Ectena

Proliaa (denosumab)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Osteoporoosi Denosumab Amgen

Miten se toimii?

Proliaa injektio sisältää vaikuttavana aineena denosumab, joka on eräänlainen lääketieteen kutsutaan ihmisen monoklonaalinen vasta-aine. Tätä lääkettä käytetään estämään jakautuminen luun.

Bone ei ole staattinen rakenne. Se on jatkuvasti muotoiltu, uudistettu ja uudelleen solujen kutsutaan osteoblasteihin ja osteoklastien. Nämä solut jatkuvasti tallettaa ja poistaa kalsiumia ja fosforia, tallennetaan proteiini verkko, joka muodostaa luun rakenne. Vanha luu hajoaa osteoklastien ja uutta luuta muodostuu osteoblastit.

Vaihdevuodet ohittaneilla naisilla, veren naishormoni estrogeenin alkaa vähetä. Tämä johtaa kasvuun jakautuminen luun osteoklastien, joka voi johtaa luun tiheys. Luukato on erityisen nopeaa ensimmäisen kymmenen vuoden ajan vaihdevuodet ja se voi johtaa osteoporoosiin - tila, jossa luut tullut heikko ja hauras ja tauko (murtuma) helpommin.

Osteoporoosi voi ilmetä myös miehillä, joiden hoito eturauhasen syöpä. Hoidot toimivat vähentämällä testosteronin määrää veressä, mikä on samanlainen vaikutus luun miehillä vähentää estrogeenin naisilla.

Denosumab toimii tunnistamaan ja sitoutumaan tiettyyn proteiiniin, joka normaalisti aktivoi osteoklastien. Sitoutumalla tämän proteiinin, denosumab pysäyttää sen aktivoimalla osteoklastien. Tämä estää kehitystä, toimintaa ja selviytymistä osteoklastien ja siten estää heitä hajottaa luuta. Tämä auttaa pitämään luut vahvoina ja murtumia.

Vaihdevuodet ohittaneilla naisilla, tämä lääke on todettu vähentävän riskiä selkärangan, ei-selkärangan ja lonkan murtumia.

Miehillä, tämä lääke on osoitettu vähentävän selkärangan murtumia.

Mihin sitä käytetään?

 • Hoito osteoporoosi naisilla, jotka ovat läpäisseet vaihdevuodet ja on suuri riski rikkoa luun.
 • Hoito luukatoa, joka johtuu hormonihoito tai leikkaus eturauhasen syöpä miehillä on suuri riski rikkoa luun.

Miten tämä hoito annetaan?

 • Proliaa injektio annetaan kuuden kuukauden välein ihon alle reiden, vatsan tai olkavarren.

Varoitus!

 • Sillä tämä lääke hidastaa luun hajoamista, se estää kalsiumin ollessa imeytyvät luut vereen. Tämä voi aiheuttaa kalsiumin määrää veressä laskee alhaiselle tasolle. Yleensä lääkäri pyytää sinua ottamaan kalsiumia ja D-vitamiinia estämään tämän ja halutessasi voit olla säännöllisiä verikokeita veren kalsiumpitoisuus veressä.
 • Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia infektioita, ihon, vatsan, virtsarakon tai korvaan. Kerro lääkärillesi välittömästi, jos sinulla ilmenee jokin seuraavista oireista, sillä ne voivat ehdottaa, että sinulle on kehittynyt infektio, joka tarvitsee hoitoon: kuume, vilunväristykset, punoitus tai turpoaminen, yleisimmin jalkojen kova vatsakipu tai kipu virtsatessa.
 • Hoito denosumabia on liittynyt harvinainen sairaus nimeltä osteonekroosi leuan. Useimmat näistä tapauksista ovat olleet syöpäpotilaat, mutta osa on esiintynyt ihmisten hoitoa osteoporoosiin. Vaara saattaa olla suurempi huono suuhygienia, hammas ongelmia, hampaiden poiston ja suukirurgia. Tästä syystä lääkäri ehkä sinulla on hampaiden tarkastus ja tarvittaessa asianmukaista ehkäisevää hammashoitoa, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Keskustele asiasta lääkärisi kanssa. On tärkeää huolehtia oman suun ja hampaiden mahdollisimman paljon, kun saat tätä lääkettä. Sinun pitäisi olla säännöllisiä lääkärintarkastuksia hammaslääkärisi kanssa ja saada neuvoja heti, jos sinulla on ongelmia suun tai hampaiden. Kun näet hammaslääkäri hoidon aikana, varmista, että he tietävät, sinulla on tämän lääkityksen. Invasiivisia hampaiden käsittelyyn kuten hampaan poistoon tai leikkausta tulisi mahdollisuuksien mukaan välttää.
 • Odottamaton murtumia reisiluun (reisiluu) on raportoitu harvoin ihmisiä hoidetaan Proliaa injektioita. Näitä murtumia on esiintynyt vain vähän tai ei trauman reiteen. Tästä syystä, kun sinulla on tämän hoidon kerro lääkärillesi, jos saat uusia tai epätavallisia kipua reidet, lantio tai nivusissa, joten tämä voidaan tutkia. Nämä oireet voivat olla varhaisia ​​merkkejä mahdollisesta murtuma.

