Ectena

Clobetasol, neomysiini ja nystatiini kerma / voidetta


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Tulehtunut, tartunnan ihosairaudet Klobetasolipropionaatti, neomysiinisulfaatti, nystatiini Nimistön

Miten se toimii?

Clobetasol, neomysiini ja nystatiini kerma ja voide käytetään markkinoidaan tuotemerkillä Dermovate-NN kerma ja voide. Tämä tuote on lopetettu ja kerma ja voide ovat nyt saatavilla vain yleisesti (eli ilman tuotemerkki). Molemmat sisältävät kolmea vaikuttavaa ainetta, klobetasolipropionaatilla, neomysiinisulfaatti ja nystatiini.

Klobetasolipropionaatilla on eräänlainen lääketieteen kutsutaan paikallisesti kortikosteroidi.

Kortikosteroidit ovat lääkkeitä käytetään vähentämään tulehdusta. Ihotulehdus tapahtuu, koska ärsyttää ihoa, ja johtuu vapauttaa erilaisia ​​aineita, jotka ovat tärkeitä immuunijärjestelmän. Nämä aineet aiheuttavat verisuonten laajenemisen ja johtaa ärtynyt alue tulee punainen, turvonnut, kutiava ja kivulias, kuten on nähty ihottuma tai ihottuma.

Kun clobetasol levitetään iholle se toimii toimimalla sisällä ihosolut vähentää vapauttamaan nämä inflammatorisilla aineilla. Tämä vähentää turvotusta, punoitusta ja kutinaa.

On olemassa erilaisia ​​potencies kortikosteroidien iholle. Klobetasolipropionaatilla on luokiteltu erittäin voimakas kortikosteroidi. Se on määrätty hoitoon vakava tulehduksellinen iho-oireet kuten ihottuma ja psoriasis, jotka eivät ole vastanneet heikompi kortikosteroideja.

Neomysiini on antibiootti aminoglykosidia tyyppi ja käytetään infektioiden hoitoon bakteereja. Se toimii vaikuttamalla bakteerien tuotannon tiettyjä proteiineja, jotka ovat tarpeellisia niiden selviytymistä. Se aiheuttaa bakteeri tuottaa epänormaali ja viallinen proteiineja. Tämä lopulta tappaa bakteereja. Neomysiini on sisällytetty tähän valmisteeseen hoitoon bakteereja, jotka joskus tartuttaa tulehduksellisten ihosairauksien.

Nystatiini on sienilääke, joka tappaa sienet ja hiivat häiritsemällä niiden solukalvojen. Se toimii sitoutumalla ainetta nimeltä ergosterolin, joka on osa sieni solukalvojen. Sitoutuminen ergosterolia häiritsee solukalvon ja aiheuttaa reikiä näkyviin. Solukalvon sienet ovat elintärkeitä niiden säilymistä. Ne pitää ei-toivotut aineiden pääsyn soluista ja lopettaa solujen sisällön vuotamisen ulos. Kuten nystatiini aiheuttaa reikiä näkyvän solukalvojen tärkeimmät ainesosat sienisolujen voi vuotaa. Tämä tappaa sienet.

Yhdistelmä Klobetasolin, neomysiinin ja nystatiini hoidetaan vakava tulehduksellinen iho-oireet, jotka joko jo tartunnan tai lääkärin mielestä todennäköisesti saanut tartunnan, esimerkiksi koska käytät ilmatiivis sidoksia. Sidokset voivat luoda lämmin, kostea ympäristö, jossa bakteerit ja sienet voivat kasvaa helposti.

Kerma sopii paremmin kostea itkien ihoalueille, kun taas paksumpi, enemmän rasvainen voide sopii paremmin kuiva, hilseilevä ihon alueita.

Mihin sitä käytetään?

 • Tämä kerma ja voide käytetään lyhytkursseja vaikean tulehduksellinen ihon edellytykset, kuten ihottuma, ihottuma tai psoriasis, jotka ovat tartunnan saaneiden tai mahdollisesti tartunnan. Tämä lääke tulisi käyttää vain silloin, kun muita lievempiä paikallisten kortikosteroidien eivät ole olleet tehokkaita.

Kuinka voin käyttää sitä?

