Ectena

Refludan (lopetettiin Euroopassa - huhtikuu 2012)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Estää veren hyytymistä Lepirudiini Pharmion

Miten se toimii?

Refludan injektio sisältää vaikuttavana aineena lepirudiini, joka on eräänlainen lääketieteen kutsutaan hirudiinia. Se on veren hyytymistä estävä lääke, jota käytetään hoitoon ja estää veren hyytymistä. Lepirudiini on synteettinen versio aine, joka iilimatoja pistä lihaan kun puree estää veren hyytymistä.

Veritulppa yleensä muodostaa vain pysäyttää verenvuodon, joka on tapahtunut seurauksena vahinkoa kudoksia. Joskus kuitenkin veritulppa voi muodostaa poikkeuksellisen verisuonien sisälle. Tätä kutsutaan trombi. Se voi olla vaarallista, koska hyytymä saattaa irrota ja matkustaa verenkiertoon, jossa se tulee tunnetuksi embolus. Veritulpan voi lopulta juuttua verisuoneen, mikä estää verenkierron elintärkeä elin, kuten sydän, aivot tai keuhkot. Tämä tunnetaan tromboembolia.

Kun veri alkaa hyytymistä, monimutkainen cascade kemikaalien aktivoidaan kehossa. Tämän tuloksena muodostuu proteiinin trombiinin. Trombiini on keskeinen tekijä veren hyytymistä.

Lepirudiini toimii sitoutumalla trombiinin ja suoraan estämällä sen toiminnan, niin häiritsee veren hyytymistä.

Epänormaali verihyytymiä verisuonissa hoidetaan yleensä ruiskeena antikoagulantti hepariini-nimisen lääkkeen. Hepariinia käytetään myös veritulppien ehkäisyyn riskiryhmään, esimerkiksi ihmisiä, joilla on ortopedinen leikkaus, jotka tulevat olemaan liikkumatta pitkän aikaa. Kuitenkin jotkut ihmiset, hepariini voi aiheuttaa verihiutaleiden lukumäärä veressä pudottaa (kutsuttu hepariinin liittyvä trombosytopenia). Ihmiset, jotka kehittävät tätä ehtoa ei edelleen hepariini hoito ja lepirudiini käytetään vaihtoehtona.

Refludan annetaan injektiona tai tiputuksena (infuusiona laskimoon).

Mihin sitä käytetään?

 • Ehkäisyssä ja hoidossa epänormaali veritulppien verisuonissa (kuten syvä laskimotukos tai keuhkoveritulppa, tai hoito sydänkohtaus ) vaihtoehtona hepariini ihmisiä, jotka ovat kehittäneet verisairaus hepariinia (hepariini liittyvä trombosytopenia), mutta vielä vaatia hoitoa ruiskeena antikoagulantti

Varoitus!

 • Hoidon aikana päivittäin verikokeita tarvitaan määrittämään veren hyytymistä kyky ja lääkeannoksen tarvitaan.

Käytä varoen

 • Ihmiset, jotka ovat aiemmin hoidettu Refludanilla, muiden hirudiineille tai hirudiinin analogeja, esim. bivalirudiinilla (Angioxia)
 • Munuaistoiminnan heikkeneminen
 • Laskua maksan toiminta
 • Ihmiset, joilla on ollut äskettäin verenvuoto tai loukkaantunut vakavasti
 • Ihmiset suurentunut verenvuodon riski, joka johtuu esimerkiksi viime punktio suurten verisuonten, koepalan otto tai suuri leikkaus
 • Bakteeritulehdus sydämen venttiilit ja vuori ympäröi sydäntä (bakteeriendokardiitti)
 • Äskeinen aivohalvaus
 • Erittäin korkea verenpaine (verenpainetauti)

Ei saa käyttää

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.
Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Valmistaja ilmoittaa, ettei käytä tätä lääkettä raskauden ja imetyksen koska riittävät turvallisuuden tietoa. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Koska haittavaikutus on todettu täällä, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Verenvuoto
 • Kuume
 • Pistoskohtareaktioita
 • Alennettu hemoglobiini veressä
 • Allergiset reaktiot, kuten ihottuma, huulten, kielen ja kurkun turpoaminen (angioedeema), hengitysteiden ahtautuminen (bronkospasmi) tai anafylaksian

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.
Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

On lisääntynyt anti-veren hyytymistä ehkäisevää vaikutusta, jos tätä lääkettä käytetään yhdessä jonkin seuraavista lääkkeistä:

 • hyytymään selättäminen lääkkeitä (fibrinolyytit) kuten streptokinaasi, alteplaasia
 • suun kautta kuten varfariini, nicoumalone, phenindione

Tämä voi johtaa suurentunut verenvuodon tai lisääntynyt aika pysäyttää verenvuodon. Lääkäri tai apteekkiin säätää annoksia lääkkeet niin, että sopiva vaikutus veren hyytymistä aika saavutetaan.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Tällä hetkellä ei ole muita lääkkeitä saatavilla Euroopassa, jotka sisältävät lepirudiini vaikuttavana aineena.