Ectena

Abdomino - välilihan resektio peräsuolen

Mikä se on?

Yksityinen hoito

Jotkut alin osa suoliston, peräsuolen, on sairas ja on otettava pois. Koska tauti on niin lähellä aukon takana passage, tämä on otettava pois samoin.

Jos takaisin kulkua jätettiin paikoilleen, et olisi voinut ohjata suolen. Saatat myös saada komplikaatioita perussairaus.

Uusi avaus suolen tehdään seinän vatsan. Tätä kutsutaan avanne. Jäte törmää erityistä liimattava muovipussiin.

Toiminta

Sinulla on nukutuksessa, ja on nukkunut koko operaation.

Leikata noin 40 cm (15 tuumaa) pitkä tehdään ihon ja lihaksen Keski alaosan vatsan seinämän.

Alemman suoliston ulottuvilla vapautuu alustaan. Toinen leikkaus on tehty ympäri takaisin matkan, joka on myös vapautettu.

Koko alemman suoliston otetaan pois.

Tuore tehdään aukko puolella vatsan seinämän (yleensä vasemmalla alapinnan puolella, mutta joskus oikealla) jäljellä olevan suolen, joka on tehty osaksi avanne. Tämä näyttää isolta "nänni" vaaleanpunainen suolen kiinni ihoon vatsaan. Haavat ommeltu ylös.

Sinun pitäisi suunnitella lähteä sairaalaan noin kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen.

Muita vaihtoehtoja?

Jos ei tehdä mitään aiheuttaa verenvuotoa, vastuuvapauden, kipu ja mahdollisesti täydellinen tukos suolen.

Ottamalla sairaan suolen, mutta jättää taakse kulkua paikallaan teidän tapauksessa on riskialtista. Sinun olisi lopulta vain vähän valvontaa suoliston ja riski taudin aiheuttaa lisäongelmia.

Tämä voi myös aiheuttaa kuoleman, jos suoliston satamat syöpä ja siellä on syöpä jäi takana kulkua. X-ray hoito ja lääkehoito eivät yksin riitä. Ne voivat olla hyödyllisiä, jos lisätään toimintaa. Kirurgi voi puhua tästä.

Pyöreäpäiset menettelyt tätä toimintaa ei ole aina mahdollista ja toteutettiin vasta hyvin valikoiva tapauksissa pitkälle erikoistuneiden keskusten.

Ennen leikkausta

Lopeta tupakointi ja saada painoa alas, jos olet ylipainoinen.

Jos tiedät, että sinulla on ongelmia teidän verenpaine, sydämen tai keuhkoihin, kysy perhelääkäri tarkistaa, että nämä ovat hallinnassa.

Tarkista sairaalan neuvoja tablettien tai hormonikorvaushoito (HRT).

Tarkista sinulla on sukulainen tai ystävä, joka voi tulla mukaasi sairaalaan, viedä sinut kotiin, ja katsoa sen jälkeen, kun ensimmäisen viikon jälkeen.

Tuo kaikki tabletit ja lääkkeet mukaasi sairaalaan.

On Ward, sinua tarkkaillaan aiempien sairauksien ja on erityisiä testejä varmista, että olet hyvin valmistautunut ja että voit olla toiminnassa mahdollisimman turvallisesti..

Sinua pyydetään täyttämään toiminnan suostumuslomakkeesta. Ennen kuin allekirjoittaa suostumuksen muodossa sallimalla toimintaa mennä eteenpäin, varmista, että ymmärrät kaikki tiedot, jotka annettiin sinulle koskien terveysongelmia, mahdollista ja ehdotetut hoidot ja mahdolliset riskit. Voit vapaasti kysyä lisää kysymyksiä, jos asiat eivät ole täysin selvillä.

Abdomino-välilihan resektio peräsuolen. jälkeen andndash; sairaalassa.
Abdomino-välilihan resektio peräsuolen. Jälkeen - sairaalassa.

Suoliston tai muuta kudosta, joka poistetaan käytön aikana lähetetään kokeita tunnistamiseksi ja laajuus suolistosairaus auttaa suunnittelemaan asianmukaista hoitoa. Kaikki jäljellä suolen joka jää yli, kun testit on suoritettu hylätään.

Ennen leikkausta ja osana suostumusta prosessi, sinua pyydetään antamaan lupa tahansa "jäljellä" kappaletta suolen tai muun kudoksen käytetään lääketieteelliseen tutkimukseen, joka on hyväksynyt sairaalassa. On täysin sinun sallivatko ne tämän vai ei.

