Ectena

Tyrä korjaus - reisiluun

Mikä se on?

Yksityinen hoito

Tyrä on heikkous lihaksia, jotka muodostavat rungon eteen seinään. Yleensä suoliston tai joitakin rasvaa, ja harvemmin muiden elinten, voi viedä läpi tämän heikon ja luoda pullistuma-alueella.

Sinun tapauksessasi tyrä on vain alle nivusiin. Se johtuu yleensä kehon seinämä on heikko syntymästä.

Joskus kehon seinään heikentää kanssa ajan kuluminen.

Joskus keho on ylikuormitettu yskä, raskas työ, raskaus, tai urheilu. Tyrät ovat hyvin yleisiä ja ovat helposti hoidettavissa. Jos jätetään hoitamatta ne isommiksi ja aiheuttaa kipua.

Enemmän vaarallisesti, suolen voi joskus saada loukkuun heikon lihasten. Tämä voi aiheuttaa tukos suolen, joka voi lopulta aiheuttaa sen tulla strangulated ja nekroottisia (jos verenkierto on leikattu pois). Hätätoimintoa sitten velvollinen käsittelemään ongelmaa.

Toiminta

Useimmat potilaat ovat nukutuksessa, jotta he nukkuvat aikana toimintaa.

Alapuolella nivusiin usein murheen Paikallispuudutteisiin leikata kipu saattaa ilmetä, kun heräät. On kuitenkin myös mahdollista, että alapuolinen alue nivusten numbed paikallispuudutuksessa ja on koko toiminnan paikallispuudutuksessa. Tässä tapauksessa sinun tulee hereillä leikkauksen aikana ja tunnet, että jotain tehdään alueella toimintaa, mutta et tunne kipua.

Toiminta voidaan tehdä paikallispuudutuksessa, kun tyrä on suhteellisen pieni ja yleinen sairaus ei salli sietää stressiä nukutuksessa.

Leikkaus tehdään ihoon yläpuolisella tyrä. Pullistuma vapautuu ympäröivään kudokseen ja työnnetään takaisin tai katkeaa. Heikko osa on teltavaa / suljettu ja vahvisti vahvojen silmukkaa.

Toinen vaihtoehto on paikata heikon palan synteettistä materiaalia. Tämä tehdään yleensä silloin, ympäröiviin kudoksiin heikon eivät ole riittävän vahvoja ommeltu ylös yhdessä voimakkaiden silmukkaa tai heikkous on niin iso, että se on mahdotonta sulkea vain käyttämällä silmukkaa. Synteettinen laastari laitetaan päälle heikon ja on ommeltu terveitä kudoksia sen ympärille.

Pian paljon arpinen kudos kehittää ylä-ja laastarin alla, joka tekee siitä erittäin vahva eikä anna tyrä tulla takaisin. Leikkaus iho on sitten suljettu. Operaatio kestää noin 40 minuuttia.

Tähystyskirurgian tyrä korjaus tehdään ainoastaan ​​joissakin erikoistuneissa keskuksissa ja valikoivaa tapauksissa. Se tehdään nukutuksessa ja ei ole selvää näyttöä tällä hetkellä, että se tarjoaa huomattavan edun verrattuna Perinteisesti toimintaa.

Saatat olla mahdollisuus saada toimintaan päivänä tulet ja mennä kotiin samana päivänä.

Saatat joutua jäämään sairaalaan päivän tai kaksi, jos olet yli 50, on vaikeuksia virtsatessa, on muita sairauksia, tai jos et voi hallita kotona.

Muita vaihtoehtoja?

Vain odottaa ja nähdä, jos sinulla on enemmän ongelmia ei ole hyvä idea. Tyrä aina pahenee. On olemassa todellinen vaara tukos suolen jos lykätä toimintaa. Tukea tai hihna ei ole hyötyä.

Ennen leikkausta

Lopeta tupakointi ja saada painoa alas, jos olet ylipainoinen.

Jos tiedät, että sinulla on ongelmia teidän verenpaine, sydämen tai keuhkoihin, kysy perhelääkäri tarkistaa, että nämä ovat hallinnassa.

Tarkista sairaalan neuvoja tablettien tai hormonikorvaushoito (HRT).

Tarkista sinulla on sukulainen tai ystävä, joka voi tulla mukaasi sairaalaan, viedä sinut kotiin, ja katsoa sen jälkeen, kun ensimmäisen viikon jälkeen.

Mitkä tahansa tabletteja, lääkkeitä, inhalers että käytät. Pidä ne alkuperäiset laatikot ja paketit. Tuo heidät sairaalaan kanssasi.

Tyrä korjaus - reisiluun. jälkeen andndash; sairaalassa.
Tyrä korjaus - reisiluun. Jälkeen - sairaalassa.