 • Kermaa tai voidetta levitetään ohuelti hoidettavalle ihoalueelle kerran tai kahdesti päivässä, kuten lääkärin ohjeiden mukaan. Klikkaa tästä, kuinka paljon käyttää.
 • Jos lääkärisi on kehottanut sinua käyttämään sidokset tätä lääkettä, iho tulee puhdistaa ennen kuin kerma tai voide alle tuoreita kastike.
 • Pese kädet huolellisesti käytön jälkeen tätä lääkettä, jos kädet ovat hoidettavan alueen.
 • Sillä tämä lääke sisältää mikrobilääkkeitä se ei yleensä saa käyttää pidempään kuin viikon, sillä pidemmän aikavälin käyttö voi lisätä mahdollisuuksia mikro-organismien tulossa kestävät lääkettä. Jos infektio ei näytä olevan raivaamaan muutaman päivän lääkkeen käyttämisen sinun tulee neuvotella lääkärin kanssa. Jos lääkärisi mielestä pidempää tätä lääkettä on tarpeen, hoitoa ei tule jatkaa pidempään kuin neljä viikkoa ilman tarkastelevat lääkäri.
 • Älä käytä tätä lääkettä useammin tai pidempään kuin lääkärin ohjeiden mukaan.
 • Sinun ei pitäisi laimentaa tätä lääkettä kosteuttavia aineita tai muita tuotteita. Jos käytät muita lääkkeitä tai kosteusvoiteet samalla alueella iho on suositeltavaa, että jätät vähintään 30 minuuttia välillä soveltamalla kunkin tuotteen. Tämä mahdollistaa kunkin tuotteen aikaa imeytyä ja välttää niitä sekoittamalla iholla.

Varoitus!

 • Tämä kerma ja voide on tarkoitettu ulkoiseen käyttöön ihoalueelle vain.
 • Sinun ei koskaan tulisi käyttää tätä lääkettä kuin kosteusvoidetta.
 • Vältä kerma tai voide silmiin tai suun sisällä tai nenään. Huuhtele kylmällä vedellä, jos vahingossa joutuu iholle tai limakalvoille.
 • Jos kortikosteroideja käytetään pitkäaikaisten, suurten ihoalueille, raaka tai rikkoutuneen ihon, ihon poimut, tai ilmatiivis sidokset ne imeytyvät kehoon enemmän. Tämä lisää riskiä paikallisia haittavaikutuksia, kuten ihon ohenemista, ja ne muihin kehon osiin, kuten tuotanto väheni luonnollisten hormonien lisämunuaisten. Tästä syystä jatkuva, pitkäaikainen käyttö tämän lääkkeen on vältettävä aina kun mahdollista, erityisesti lapsilla ja laajoilla ihoalueilla. Käytä vain ilmatiivis sidokset yli teennäinen jos lääkärisi.
 • Älä käytä tätä lääkettä pidempään kuin lääkäri on määrännyt, tai toistuvia infektioita ilman lääkärin, koska tämä voi aiheuttaa ihon tulla yli-herkkä tai allerginen lääkettä.
 • Jos tätä lääkettä käytetään kasvot, aina kun mahdollista, sitä ei pitäisi käyttää yli viiden päivän ajan. Sinun ei tule käyttää ilmatiivis sidokset kattamaan käsitelty ala.
 • Jos käyttää lapsille mahdollisuuksien tätä lääkettä ei pidä käyttää pidempään kuin viisi päivää, tai kasvot. Sinun ei tule käyttää ilmatiivis sidokset kattamaan käsitelty ala. Ole tietoinen siitä, että lasten vaipat voi toimia myös ilmatiivis kastiketta ja voi lisätä näiden lääkkeiden imeytyminen. Lapsia hoidetaan tällä lääkkeellä olisi tarkasteltava lääkäri ainakin kerran viikossa.

Käytä varoen

 • Lapset (ks. edellä).
 • Vanhukset.
 • Munuaistoiminnan heikkeneminen.
 • Psoriasis. Jos sinulle on määrätty tätä lääkettä psoriaasin hoitoon pitäisi olla säännöllisiä lääkärintarkastuksia lääkärisi kanssa. Tämä johtuu siitä, että vaikka kortikosteroidit voivat olla hyödyllisiä psoriasis lyhyellä aikavälillä, ne voivat joskus tehdä psoriasis pahempi, ja voi aiheuttaa ehto vajota yleistynyt pustelipsoriaasi jälkeen hoito lopetetaan.

