Ectena

Elidel kerma (pimecrolimus)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Ekseema Pimekrolimuusi Novartis

Miten se toimii?

Elidel emulsiovoide sisältää vaikuttavana aineena pimekrolimuusia, joka on eräänlainen lääketieteen kutsutaan ihoselektiivinen tulehdusta sytokiinien estäjä. Sitä käytetään vähentämään ihon tulehdusta ekseema.

Pimekrolimuusi imeytyy ihoon, jossa se toimii estämällä tuotanto tulehduksellisten kemikaaleja nimeltään sytokiinien. Nämä tuottavat valkosolujen ihon osana elimistön immuunivastetta allergia tai ärsytystä, ja ne ovat osa tapahtumasarjan ihossa, joka johtaa ärtynyt alue tulossa tulehtuneet - punainen, turvonnut ja kutiseva.

Kuten pimekrolimuusi pysähtyy valkosolujen ihon tuottamaan sytokiineja, se vähentää tulehdusta ihossa.

Pimekrolimuusi kermaa käytetään vähentämään tulehdusta ihon nähdään ekseema (atooppinen ihottuma). Tämä lievittää oireita tämän edellytyksen, kuten punoitus ja kutina.

Pimekrolimuusi käytetään lyhytaikaisten helpotusta ekseema oireita, ja ajoittainen hoito johdon pitkän aikavälin ekseema. Kerma olisi sovellettava ensimmäisiä merkkejä purkaus ekseema (punoitusta ja kutinaa), koska tämä voi auttaa estämään etenemistä ankarammin leimahduksia. Jatkuva pitkäaikainen käyttö kerma tulisi välttää.

Mihin sitä käytetään?

 • Lievää tai kohtalaista ihottumaa (atooppinen ihottuma) aikuisilla ja lapsilla kaksi vuotta ja yli.

Elidel kerma voidaan käyttää, kun paikallinen kortikosteroidien eivät ole olleet tehokkaita, tai jos niitä ei voida käyttää, esimerkiksi ihmisiä, jotka ovat kokeneet kohtuuttomia liittyviä haittavaikutuksia steroideja, tai jos ihottuma on edessä tai kaulan ja pitkäaikainen steroidien käytön voi olla epäasianmukaista.

Varoitus!

 • Tämä lääke on tarkoitettu vain ulkoiseen käyttöön.
 • Voide pitää levittää ohuesti, ohjeiden, ja vaikutti ihoalueille vain, kunnes oireet selvä. Jos ei ole parannusta ihon kuuden viikon kuluttua hoidon tai jos iho pahenee, ota yhteyttä lääkäriin.
 • Vältä tätä lääkettä silmiin, ja ihoalueille vuori kehon onteloita (limakalvojen), esim. sisällä suun ja nenän. Jos tämä lääke ei vahingossa joudu kosketuksiin näiden alueiden olisi huolellisesti pyyhkiä ja / tai huuhdella vedellä.
 • Pese kädet huolellisesti käytön jälkeen tätä lääkettä, jos kädet ovat hoidettavan alueen.
 • Sinun ei pitäisi kattaa hoidettavan alueen ilmatiivis kastikkeet kuten siteet tai muita kääreitä, myös vauvojen vaippoja, koska ne parantavat imeytymistä lääkkeen kehoon ja voi lisätä haittavaikutusten riskiä.
 • Tämä voide voi aiheuttaa ihon reaktioita antopaikassa, kuten lämpöä ja / tai polttavaa tunnetta. Nämä reaktiot ovat yleensä lieviä ja lyhytaikaisia. Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on enemmän vakava reaktio levittämisen jälkeen tämä kerma.
 • Joskus harvoin ihmiset käyttävät tätä lääkettä on oireita, kuten ihon punoitus, ihottuma, kuumotus, kutina tai turvotus pian alkoholin nauttimisen jälkeen.
 • Ei voi olla lisääntynyt riski ihotulehduksia kuten Vakavan herpes simplex-infektio (ekseeman herpeticum) ihmisten lääkkeen käyttämisen. Jos luulet ihosi on saanut tartunnan hoidon aikana sinun tulee neuvotella lääkärin kanssa, sillä saatat joutua lopettamaan lääkkeen käyttöä kunnes infektio on parantunut. Sinun tulisi myös ottaa yhteyttä lääkäriin, jos imusolmukkeiden turpoamista hoidon aikana.
 • Sinun ei tule saada valohoitoa, kuten PUVA tai muu UV-valohoito, kun käytät tätä lääkettä. Sinun tulisi myös välttää käyttämällä aurinko-vuoteet, ja minimoida altistuminen ihon auringonvalolle käyttämällä aurinkovoiteet, yllään asianmukainen vaatetus suojaa ihoa kun ulkona, ja minimoimalla aikaa auringossa.