On Ward, sinua tarkkaillaan aiempien sairauksien ja on erityisiä testejä varmista, että olet hyvin valmistautunut ja että voit olla toiminnassa mahdollisimman turvallisesti. Kerro lääkäreiden ja sairaanhoitajien allergioita tabletteja, lääkkeitä tai siteet.

Sinulla on toimintaa selittänyt sinulle ja pyydetään täyttämään toiminnan suostumuslomakkeesta. Sinulla on toimintaa selittänyt sinulle ja pyydetään täyttämään toiminnan suostumuslomakkeesta.

Ennen kuin allekirjoittaa suostumuksen muodossa, varmista, että ymmärrät kaikki tiedot, jotka annettiin sinulle koskien terveysongelmia, mahdollista ja ehdotetut hoidot ja mahdolliset riskit. Voit vapaasti kysyä lisää kysymyksiä, jos asiat eivät ole täysin selvillä.

Monet sairaalat nyt ajaa erityistä preadmission klinikoita, joissa käyt viikon tai niin ennen leikkausta, jos tarkastukset tehdään.

Jälkeen - Sairaalassa

Nukutuksessa tekee sinusta hidas, kömpelö ja huonomuistinen noin 24 tuntia. Hoitajat auttavat sinua kaiken mitä tarvitset ennen kuin voit asioita itse. Älä tee tärkeitä päätöksiä, ajaa autoa, käyttää koneita tai jopa keittää vedenkeitin tänä aikana.

Paikallispuudutuksessa haavasta voi tehdä jalka väistyä 12 tuntia tai niin. Ole erityisen varovainen, kun päästä sisään tai ulos auton, kun portaiden kiipeäminen tai noustaessa tai sängystä.

Saattaa olla joitakin epämukavuutta liikkuviin eikä kipua. Sinulle annetaan injektioita tai tabletteina valvoa tämän tarpeen. Kysy lisää, jos kipu ei ole hyvin hallinnassa tai jos se pahenee.

Monet sairaalat käyttävät nyt ns PCA (potilas ohjattu kivunlievitystä). Painamalla painiketta voit pistää kipulääkkeitä oman verenkiertoon kautta erittäin hieno muoviputki, joka menee yksi pieni veren putket käteen (laskimot). Tämä ohjaa pieni tietokone niin, että et voi vahingossa yliannostuksen itse särkylääkkeitä.

Olet todennäköisesti voi saada sängystä leikkauksen jälkeisenä päivänä huolimatta epämukavuutta. Et tee haava haittaa, ja liikunta on erittäin hyödyllistä sinulle. Toisena päivänä leikkauksen jälkeen sinun pitäisi pystyä kävelemään 50 metriä hitaasti. Loppuun yhden viikon haava pitäisi olla lähes kivuttomasti.

On tärkeää, että virtsaamista ja tyhjentää rakko kuuden tunnin operaation. Jos et voi virtsaamisen anna sairaanhoitajat tietävät ja ryhdytään toimiin ongelman korjaamiseksi. Jos et voi kulkea vettä, ja tämä voi tapahtua joskus alkuaikoina leikkauksen jälkeen, saatat täytyy olla katetrin (hieno muovi Dreeni) pantavaksi virtsarakon läpi edessä passage ja jätä se vielä muutaman päivää.

Haava on kastike, joka voi esiintyä värjäystä vanhoja verta ensimmäisen 24 tunnin aikana. Voit ottaa pukeutuminen pois 48 tunnin kuluttua. Ei ole mitään tarvetta sidoksen tämän jälkeen, ellei haava on kivulias, kun hankaa vaatteita.

Ei voi olla silmukkaa tai leikkeitä ihoa. Heidän täytyy tulla ulos 10-14 päivä leikkauksen jälkeen. Joskus on silmukkaa ihon alle sijasta. Nämä sulaa pois, ja niitä ei tarvitse poistaa.

Saattaa olla joitakin violetti mustelmia ympäri haavan joka leviää alaspäin painovoiman ja haalistuu keltainen väri parin kolmen päivän ajan. Tämän odotetaan ja sinun ei tarvitse huolehtia. Saattaa olla joitakin turvotusta ympäröivä iho, joka parantaa myös kahdesta kolmeen päivää.

Jälkeen 7-10 päivää, hieman sakkaa haava pudota. Joskus pienet, matchhead kokoinen blebs (rakkuloita) muodostua haavan linjan. Nämä asettua jälkeen purkaminen möykky keltaista nestettä päivässä tai niin.

Voit pestä, mutta yritä pitää haava-alueen kuiva ennen pistoa / leikkeet ulos. Jos sinulla on vain silmukkaa ihon alle, yrittää pitää haava kuivana viikossa. Saippualla ja lämpimällä vesijohtovedellä ovat täysin riittävät. Suolattu vesi ei ole välttämätöntä. Voit suihkussa tai kylvyssä niin usein kuin haluat.

Hoitajat puhua teille kotiin järjestelyt niin, että oikea aika voit lähteä sairaalasta voidaan järjestää.

