Ectena

Keltainen maavahaa BP


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Kuiva iho Keltainen maavahaa Eri

Miten se toimii?

Keltainen pehmeä parafiini tunnetaan myös keltainen vaseliini. Tämä ei ole vaikuttava aine sellaisenaan, vaan toimii kosteusvoidetta antamalla öljykerros ihon pintaan estää veden haihtumista ihon pinnalle. Se on hyvin rasvainen kosteusvoide.

Kuiva iho johtuu veden puutetta uloin kerros ihon soluja kutsutaan sarveiskerroksen. Kun tämä kerros tulee kuivattu se menettää joustavuutta ja tulee säröillä, hilseilevä ja joskus kutiseva. Sarveiskerroksen sisältää luonnollisia vedenpitelyosa aineita, jotka säilyttävät tihkuva vesi ylös syvemmälle nahkaan, ja vesi on yleensä myös säilytetty sarveiskerroksessa jonka pinta elokuva öljy (tali) ja rikkoutuneiden ihon soluja, jotka hidastaa veden haihtumista iholta.

Iho kuivuu, kun liian paljon vettä sen pinnasta haihtuu. Tämä lisää kun saamme vanhempi, ja pahentaa pesemällä, sillä kuuma vesi ja saippua poistaa kerros öljy ihon pinnalla.

Kosteusvoiteet ovat hyödyllisiä kaikille kuivan ihon, erityisesti ihottumaa ja ihottuma, joka pahenee, kun iho saa kuivua. Säännöllisesti käytettynä ne auttavat palauttamaan ihon sileyttä, pehmeyttä ja joustavuutta auttamalla säilyttää ihon kosteuden. Ne tulisi soveltaa usein, erityisesti ennen tai pesun jälkeen, jotta ihon kuivumista.

Vuonna edellytykset, kuten ihottuma, käyttämällä kosteusvoidetta säännöllisesti, edes kerran iho on parantunut, voi estää leimahduksia tämän ehdon.

Mihin sitä käytetään?

  • Kuivaa iho.

Varoitus!

  • Tämä valmiste on tarkoitettu vain ulkoiseen käyttöön.
  • Vältä joutumista silmiin.

Ei saa käyttää

  • Tunnetaan herkkyys tai allergia jollekin.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin sen ainesosista. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

  • Tiedossa ei ole haitallisia vaikutuksia, kun tätä lääkettä käyttää raskaana oleville tai imettäville äideille.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

  • Ihoärsytystä ihmisten yliherkkä jollekin aineelle.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Tasoittamalla ja pehmentää ihoa kosteuttavia aineita voidaan lisätä imeytymistä muita lääkkeitä, joita levitetään iholle. Tämä on hyödyllinen edellytykset, kuten ihottuma, sillä se parantaa merkittävästi muiden lääkkeiden, kuten kortikosteroidien voiteet, tunkeutua ihoa ja vähentää tulehdusta.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Keltainen maavahaa yhtenä ainesosana on käytettävissä vain yleisesti (eli ilman tuotemerkki).