Ectena

Benadryl allergia helpotusta (akrivastiinia)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Heinänuha Akrivastiinia McNeil

Miten se toimii?

Benadryl allergia helpotus kapselit sisältävät vaikuttavana aineena akrivastiini, joka on eräänlainen lääketieteen kutsutaan väsyttämätön antihistamiini. Se toimii estämällä histamiinin.

Histamiini on aine, jota keho tuottaa osana puolustusmekanismeja. Se on varastoitu soluja kutsutaan syöttösolujen esiintyy lähes kaikissa kehon kudoksissa. Kun elimistö reagoi vierasta ainetta (tunnetaan allergeeni, esimerkiksi kukka siitepöly), masto soluja stimuloidaan allergeeni luovuttamista niiden säilymisen histamiinia.

Julkaisi histamiini sitoutuu sitten sen reseptoreihin (H 1-reseptoreita), mikä aiheuttaa ketjureaktion, joka johtaa allergisia oireita. Se aiheuttaa veren virtauksen alueella on allergia, ja vapauttamaan muita kemikaaleja, jotka lisäävät allergisen vasteen.

Kaikki tämä johtaa oireita allergisen reaktion. Vuonna heinänuha ja muita nenän allergiat (allerginen nuha), histamiini aiheuttaa nenän, silmien tai hengitysteiden ja aiheuttaa kutinaa vetiset silmät, vuotava nenä, aivastelu ja nenän tukkoisuus.

Akrivastiinia toimii estämällä histamiinin H 1-reseptoreihin. Se ei estä todellinen histamiinin syöttösoluista, mutta estää sen sitoutumisen reseptoreihin. Tämä puolestaan ​​estää vapauttamista muiden allergia kemikaalien ja lisääntynyt verenkierto alueella, ja tarjoaa helpotusta tyypillisiä oireita nenän allergiat kuten heinänuha.

Akrivastiinia voidaan käyttää myös lievittää oireita eri kutiava ihottuma ja nokkosihottuma. Estää histamiinin lievittää kutinaa ja vähentää ihottuma.

Akrivastiinia alkaa toimia noin 15 minuuttia ja pitäisi tarjota helpotusta heinänuha oireita tunnin kuluessa annoksen ottamisen.

Akrivastiinia kutsutaan ei-rauhoittavien antihistamiinia, koska se ei anna aivojen ja on siten todennäköisesti aiheuta uneliaisuutta. Kuitenkin ihmiset reagoivat eri lääkkeitä ja erittäin harvoin jotkut ihmiset voivat kokea uneliaisuutta.

Mihin sitä käytetään?

 • Nenän allergiat (allerginen nuha), kuten heinänuha.
 • Käynnissä kutiava ihottuma ole tiedossa syytä (krooninen idiopaattinen urtikaria).

Miten otan sen?

 • Aikuiset ja yli 12-vuotiaat ja yli tulee ottaa yksi kapseli jopa kolme kertaa päivässä tarpeen mukaan.
 • Kapselit niellään veden kera. Ne voidaan ottaa joko ruoan kanssa tai ilman.
 • Jos oireet jatkuvat hoidosta huolimatta, hakeuduttava lääkärin neuvoa lääkäriltä tai apteekista.

Varoitus!

 • Siinä erittäin epätodennäköisessä tapauksessa, että tämä lääke aiheuttaa uneliaisuutta, vaikutus saattaa pahentaa alkoholin tai ottamalla lääkkeitä, jotka eivät aiheuta uneliaisuutta. Sinun tulisi huolehtia ajamista ja koneiden käyttöä, kunnes olet familar vastauksesi tälle lääkkeelle.
 • Jos olet menossa mitään ihoärsytyskokeita diagnosoida allergioita sinun pitäisi lopeta antihistamiinit vähintään 48 tuntia ennen koetta. Tämä johtuu siitä, antihistamiinit voivat ehkäistä tai vähentää ihoreaktioita, jotka osoittavat allergia, ja niin voi tehdä testin tulokset epäluotettavia.

Ei saa käyttää

 • Alle 12-vuotiaita.
 • Vanhukset.
 • Ihmiset, jotka ovat allergisia on antihistamiini triprolidiini.
 • Merkitsevästi munuaistoiminnan heikkeneminen.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin sen ainesosista. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää aikana raskauden tai imetyksen. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Turvallisuutta tätä lääkettä raskauden aikana ei ole vahvistettu. Sen saa käyttää raskauden aikana, jos hyödyt äidille ovat suuremmat kuin mahdolliset riskit sikiöön. Kuten kaikki lääkkeet, hakeudu lääkärin neuvoa lääkäriltäsi ennen tätä lääkettä, jos olet raskaana.
 • Ei tiedetä, jos tämä lääke äidinmaitoon. On syytä käyttää varoen imettäville äideille, ja vain jos hyödyt äidille ovat suuremmat kuin mahdolliset riskit imeväiseen. Kuten kaikki lääkkeet, hakeudu lääkärin neuvoa lääkäriltäsi ennen tätä lääkettä, jos imetät.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Uneliaisuus (erittäin harvinaista).

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

On tärkeää kertoa lääkärille tai apteekkiin, mitä lääkkeitä käytät jo, mukaan lukien itsehoitolääkkeet ja rohdosvalmisteet, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Samoin lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen minkään uusien lääkkeiden ottaen tämä, varmista, että yhdistelmä on turvallinen.

Siinä erittäin epätodennäköisessä tapauksessa, että tämä lääke aiheuttaa uneliaisuutta, vaikutus saattaa pahentaa alkoholin tai ottamalla lääkkeitä, jotka eivät aiheuta uneliaisuutta.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Tällä hetkellä ei ole muita lääkkeitä saatavilla Euroopassa, jotka sisältävät akrivastiinia ainoana vaikuttavana aineena.

Benadryl plus sisältää akrivastiinia yhdessä dekongestantin.