Ectena

Prokarbatsiini


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Lymfooma Prokarbatsiini Alliance Pharmaceuticals

Miten se toimii?

Prokarbatsiini on kemoterapia käytettävä lääke syövän hoitoon. Sitä käytetään yleisesti yhdessä muiden syöpälääkkeiden hoitoon tiettyjen syöpien ja imusolmukkeiden, kuten Hodgkinin tauti.

Syövät muodossa kun solut elimistössä lisääntyä hallitsemattomasti ja epänormaalisti. Nämä solut levisi tuhoten lähellä kudosten. Prokarbatsiini toimii lopettamalla syöpäsolujen lisääntymistä ja kertomalla. Miten se toimii ei ole täysin ymmärretty,

Valitettavasti prokarbatsiini voi vaikuttaa myös normaali, terveitä soluja, erityisesti ne, jotka lisääntyvät nopeasti, kuten verisolujen ja hiukset solut. Tärkein sivuvaikutus on luuytimeen, jossa verisoluja. Prokarbatsiini voi vähentää tuotantoa terveitä verisoluja, jättäen ihmiset alttiita tartunnalle. Säännölliset verikokeet vuoksi tarvitaan seurata veren solujen.

Useimmissa solunsalpaajahoitoa, annoksia kursseille tietyin väliajoin, jotta normaalit solut toipua haittavaikutuksia syöpälääkkeiden annosten välillä. Kuitenkin tänä aikana, syöpäsoluja myös palauttaa ja alkaa toistaa uudelleen. Onnistunut hoito riippuu hallinnon seuraavan hoitojakson ennen kuin syöpä on regrown alkuperäiseen kokoonsa, jossa tavoitteena nettovaikutus Vähennä syövän jokaisen peräkkäisen kemoterapian.

Mihin sitä käytetään?

Prokarbatsiini voidaan käyttää yksinään tai osana yhdistelmähoitoa kemoterapiaa.

Miten otan sen?

 • Lääkeannoksen, joka on määrätty ja miten usein se riippuu hoidettavan ja vaihtelevat henkilöstä toiseen. On tärkeää noudattaa ohjeita lääkäriltäsi.
 • Prokarbatsiini kapselit voidaan ottaa joko ruoan kanssa tai ilman. Ne on nieltävä kokonaisina vesilasillisen. Kapseleita ei saa pureskella tai rikki.
 • Jos oksennat annoksen ottamisen jälkeen tai unohtaa ottaa annoksen kannattaa kysyä neuvoa lääkäriltä. Älä ota kaksinkertaista annosta unohtuneen annoksen.

Varoitus!

 • Sinun ei pitäisi juoda alkoholia kun käytät tätä lääkettä, sillä se voi aiheuttaa epämiellyttäviä oireita kuten kuumia aaltoja, vatsan kouristukset, pahoinvointi, oksentelu, päänsärky ja sydämentykytys.
 • Se voi olla tarpeen välttää elintarvikkeita, jotka ovat runsaasti aminohappo tyramine kun käytät tätä lääkettä. Tämä johtuu siitä, että yhdistäminen saattaa joskus harvoin aiheuttaa vaarallisen verenpaineen nousua. Ennakkovaroitus oire tästä on jyskyttävä päänsärky. Sinun pitäisi vain syödä tuoreita elintarvikkeita ja välttää ruokaa, joka on kypsytetty tavalla tai epäillään ummehtunut tai menossa pois. Elintarvikkeita, jotka ehkä välttää myös juustoa, hiivauute (esim. Oxo, Bovril, Marmite), kuivahiiva, käynyt soija tuotteita, kuten soijakastike, ripustaa peli, marinoituja silakoita, maksa, makkarat (salami, pepperoni jne.), härkäpapu palot, avokado, kaviaari, maapähkinöitä, liikaa teetä ja kahvia, ja alkoholijuomat tai alkoholittomat oluet, lager tai viinejä. Reaktiot näitä elintarvikkeita on äärimmäisen harvinaista, joten jos haluat syödä mitään elintarvikkeet edellä luetellut kannattaa kokeilla pienen määrän ruokaa aluksi varmistaa, että se ei vaikuta sinuun samalla kun käytät tätä lääkettä. Voit saada lisää neuvoja apteekista.
 • Tämä lääke voi vähentää määrää terveitä verisoluja veressä. Alhainen veren valkosolujen määrä voi lisätä alttiutta infektioille, veren punasolujen määrä aiheuttaa anemiaa ja verihiutaleiden vähäinen määrä voi aiheuttaa ongelmia veren hyytymistä. Tästä syystä sinun tulee säännöllisesti verikokeita seuratakseen verisolujen hoidon aikana tätä lääkettä. Kerro lääkärillesi välittömästi, jos sinulla ilmenee jokin seuraavista oireista hoidon aikana, koska ne voivat osoittaa ongelmia teidän verisolujen: selittämätön mustelmia tai verenvuotoa, pilkkujen, musta tai tervamainen uloste, kipeä suu tai kurkku, suun haavaumat, korkea lämpötila ( kuumetta) tai muita infektion merkkejä, tai yhtäkkiä tunne väsynyt, hengästynyt tai sairaaksi.
 • Tämä lääke voi olla haitallista sikiölle, ja tästä syystä sinun tulee käyttää tehokasta ehkäisymenetelmää välttääkseen raskaaksi tai siittää lasta hoidon aikana. Sinun tulisi edelleen käyttää raskauden ehkäisyä ainakin muutama kuukausi lopettamisen jälkeen tätä lääkettä, keskustele asiasta lääkärisi kanssa. Naisten tulisi keskustella lääkärin kanssa heti, jos he tulla raskaaksi hoidon aikana.
 • Kykyäsi tulla raskaaksi tai siittää lasta saattaa vaikuttaa tämän lääkkeen. On tärkeää keskustella hedelmällisyyden lääkärin kanssa ennen hoidon aloittamista.