Monet sairaalat nyt ajaa erityistä preadmission klinikoita, jossa voit käydä tunnin tai kaksi, viikon tai niin ennen operaation näistä tarkastuksista. Tapaat avanne sairaanhoitaja, joka auttaa sinua toiminnan kautta ja myös sen jälkeen.

Jälkeen - Sairaalassa

Sinulla todennäköisesti on hieno muoviputki tulossa ulos nenän ja liitetty toiseen muovipussiin valua vatsaan. Tämä on vähentää painetta vatsaan joka yhdessä suolen, voi olla "hidas" leikkauksen jälkeen. Nieleminen voi olla hieman epämiellyttävä.

Sinulla on kastike haavoja ja salaojitus putki lähellä, yhdistetty muovipussiin. Tämä on tyhjentää kaikki jäljellä verta toiminnasta. Samasta syystä, sinun on muovi salaojitus putket tulevat ulos ihon lähellä pienempi haava. Haavat ovat kivuliaita kaksi tai kolme päivää, ja sinulle annetaan injektioita ja myöhemmin tabletit hallita tätä.

Monet sairaalat käyttävät nyt ns PCA (potilas ohjattu kivunlievitystä). Painamalla painiketta laitteen voit pistää särkylääkkeitä verenkiertoon kautta erittäin hieno muoviputki, joka menee yksi pienten verisuonten (suonet) käteen. Pieni tietokone ohjaa määrä kipulääke, joka vapautuu ja estää vahingossa yliannostuksen.

Vaihtoehtoisesti voi olla hieno putki selässä, jonka kautta kivunlievityksen voidaan antaa auttaa hallitsemaan kipua. Kysy lisää kivunlievitystä, jos kipu ei valvo tai jos se pahenee.

Sinulle voidaan antaa injektiona ihon lääkkeitä, jotka ohentavat verta kerran päivässä estää verihyytymien esiintyy verisuoniin jalat. Veritulppa useimmiten esiintyy alussa päivän kuluttua leikkauksesta, koska olet enimmäkseen sängyssä ja ei liikkuvat paljon. Nämä verihyytymiä voi olla hyvin vaarallista, koska he voivat matkustaa läpi verenkiertoon sydämen ja keuhkot ja aiheuttaa erittäin vakavia ongelmia ja mahdollisesti jopa kuoleman.

Nukutuksessa tekee sinusta hidas, kömpelö ja huonomuistinen noin 24 tuntia. Hoitajat auttavat sinua kaiken mitä tarvitset ennen kuin voit tehdä asioita itse. Älä tee tärkeitä päätöksiä tänä aikana.

Luultavasti on hieno salaojitus putki (katetri), peniksen tai edessä kulku valua virtsan rakko ennen kuin olet päässyt sängystä helposti.

Sinun pitäisi olla syöminen ja juominen normaalisti neljästä kuuteen päivää.

Haava on kastike, joka voi esiintyä värjäystä vanhoja verta ensimmäisen 24 tunnin aikana. Ei voi olla silmukkaa tai leikkeitä ihoa. Joskus seitsemän tai kahdeksan silmukkaa ilmaista haavan lisää voimaa. Silmukkaa ja leikkeet poistetaan noin 7-10 päivää. Valutusputkella poistetaan noin 4 päivää. Avanteesi hoitaja näyttää sinulle, miten hallita avanne.

Voit pestä heti pukeutuminen on poistettu, mutta yrittää pitää haava-alueen kuiva ennen pistoa / leikkeet ulos. Saippua ja vesijohtovesi on täysin riittävä. Suolattu vesi ei ole välttämätöntä.

Sinulle annetaan nimittämistä käydä poliklinikalla ja check-up noin kuukauden kuluttua lähdet sairaalasta. Avanne sairaanhoitaja pitää yhteyttä sinua kotona. Sairaanhoitajat antavat neuvoja lääkärintodistuksia, todistuksia jne.

Jälkeen - Kotona

Olet todennäköisesti tuntuu erittäin väsynyt ja tarvitsee lepää kaksi tai kolme kertaa päivässä kuukauden tai enemmän. Tulet vähitellen parantaa niin, että kun kolme kuukautta on kulunut voit palata täysin tavallisesta toiminnan taso.

