Ectena

Lemsip yskä chesty


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Chesty yskii Guaifenesiinille Reckitt Benckiser

Miten se toimii?

Lemsip yskä chesty yskänsiirappi sisältää vaikuttavana aineena guaifenesiinille.

Guaifenesiinille on eräänlainen lääketieteen kutsutaan yskä yskänlääke. Yskänlääkkeet hoidetaan tuottavaa tai chesty yskä, jonka limaa on yski.

Yskänlääkkeet kuten guaifenesiinille ajatellaan työtä stimuloimalla reseptoreihin vatsassa aiheuttaen refleksi kasvu nestemäärä tuotettu hengitysteihin. Tämä vähentää paksuus eritteiden hengitysteissä, mikä löysäämällä limaa ja helpottaa pussistaan.

Mihin sitä käytetään?

 • Chesty yskii.

Miten otan sen?

 • Aikuiset ja yli 12-vuotiaat ja yli pitäisi ottaa viisikymmentäkahdeksan yli kolme 5 ml lusikallista kolme-neljä kertaa päivässä tarpeen mukaan.
 • Älä ylitä suositeltua annosta.
 • Jos oireet jatkuvat, hakeudu lääkäriin.

Varoitus!

 • Jos sinulla on jokin seuraavista oireista sinun tulee neuvotella lääkärin kanssa niin, että yskä voidaan tutkia tarkemmin: yskiminen limaa, joka on vihreä, ruosteinen ruskea, keltainen, verinen tai pahanhajuista, hengenahdistus, hengityksen vinkuminen tai hengitysvaikeudet; rintakipu, kipu ja turvotus vasikka, äkillinen laihtuminen, toistuvat yöllä yskä tai pitkäaikainen jatkuva yskä.

Ei saa käyttää

 • Alle 12-vuotiaita.
 • Harvinainen perinnöllinen fruktoosi-intoleranssi, glukoosi-galaktoosi imeytymishäiriö tai sakkaroosi-isomalteesivajaudesta.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia. Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Käytä varoen

 • Vakavasti munuaistoiminnan heikkeneminen.
 • Huomattavasti vähentynyt maksan toiminta.
 • Ihmiset vähäsuolaista ruokavaliota (kukin 5 ml lusikallinen sisältää 3.66mg natrium).
 • Henkilöt, joilla on diabetes (kukin 5 ml lusikallinen sisältää 3.965g sakkaroosia).

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää aikana raskauden tai imetyksen. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Tämä lääke pidetään yleisesti turvallista ottaa raskauden aikana. Kuten kaikki lääkkeet, sitä tulee käyttää vain raskauden aikana, jos katsoo sen välttämättömäksi lääkäri. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä.
 • Lääke erittyy äidinmaitoon, mutta tätä ei odoteta olevan haitallisia vaikutuksia imeväiseen. Hakeudu edelleen lääkärin neuvoa lääkäriltä tai apteekista.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

 • Vatsavaivat.
 • Pahoinvointia tai oksentelua.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja. Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Sinun ei tule käyttää tätä lääkettä yhdessä lääkkeiden kanssa, jotka sisältävät yskää hillitsevät, kuten dekstrometorfaania tai folkodiini, koska nämä joutuisivat päinvastainen vaikutus tämän lääkkeen.

Tämä lääke ei odoteta vaikuttavan muita lääkkeitä. Kuitenkin, jos käytät jo muita lääkkeitä, myös rohdosvalmisteita ja koskee myös ilman reseptiä, kannattaa aina tarkistaa apteekista ennen tämän lääkkeen myös, varmista, että yhdistelmä on turvallinen.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Benylin lasten chesty yskää Benylin lima yskä menthol Saappaat chesty yskä helpotus mikstuuraa
Saappaat chesty yskänlääkettä 6 vuotta plus Calcough kuusi plus Perhe meltus chesty yskää hunajaa ja sitruunaa maun
Liqufruta valkosipuli yskänlääke Robitussin chesty yskänlääke Tixylix chesty yskä
Vicks yskänlääkettä varten chesty yskää