Ectena

Ehkäisylaastarin (Evra)

Jokainen laastari kestää viikon, joten sinun täytyy vaihtaa se joka seitsemäs päivä.

Evra on tehokasta ehkäisymenetelmää käyttöön alkuvuosina tällä vuosisadalla. Se on nyt käytössä noin yksi prosentti naisista iässä Britanniassa.

Se on tahmea laastari voit laittaa iholle, ja se vapauttaa kahta hormonia, joka estää sinua tulla raskaaksi.

Yksi niistä on etinyyliestradiolia, joka on tavallinen ainesosa useimpien pillerit, ja muut on keltarauhashormonia nimeltä norelgestromin.Their pääasiallinen vaikutus on estää sinua ovulaation.

Se on beige väri, ja vajaat 2 tuumaa 2 tuumaa (5 cm 5 cm).

Onko mitään riskejä?

Tavallaan se on aivan kuin "iho" versio ehkäisypillereitä, ja se näyttää nyt vastaavia pitkäaikaisia ​​sivuvaikutuksia Pill.

Erityisesti laastari kuljettaa vaara tromboosi (hyytymistä). Emme vielä tiedä, kuinka suuri riski on. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että se on olemassa.

Itse asiassa se ​​on tullut selväksi, että Evra saattaa joskus aiheuttaa samat ongelmat aivohalvauksia, sydänkohtauksia ja syvä laskimotukos, että pilleri ei.

Viime vuosina noin 500 oikeusjuttuja tehdyksi Euroopassa asianajajien edustavat naisia, jotka väittävät kärsineet Evra. Osa näistä tapauksista on ilmeisesti sovittiin tuomioistuimen ulkopuolella.

Yksi kahden hormonien Evra on estrogeenin - ja se on estrogeenit, jotka ovat pääasiassa vastuussa niitä vaarallisia "hyytymistä" sivuvaikutuksia Pill.

Tammikuussa 2008 laajan tutkimuksen Bostonissa, Euroopassa, totesi, että laastari on noin kaksi kertaa niin todennäköisesti aiheuttaa tukosten (eli vakava vein hyytymistä) kuin Pill on, mutta luku ei ole vielä yleisesti hyväksytty.

Se on nyt tunnustettu, että naiset, jotka ovat "riskitekijöitä" tromboosin ei pitäisi mennä Evra.

On olemassa monia mahdollisia riskitekijöitä, kuten huono suvussa hyytymistä - esimerkiksi jos Factor V Leiden tai fosfolipidivasta oireyhtymä (Hughesin oireyhtymä) ajaa perheen. Mutta yleisin riskitekijä on tupakointi.

Lisäksi, jos olet terve, mutta tilanteessa, joka voi aiheuttaa hyytymistä (kuten pitkä lentomatka tai leikkaus, tai jos olet rikki jalka), saatat hyvinkin olla tulla pois Evra väliaikaisesti. Otettava yhteys lääkäriin pikaisesti.

Miten käytät sitä?

Se tulee muodossa tarraliuska, ja juuri kiinnitä se puhdas, kuiva, ei karvainen ihoalueelle (ei rinnat).

Jokainen laastari kestää viikon, joten sinun täytyy vaihtaa se joka seitsemäs päivä.

Kun olet käyttänyt Evra kolme viikkoa, sinulla on viikon tauko - jona aikana, sinulla on ajan. Joten se on "kolme viikkoa, ja viikon pituisen" - aivan kuten Pill.

Huomaa, että Skotlannin Medicine Consortium on todennut, että ehkäisylaastarin olisi annettava vain naisille, jotka eivät todennäköisesti noudattaa muita menetelmiä. Joten saatat löytää se vaikea saada rajan pohjoispuolella.

Mitä etuja ihon laastari?

On olemassa kolme pääasiallista etuja Evra.

 1. Sinun ei tarvitse muistaa ottaa pilleri joka päivä! Mutta sinun täytyy muistaa laittaa uuden laastarin joka viikko - ja ihmiset voivat unohtaa tehdä tätä.
 2. Hormonit päästä läpi ihoon - ei kautta vatsaan. Joten et luultavasti saa lievää pahoinvointia Pill aiheuttaa usein.
 3. Masu järkyttää - kuten ruokamyrkytys "matkailijan tallustaa" - usein häiritä imeytymistä Pill, tämä ei voi tapahtua ihon laastari.

Mitkä ovat haitat ihon laastari?

On olemassa kolme pääasiallista haittoja.