Käytä varoen

 • Vanhukset.
 • Ihmiset, joilla on lievä tai kohtalaisen munuaistoiminnan heikkeneminen.
 • Ihmiset, joilla on lievä tai kohtalaisen vähentynyt maksan toiminta.
 • Ihmiset, joilla kovettumisen tai supistamaan verisuonia sydämen tai aivojen (sydän-tai aivoverenkierron sairaus).
 • Henkilöt, joilla on epilepsia.
 • Ihmiset, joilla kasvain lisämunuaisen (feokromosytooma).

Ei saa käyttää

 • Ihmiset, joilla on hyvin alhainen verihiutaleiden määrä veressä (trombosytopenia).
 • Ihmiset, joilla on hyvin alhainen määrä valkosoluja veressä (leukopenia).
 • Henkilöt, joilla on huomattavasti vähentynyt maksan toiminta.
 • Ihmiset, joilla on vaikea munuaistoiminnan heikkeneminen.
 • Imetys.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin sen ainesosista. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää aikana raskauden tai imetyksen. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Tämä lääke voi olla haitallista sikiöön. Sitä ei pidä käyttää raskauden aikana, ellei katsota välttämättömäksi lääkäri takia hengenvaarallinen sairaus.
 • Naiset, jotka voivat tulla raskaaksi, on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä, ja miesten on käytettävä tehokasta ehkäisyä siittää lapsen, sekä hoidon aikana, ja vähintään muutaman kuukauden hoidon jälkeen on päättynyt. Hakeudu edelleen lääkärin neuvoa lääkäriltä. Ota heti yhteyttä lääkäriin, jos tulet raskaaksi.
 • Ei tiedetä, jos tämä lääke äidinmaitoon. Äidit, jotka tarvitsevat hoitoa tällä lääkkeellä ei pitäisi imettää. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Ruokahaluttomuus.
 • Pahoinvointi tai oksentelu. Sinulle annetaan lääkkeitä auttaa tässä.
 • Määrän väheneminen valkosolujen tai verihiutaleiden määrää veressä (neutropenia tai trombosytopenia) - katso varoitus edellä.
 • Kipeä suu.
 • Allergisia ihoreaktioita.
 • Epänormaali maksan toiminta.
 • Keltaisuus.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

On tärkeää kertoa lääkärille tai apteekkiin, mitä lääkkeitä sinä tai lapsesi ovat jo ryhtyneet, mukaan lukien itsehoitolääkkeet ja rohdosvalmisteet, ennen tämän lääkityksen aloittamista. Samoin lääkäriltä tai apteekista ennen minkään uusien lääkkeiden hoidon aikana tämä, varmista, että yhdistelmä on turvallinen.

Rokotteet voivat olla tehottomampia ihmiset saavat kemoterapiaa. Tämä johtuu siitä, että kemoterapia lääkkeet vähentävät toiminnan immuunijärjestelmää ja voi estää elimistöä muodostaa riittävän vasta-aineita. Elävät rokotteet tulisi lykätä vähintään kuusi kuukautta sen jälkeen viimeistely kemoterapiaa, koska ne voivat aiheuttaa tulehduksen. Elävät rokotteet ovat seuraavat: suullinen polio, vihurirokko, tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko (MMR), BCG, vesirokko, keltakuume ja suun lavantautirokotteet.

Ei voi olla lisääntynyt riski haittavaikutuksia, jos tätä lääkettä käytetään yhdessä muiden lääkkeiden kanssa, jotka voivat myös estää luuytimen toimintaa ja vaikuttavat verisolujen, esimerkiksi muiden kemoterapia lääkkeitä tai antipsykoottinen klotsapiini.

Prokarbatsiini voi vähentää määrää digoksiinin ja fenytoiinin veressä vaikuttamalla niiden imeytymistä suolistosta.

Seuraavia lääkkeitä tulee käyttää varoen tai pieninä annoksina ihmiset ottaen prokarbatsiini, sillä yhdistelmä voi aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia:

 • barbituraatit, esim. amobarbitaali, fenobarbitaali
 • bentsodiatsepiinit, esim. diatsepaami, tematsepaami
 • verenpainetta alentavien lääkkeiden, kuten klonidiini tai metyylidopa
 • vahvojen opioidien kipulääkkeet kuten petidiiniä
 • monoamiinioksidaasin estäjä masennuslääkkeet (MAO-estäjät), esim. isokarboksatsidi
 • selektiivinen serotoniinin takaisinoton estäjä masennuslääkkeitä (SSRI), esim. paroksetiini, fluoksetiini
 • serotoniinin ja noradrenaliinin takaisinoton estäjien, kuten venlafaksiini, duloksetiini
 • trisyklisiä masennuslääkkeitä, esim. amitriptyliini.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Prokarbatsiini on käytettävissä vain yleisesti (eli ilman tuotemerkki).