Ectena

Sarkoidoosi keuhkoihin

Kysymys

Minulla on sarkoidoosi keuhkoissa, joka oli diagnosoitu 15 vuotta sitten.

Olen ollut steroideja päälle ja pois päältä suurimman osan ajasta. Viimeisen vuoden aikana olen ollut 20 mg prednisolonia minun paino oli 10,5 kivi vuosia ja sitten se, kun jopa 11.4.

Lopetin tupakoinnin tammikuussa ja minun paino on noussut 12,8 kivi.

Voitteko neuvoa ruokavalion ja voi selittää, jos tämä on rasvaa tai lisätä, koska steroideja? Mitä voin tehdä, auttaa vähentämään tätä painonnousua, koska minulla on myös osteoporoosi selkärangan ja kaulan, koska pitkällä aikavälillä steroidien käyttöä?

Olen myös saada närästys kanssa painonnousu.

Vastata

Olen pahoillani kuulla kaikki ongelmasi. Sarkoidoosi ei ole helppo tauti hoitoon ja hoidon tuottaa ongelmia sinänsä, koska sinulla on.

20 mg prednisolonia on melko suuri päivittäinen annos, joten sarkoidoosi on oltava varsin aktiivisia tällä hetkellä. Olen varma, että tämä on tärkein syy oman painon nousua.

Olen iloinen kuullessani, että olet lopettanut tupakoinnin ja toivottavasti koskaan palata siihen. Joskus kun lopetat tupakoinnin ruokahalua kasvaa, joten tämä voidaan lisäämällä vaikutus steroideja.

Onko se steroidi painonnousua tai tupakointi painonnousu, pelkään, että se on lähinnä ylimääräistä rasvaa, joka tekee sinulle raskaampaa.

Vähentää painoa on hyvin vaikeaa näissä olosuhteissa, ja pelkään, että minulla ei ole mitään maagista kaavaa, joka antaa sinulle haluamasi tulokset.

Kaikki mitä voi tehdä on yrittää rajoittaa kaloreita, että otat mahdollisimman paljon ja ottaa niin paljon liikuntaa kuin tila sen sallii.

Asia osteoporoosi on tärkeää, ja kuten sanoit steroidit ovat lähes varmasti pitkälti syyllinen tähän.

Onko sinulla ollut tämän tutkittu perusteellisesti, kuten luun tiheys skannata ja oletko mitään hoitoa ongelman torjumiseksi?

Jos ei, mielestäni olisi järkevää kysyä lääkäriltä siitä.

On asiantuntijoita, jotka käsittelevät torjunnassa osteoporoosi, ja on olemassa hoitoja yrittää kääntää teidän harvennus luut.