 1. Laastari saattaa irrota, mahdollisesti huomaamatta sitä. Tämä tapahtuu noin 4 prosenttia naisista.
 2. Jotkut naisten nahkojen reagoivat huonosti laastari. Ihoärsytystä paikassa sovellus tekee noin 2 prosenttia käyttäjistä luopua.
 3. Laastari ei valvontajaksoksi (tai ajanjakso kipua) siten, että pilleri ei.

Huomaa, että Evra - kuten Pill - menettää osan tehostaan, jos otat tiettyjä lääkkeitä. Aina kysyä lääkärin neuvoja, kun muut lääkkeet ovat määrätty sinulle.

Ole erityisen varovainen epilepsialääkkeiden lääkkeitä kuten Lamictal, mäkikuisma ja - ennen kaikkea - rifampisiini (esim. Rifadin) ja rifabutiini (esim. rifabutiinia).

Onko muita sivuvaikutuksia?

Mitään lääkitystä voi olla sivuvaikutuksia. Yleisimpiä kanssa Evra ovat:

 • rintojen vaivat
 • "Tiputtelua" - eli hieman veren tappio emättimen
 • päänsärky
 • flunssan kaltaisia ​​oireita, kuten huimausta
 • pahoinvointi
 • migreeni
 • painonnousu.

Mutta useimmat lieviä haittavaikutuksia taipumus mennä pois, kun olet ollut laastari vähän aikaa.

Älä lue koko luettelo mahdollisista vaikutuksista pakkausseloste. Ja muista, että Evra on melko uusi lääkitys, joten se on vielä vuosia ennen kuin tiedämme, mitä pitkän aikavälin tulokset saattavat olla.

Pieni määrä naisia ​​ei pitäisi käyttää Evra, mukaan lukien ne, joilla on vaikea migreeni ja ne, joilla on taipumusta saada tromboosi. Ohjaavat lääkäri, joka neuvoo sinua raskauden ehkäisystä.

Mikä on kuolleisuus?

Se uskotaan olevan alle 1 prosenttia, mutta se olisi suurempi, jos olet unohtanut vaihtaa laastaria. (Jos et unohda, seuraa huolellisesti pakkauksen ohjeita.)

Raskaus on todennäköisempää isompi naisia, ja jos olet yli noin 14 kivi (joka on 89kg), en usko sinun pitäisi harkita Evra ollenkaan.

Näkyykö kumppani huomaa, että olen pukeutunut laastari?

Ehkäisylaastarin (Evra). mitä etuja ihon laastari?
Ehkäisylaastarin (Evra). Mitä etuja ihon laastari?

Lähes varmasti - se olisi hyvin vaikea salata sen.

Muita kohtia noin Evra?

Lopussa kunkin viikon käytön, hävitä laastari harkiten mukaisesti suuntiin paketin. Älä vain laittaa se alas vessaan.

Miksi ei? Koska se on vielä hormonit jäljellä sen - ja nämä hormonit voivat löytää tiensä vesihuollon.

Kuten ehkä tiedätte, naisten hormonit eri tuotteet on joutuminen vesivarannot viime vuosina, ja on huolestunut sen, ne saattavat aiheuttaa. He ovat jopa syytetty "naisistuminen" joitakin kalalajeja.

Ja lopuksi, jos se alkaa irtoamaan...

Älä yritä liittää tai Kiinnitä, laastari ylimääräisiä laastarit tai siteet.

Jos Evra laastari irtoaa, vaihda se uuteen välittömästi. Jos laastari on jotenkin todella irrottaa 24 tuntia tai enemmän, laittaa uuden kerralla, mutta käyttää muita ehkäisymenetelmää vähintään viikon.

Sinun täytyy pitää, että uusi laastari ensimmäinen uuden "sykli" kolme. Toisin sanoen, pitää uuden viikon verran, vaihda sen jälkeen vielä yksi viikko, ja sitten kolmas viikon. Vasta sitten sinulla on viikon tauko.

Jos sinulla on epäilys, että saatat olla raskaana, ota heti yhteys lääkäriin.

Muut ihmiset myös lukea:

Ehkäisy - kalvot ja kohdunkaulan korkit: mitä ne ovat?

Mini-Pill - pelkästään progestiinia pilleri (POP): miksi ottaa mini-pillerit?

Ehkäisyn kelat (kierukkaa): onko mitään sivuvaikutuksia?

Ehkäisy - ths hormonikierukka: selvittää, miten se toimii.