Aluksi epämukavuus haava estää sinua itsetuhoisia nostamalla asioita, jotka ovat liian raskaita. Kolmen kuukauden jälkeen voit nostaa niin paljon kuin käytit nostaa ennen leikkausta.

Voit ajaa niin pian kuin voit tehdä hätäpysäytys ilman epämukavuutta haavan, eli noin neljä viikkoa.

Voit käynnistää yhdynnässä kolmen tai neljän viikoilla haava on mukava tarpeeksi. Saattaa olla joitakin vaurioita sukupuolta hermot tämän operaation jälkeen (jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että se tapahtuu jopa 50 prosenttia tapauksista). Kirurgi puhua tästä.

Sinun pitäisi pystyä palaamaan valon työtä kahdeksan viikon kuluessa. Raskasta työpaikkoja ei ehkä sovi, koska avanne.

Mahdolliset komplikaatiot

Kuten minkä tahansa toiminnan nukutuksessa, on hyvin pieni komplikaatioiden riski liittyy sydämen ja keuhkot. Testit, että sinulla on ennen leikkausta varmistaa, että voit olla toiminnassa mahdollisimman turvallisesti ja tuo riski saada tällaisia ​​komplikaatioita hyvin lähellä nollaa.

Tämä on tärkeä toimenpide komplikaatioita voi esiintyä useammin verrattuna muuhun toimintaan suolen. Kun ne tapahtuvat, ne ovat nopeasti tunnisteta ja hoideta kirurgisesti henkilökunta. Jos luulet, että kaikki ei ole hyvin, kerro lääkärit ja sairaanhoitajat tietävät.

Hengitystieinfektiot voi syntyä erityisesti tupakoitsijoilla. Sängystä niin pian kuin mahdollista, saada niin korkea kuin mahdollista ja jotka toimivat yhdessä fysioterapeuttien tyhjentää ilma kulkee on tärkeää estää keuhkoinfektiot.

Joskus suoli on hidas aloittaa työt uudelleen. Tämä voi kestää viikon tai enemmän. Ruoan ja veden saanti jatkuu laskimoon letkun kunnes suolen toimii. Joskus on jonkin verran vuotoa viemäriin haavan. Tämä estää tietyn ajan.

Haavatulehdus nähdään joskus. Tämä tapahtuu suhteellisesti useammin tahansa suolen toimintaa verrattuna muihin "puhdas" toiminnot kuten ottamalla sappirakon ja syy on se, että suolen on monia vikoja, jotka voivat aiheuttaa infektion. Infektio asettuu kanssa antibioottien viikolla kaksi.

Hyvin harvoin käytön aikana, toinen osa suolen, virtsarakon tai verisuoneen voi vaurioitua ja tämä voi vaatia toista toimintaa käsitellä ongelmaa.

Komplikaatiot liittyvät avanne ovat ihottuma, infektio tai paise (allas mätä) noin kolostomian ahtauma / ahtaumaa tai kuolio (kudosten kuolemaan) on suolen tai sen lähellä avanne ja tyrä kolostomian Tilanteessa, jossa suolen putoaa ihon läpi. Nämä komplikaatioita esiintyy noin 4-30 prosentissa tapauksista. Jos saat tällaisia ​​komplikaatioita on todennäköistä, että sinun tulee toisen toimenpiteen korjata ongelman.

Kivut ja twinges voi tuntua haavan enintään kuusi kuukautta. Joskus pienempi haava on hitaasti parantua. Joskus avanne on hankala. Joskus on joitakin vaurioita virtsarakon ja sukupuolen hermoja.

Yleiset ohjeet

Toimintaa ei pidä aliarvioida. Jotkut potilaat ovat yllättyneitä siitä, miten hitaasti ne takaisin niiden normaalin kestävyyttä.

Käytännössä kaikki potilaat ovat palanneet tekevät tavanomaisia ​​tehtäviään kolmen kuukauden kuluessa.

Tulet hämmästymään, kuinka hyvä modernit laitteet ovat. Sosiaalista elämää ei pitäisi vaikuttaa toimintaan.

Avanne hoitajat pitää yhteyttä aina. Toivomme, että muistiinpanot auttavat sinua kautta toimintaa. Ne ovat yleisiä ohjeita. Ne eivät kata kaikkea.

Myös kaikki sairaalat ja kirurgit vaihtelevat hieman.

Jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia, pyydä lääkäriä tai sairaanhoitajaa.