Jotkut sairaalat järjestää check-up noin kuukauden kuluttua lähdet sairaalasta. Toiset jätä lääkärintarkastuksia yleislääkäri. Sairaanhoitajat neuvoo noin lääkärintodistuksia, todistuksia jne. Järjestelyt poistaminen silmukkaa tai leikkeet tehdään.

Jälkeen - Kotona

Olet todennäköisesti tuntuu erittäin väsynyt ja täytyy levätä kaksi tai kolme kertaa päivässä viikon tai enemmän. Tulet vähitellen parantaa niin, että kerran kolme viikkoa on kulunut voit palata täysin tavallisesta toiminnan taso.

Aluksi epämukavuus haava estää sinua itsetuhoisia nostamalla asioita, jotka ovat liian raskaita. Kolmen viikon kuluttua voit nostaa niin paljon kuin käytit nostaa ennen leikkausta. Ei ole mitään arvoa yritetään nopeuttaa elpymistä haava erityisiä harjoituksia ennen kuun lopussa.

Voit ajaa niin pian kuin voit tehdä hätäpysäytys ilman epämukavuutta haavan, eli noin 10 päivää.

Voit käynnistää yhdynnässä viikon tai kaksi, kun haava on mukava tarpeeksi. Sinun pitäisi pystyä palaamaan valo työn jälkeen noin seitsemän päivää, ja kaikki raskas työ neljän kuuteen viikkoon.

Mahdolliset komplikaatiot

Jos sinulla on yleisanestesian vaativa leikkaus, on hyvin pieni komplikaatioiden riski liittyy sydämen ja keuhkot.

Testit, että sinulla on ennen leikkausta varmistaa, että voit olla toiminnassa mahdollisimman turvallisesti ja tuo riski saada tällaisia ​​komplikaatioita hyvin lähellä nollaa.

Jos viive toiminnan sitten voi tulla hyvin sairas, koska suoliston voi saada loukkuun tyrä tai tulla nekroottiseksi.

Sinun täytyy muistaa, että toisen leikkauksen on suurempi mahdollisuus komplikaatioita jälkeen ensimmäinen yritys tyhjentää paise. Teemme kaikkemme sen varmistamiseksi, että olet asianmukaisesti valmisteltu ja vähentää muita riskejä hätäkäytöllä.

Komplikaatiot ovat harvinaisia ​​ja harvoin vakava. Jos luulet, että kaikki ei ole hyvin, kerro lääkärit ja sairaanhoitajat tietävät.

Mustelmia ja turvotusta voi olla hankala, erityisesti jos tyrä on suuri. Turvotus voi kestää neljästä kuusi viikkoa asettua.

Vakava verenvuoto, jotka saattavat vaatia toista toimintaa lopettaa se tapahtuu alle 1 prosentissa tapauksista.

Infektio tapahtuu 1-2 prosentissa tapauksista ja yleensä asettuu kanssa antibioottien viikon tai kaksi. Tartunta voi aiheuttaa lisää ongelmia tilanteissa, joissa tyrä korjattiin kanssa synteettinen laastari. Laastari on roskan, ja jos se saa tartunnan se on vaikea hallita tartunnan antibiootteja. Jos näin käy, saatat tarvita antibiootteja pidemmän aikaa ja, hyvin harvoin, ehkä toisen toimenpiteen poistaa laastari. Tällöin saat todennäköisesti tarvitse toista toimintaa tulevaisuudessa korjata tyrä uudelleen.

Erittäin harvoin (1 vuonna 2000 tapausta) suoliston tai muiden elinten vatsan voi vaurioitua käytön aikana, ja jos tämä tapahtuu sinun tulee toisen toimenpiteen korjata ongelman.

Kivut ja twinges voi tuntua haavan enintään kuusi kuukautta. Noin 1-2 prosenttia potilaista kokea kipua pidempi (krooninen incisional kipu) ja jos näin tapahtuu lääkärit keskustelee kanssasi paras tapa käsitellä ongelmaa.

Kaiken mahdollisuudet tyrä tulossa takaisin on noin 3-5 100. Mahdollisuudet tyrä tulossa takaisin ovat korkeammat, jos tyrä oli hyvin suuri, potilas on erittäin lihavia, joka tuo paljon jännitystä alueella korjausta tai potilaan kudokset eivät ole kovin terveellistä ja ne eivät ole parantavaa hyvin, esimerkiksi jos potilas on vanhuksille tai diabeettisen.

Yleiset ohjeet

Toimintaa ei pidä aliarvioida, mutta käytännössä kaikki potilaat ovat takaisin heidän tavanomaisiin tehtäviinsä kuukauden kuluessa. Nämä ohjeet auttavat sinua kautta toimintaa. Ne ovat yleisiä ohjeita. Ne eivät kata kaikkea.

Myös kaikki sairaalat ja kirurgit vaihtelevat hieman. Jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia, pyydä lääkäriä tai sairaanhoitajaa.