Ei saa käyttää

 • Alle kahden vuoden iässä.
 • Raskaus.
 • Allergia makrolaktaamijohdos yhdisteitä, kuten takrolimuusi, sirolimuusi tai siklosporiinin.
 • Infected ihottuma tai ihottuma.
 • Ihoalueille vaikuttaa virusinfektioiden, kuten huuliherpeksen (herpes simplex) tai vesirokko (herpes zoster).
 • Ihoalueille vaikuttaa syöpä tai mahdollisesti syöpä kasvaimet.
 • Henkilöt, joilla on kilpirauhasen immuunijärjestelmä, joka johtuu esimerkiksi ehto olemassa syntymästä alkaen, tiettyjen sairauksien tai tiettyjen lääkkeiden (esim. immunosupressantteja kemoterapiaa).
 • Tätä lääkettä ei suositella käytettäväksi ihmisille, joilla on geneettinen ihon virheitä, kuten Nethertonin oireyhtymä, tai ihmisiä, joilla on voimakas laajaa ihon punoitusta (erythroderma), jossa voi lisätä näiden lääkkeiden imeytyminen verenkiertoon.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet allerginen jollekin tai sen ainesosia. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.
Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

 • Turvallisuutta tätä lääkettä raskauden aikana ei ole vahvistettu, joten sitä ei pidä käyttää raskauden aikana. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä.
 • Ei tiedetä, jos tämä lääke äidinmaitoon, mutta tämä on epätodennäköistä, koska vain vähäisiä määriä lääkettä imeytyy elimistöön ihon läpi. Sitä tulee käyttää varoen imetyksen aikana ja vain jos mahdollinen hyöty äidille suuremmat kuin mahdolliset riskit imeväiseen. Hakeudu lääkäriin lääkäriltä. Jos et käytä tätä kerma imetyksen niin ei pitäisi soveltaa sitä rinnat, jotta hoitotyön vauvan nauttiminen lääkettä.

Varoitusmerkinnöistä

 • Tämä lääke tulisi levittää ohuesti ihoalueelle vain.
 • Älä juo alkoholia, kun käytät tätä lääkettä.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

Hyvin yleinen (useammalla kuin 1 potilaalla 10: stä)

 • Polttava tunne at laastarin.

Yleiset (harvemmalla kuin 1: llä 10 ja 1 100: sta)

 • Punoitus, kutina tai ärsytys laastarin.
 • Infektio ja tulehdus karvatupet (follikuliitti).

Melko harvinainen (harvemmalla 1 100 ja 1 potilaalla 1000)

 • Imusolmukkeiden turpoaminen (yhteys lääkäriin, jos koet tämän).
 • Ihotulehduksia, kuten märkärupi, herpes simplex, herpes zoster, ontelosyylä, syyliä, ekseema herpeticum, paiseet (furunkkelit).
 • Ihottuma, kipu, pistely, turvotus, kuivuus tai kuoriutuminen ihon laastarin.
 • Ihottumaoireiden paheneminen.

Harvinaisia ​​(1 tapaus 1000 ja 1 10000 ihmistä)

 • Ihon punoitus, ihottuma, kuumotus, kutina tai turvotus alkoholin nauttimisen jälkeen.
 • Ihon värimuutokset, esim. lisäys tai vähennys pigmentti.
 • Allergiset reaktiot, kuten ihottuma, nokkosihottuma tai kasvojen, kielen ja kurkun turpoaminen (angioedeema).

Harvinainen maligniteetteja, kuten lymfoomat ja ihosyöpä, on raportoitu ihmiset Elidelin kerma, koska se on ollut markkinoilla. Ovatko nämä pahanlaatuisia liittyivät Elideliä ei ole vielä vahvistaneet todisteita siitä, että tällä hetkellä käytettävissä.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.
Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Ei ole ollut mitään järjestelmällistä tutkimuksia tämän lääkkeen vaikutus muiden lääkkeiden, ja päinvastoin. Tämä lääke imeytyy erittäin vähäisessä osaksi muualle elimistöön, joten on epätodennäköistä, vuorovaikutuksessa lääkkeet otetaan suun kautta tai injektiona. Kuitenkin, sinun tulisi kertoa lääkärille tai apteekkiin, mitä lääkkeitä käytät, myös ilman reseptiä ja rohdosvalmisteita, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Samoin lääkäriltä tai apteekista ennen kuin aloitat uusien lääkkeiden, kun käytät tätä, tarkistaa, että yhdistelmä on turvallinen.

Tätä lääkettä ei saa käyttää yhdessä kortikosteroidien voiteita tai voiteita, muita tulehduskipulääkkeitä iholle tai immunosuppressiiviset lääkkeet kuten atsatiopriini tai siklosporiini, sillä nämä yhdistelmät eivät ole vielä tutkittu.

Valohoito PUVA, UVA-tai UVB tulee välttää, kun käytät tätä lääkettä.

On mahdollista, että rokotteet saattavat olla tehottomampia ihmisiä laajaa ihottumaa, jotka käyttävät tätä lääkettä. Valmistaja ilmoittaa, että tämä on epätodennäköistä, koska tämä lääke on vain imeytyy hyvin vähäisessä määrin muualle elimistöön. Koska tämä ei ole tutkittu, on suositeltavaa, että ihmiset, jotka käyttävät tätä lääketieteen laajaa ihoalueille ole tarvittavia rokotteita aikana, jolloin he eivät käytä Elidel kerma.

Kosteusvoiteet voidaan käyttää tätä voidetta - jos et käytä kosteusvoiteita niitä olisi sovellettava välittömästi levittämisen jälkeen tämä kerma.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Tällä hetkellä ei ole muita lääkkeitä saatavilla Euroopassa, jotka sisältävät pimekrolimuusi vaikuttavana aineena.