Käytä varoen

 • Ihmiset, joilla on vaikea munuaistoiminnan heikkeneminen.
 • Peopel allergia lateksi (neulansuojus esitäytetty ruisku sisältää lateksia johdannainen).

Ei saa käyttää

 • Ihmiset, joilla on alhainen veren kalsiumpitoisuus veressä (hypokalsemia).
 • Ihmiset, joilla on harvinainen perinnöllinen fruktoosi-intoleranssi.
 • Ihmiset ottaa hoitoon yhdessä muiden lääkkeiden kanssa, jotka sisältävät denosumab, esimerkiksi ihmisiä, joilla Xgeva injektiot aiheuttamien vahinkojen lieventämiseen syöpä on levinnyt luustoon.
 • Tätä lääkettä ei suositella lapsille eikä alle 18-vuotiaille.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin sen ainesosista. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää aikana raskauden tai imetyksen. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Tämä lääke ei ole tutkittu raskaana olevilla naisilla, joten sen turvallisuutta ei ole varmistettu. Sitä ei suositella käytettäväksi raskauden aikana. Jos luulet voisi olla raskaana, kun ottaa tämän lääkkeen kanssa sinun tulee neuvotella lääkärin kanssa heti.
 • Ei tiedetä, jos tämä lääke äidinmaitoon. Sitä ei suositella käytettäväksi imettäville äideille. Kysy lääkäriltäsi lisätietoja.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

Yleiset (harvemmalla kuin 1: llä 10 ja 1 100: sta)

 • Virtsatietulehduksia.
 • Ylempien hengitysteiden infektiot.
 • Hermosärky, että kulkee takaisin pakaraan ja varren takaosaa (iskias).
 • Kaihi.
 • Ummetus.
 • Ihottuma.
 • Kipu raajoissa, kuten kädet ja jalat.

Melko harvinainen (harvemmalla 1 100 ja 1 potilaalla 1000)

 • Infektio ja tulehdus sidekudoksen, yleisesti ihoa, että jalat (selluliitti) - katso varoitus edellä.
 • Divertikuliitti.
 • Korvatulehdus.
 • Ihottuma.

Harvinaisia ​​(1 tapaus 1000 ja 1 10000 ihmistä)

 • Alhainen kalsiumpitoisuus veressä (hypokalsemia).
 • Leuan leuan (katso varoitus kohta edellä).
 • Odottamaton reisi murtuma (ks. varoitus kohta edellä).

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Tämä lääke ei tiedetä vaikuttavan muihin lääkkeisiin. On kuitenkin tärkeää, että kerrot lääkärille tai apteekissa mitä lääkkeitä käytät jo, mukaan lukien itsehoitolääkkeet ja rohdosvalmisteet, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Samoin lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen minkään uusia lääkkeitä, kun ottaa hoidon tämä, varmista, että yhdistelmä on turvallinen.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

 • Xgeva injektio. Tämä merkki denosumabia on lisensoitu vähentää luuvaurioita ihmisiä, joilla syöpä on levinnyt luustoon.