin.
 • Ota tämä lääkitys tai ruoan jälkeen.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Häiriöitä suolen kuten ripuli, ummetus, pahoinvointi, oksentelu tai vatsakipu.
 • Ihottuma.
 • Kellertävä iho ja silmän valkuaisten (keltatauti - katso varoitus kohta edellä).
 • Vähentynyt määrä valkosolujen, punasolujen ja verihiutaleiden.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja. Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

On tärkeää kertoa lääkärille tai apteekkiin, mitä lääkkeitä käytät jo, mukaan lukien itsehoitolääkkeet ja rohdosvalmisteet, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Samoin, kysy lääkäriltäsi tai apteekista neuvoa ennen minkään uusien lääkkeiden ottaen tämä, jotta he voivat tarkistaa, että yhdistelmä on turvallinen.

Fusidiinihappo ei yleensä pitäisi ottaa kolesterolia alentavien lääkkeiden tunnetaan statiinit, esim. atorvastatiini ja simvastatiini, koska se saattaa lisätä riskiä sivuvaikutuksia lihakset (myopatia). Jos käytät statiinia ja lääkäri on määrännyt ottaa tätä antibioottia sekä on tärkeää kertoa heille heti, jos koet selittämätön lihasoireita, kuten kipua, arkuutta, kouristuksia tai heikkoutta.

Fusidiinihappo saattaa lisätä veren ja siten anti-veren hyytymistä vaikutuksia antikoagulantit kuten varfariinia. Koska tämä voi lisätä verenvuotoriskiä, ​​ihmiset lääkkeen antikoagulantilla ehkä tiheämpää seurantaa niiden veren hyytymistä (INR) ottaen tietenkin tätä antibioottia, joten annos antikoagulanttimää voidaan tarvittaessa muuttaa.

Jos fusidiinihappo otetaan yhdessä proteaasiestäjät HIV-infektio, kuten ritonaviiri tai sakinaviiri, veren molemmat lääkkeet voivat lisätä. Tämä voisi lisätä mahdollisuuksia saada sivuvaikutuksia joko lääkettä.

Suun lavantautirokotteeseen (Vivotif) ei pitäisi ottaa vasta vähintään kolmen päivän kuluttua olet tietenkin tätä antibioottia, koska antibiootti voisi tehdä tätä rokotetta tehottomampia.

Aiemmin naiset käyttävät hormonaalista ehkäisymenetelmää, kuten pillerit tai laastari olisi suositeltavaa käyttää ylimääräistä ehkäisymenetelmää (esim. kondomia) ottaen antibiootti ja seitsemän päivää sen jälkeen viimeistely kurssin. Kuitenkin tämä neuvo on nyt muuttunut. Sinun ei enää tarvitse käyttää ylimääräistä ehkäisymenetelmää kanssa pilleri, laastari tai emättimen rengas kun otat antibioottikuurin. Tämä muutos neuvoja tulee, koska tähän mennessä ei ole näyttöä siitä, että antibiootit (muut kuin rifampisiini tai rifabutiini) vaikuttaa näihin ehkäisyvälineitä. Tämä on uusin ohjausta tiedekunnan Seksuaalinen lisääntymisterveyspalveluihin.

Kuitenkin, jos käytät ehkäisypillereitä ja oksentelua tai ripulia seurauksena ottaa tätä antibioottia, sinun tulee noudattaa ohjeita oksentelua ja ripulia on kuvattu esitteessä kanssa pillereitä.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Fucidin kerma / voidetta Fucidin tabletit Fucithalmic silmätipat
Natrium fusidate infuusiona laskimoon