Ei saa käyttää

 • Alle kaksi vuotta vanha.
 • Tulehduksellinen iho-oireet tartunnan Pseudomonas tai Proteus bakteereita.
 • Ensisijainen ihon bakteeri-infektiot, kuten märkärupi.
 • Ensisijainen ihon sieni-infektioita, kuten urheilijan jalka, silsa, Candida ihotulehduksia.
 • Viral ihotulehduksia, kuten vesirokko, vyöruusu, huuliherpes tai herpes simplex.
 • Akne vulgaris.
 • Akne ruusufinni.
 • Tulehduksellinen ihottuma suun ympärillä (ympäristön ihottumaa).
 • Ihon kutina ympäri sukupuolielimissä tai taaksepäin kulkua.
 • Vaippaihottumaa.
 • Laajalle levinnyt plakin psoriasis.
 • Tulehdus korvakäytävässä (ulkokorvatulehdus) jos sinulla on rei'itetty tärykalvo.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin sen ainesosista. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää aikana raskauden tai imetyksen. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Koska tämän lääkkeen käyttöä raskauden ja imetyksen ei ole vahvistettu. Sitä ei suositella käytettäväksi raskauden tai imetyksen aikana. Kysy lääkäriltä lisää neuvoja.

Varoitusmerkinnöistä

 • Tämä lääkitys on sirotella ja säästeliäästi iholla.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Ihon ärsytystä, kuten punoitusta, ihottuma, kutina tai polttava tunne hakemuksesta tai allerginen ihotulehdus (kosketusihottuma). Lopeta tämän lääkkeen käyttö ja ota yhteys lääkäriin, jos luulet olet kokenut reaktio tai ihosairaus näyttää vain pahenevan.
 • Leviäminen ja paheneminen infektio. Kerro lääkärillesi, jos luulet infektio pahenee.
 • Ihon ohenemista.
 • Muutokset ihon pigmentti.
 • Stretch merkit (striat).
 • Ryhmittymät hieno verisuonten nousemassa ihon alle (telangiectasia).
 • Liiallinen karvankasvu (hypertrikoosi).
 • Pitkäaikainen käyttö tämän lääkkeen laajaan ihoalueille, rikki tai raaka, ihon poimut tai alla ilmatiiviissä kääreet voi harvoin johtaa tarpeeksi kortikosteroidien imeytymistä olla sivuvaikutuksia muihin kehon osiin, esimerkiksi tuotanto väheni luonnollisten hormonien lisämunuaisten. Se voi myös aiheuttaa ihon tulla herkkiä antibiooteille. Katso varoitus edellä.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Tämä lääke ei tiedetä vaikuttavan muihin lääkkeisiin. Kuten kaikki lääkkeet, on tärkeää kertoa lääkärille tai apteekkiin, mitä lääkkeitä käytät jo, mukaan lukien itsehoitolääkkeet ja rohdosvalmisteet, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Samoin lääkäriltä tai apteekista ennen kuin käytät mitään uusia lääkkeitä, kun käytät tätä, varmista, että yhdistelmä on turvallinen.

Jos käytät muita ajankohtaisia ​​lääkkeitä tai kosteusvoiteet samalla alueella iho on suositeltavaa, että jätät vähintään 30 minuuttia välillä soveltamalla kunkin tuotteen. Tämä mahdollistaa kunkin tuotteen aikaa imeytyä ja välttää niitä sekoittamalla iholla.

Jos haet kosteusvoiteet juuri ennen tai tämän lääkevalmisteen levittämisen jälkeen nämä voi laimentaa kortikosteroideja ja mahdollisesti tehdä vähemmän tehokkaita. Yritä hakea oman kosteusvoiteet eri aikaan päivästä, tai vähintään 30 minuuttia ennen tai jälkeen tämä yksi.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Clobetasol, neomysiini ja nystatiini kerma ja voide käytetään markkinoidaan tuotemerkillä Dermovate-NN kerma ja voide. Tämä tuote on lopetettu ja kerma ja voide ovat nyt saatavilla vain yleisesti (eli ilman tuotemerkki).