Ectena

Vividrin silmätipat (natriumkromoglikaatti)


Pääasiallinen käyttötapa Vaikuttava aine Valmistaja
Silmäallergioita Natriumkromoglikaatti Pharma Global

Miten se toimii?

Vividrin silmätipat sisältävät vaikuttavana aineena natriumkromoglikaatti, joka on eräänlainen lääke lievittää oireita allergiat. Natriumkromoglikaatti silmätippoja käytetään lievittämään oireita Silmäallergioiden kuten heinänuha.

Natriumkromoglikaatti toimii vähentämällä allergisia reaktioita. Se ei ole täysin ymmärtänyt, miten se tekee näin, mutta sen uskotaan vaikuttavan "vakauttaa" immuunijärjestelmän soluja kutsutaan syöttösoluista.

Maston solut ovat tärkeä osa immuunijärjestelmää. He herkistyä, kun ne altistuvat hiukkasia tai allergeeneja, esimerkiksi siitepölyä tai pölypunkkeja. Kun näin tapahtuu, syöttösolut erittyä aineita, jotka sisältävät histamiinia, ja nämä aiheuttavat tulehduksen osana elimistön immuunivastetta taistelemaan vierasta ainetta. Silmätulehdus aiheuttaa tyypillisiä oireita silmäallergia - punoitusta, kutinaa ja vetistä vastuuvapauden.

Vakauttamalla syöttösoluista, natriumkromoglikaatti uskotaan estävän aineita, jotka aiheuttavat tulehduksen, esimerkiksi histamiinia, mistä vapautuu, kun solut kohtaavat allergeeni. Tämä estää allergista vastetta ja lievittää oireita allergia.

Vividrin silmätippoja käytetään vähentämään oireita silmän allergiat, kuten heinänuha. Ne tarjoavat helpotusta punainen, kutiseva, vetiset ja turvonneet silmäluomet, ja toimivat parhaiten, kun niitä käytetään säännöllisesti, jotta allergia, vaikka sinulla ei ole oireita.

Mihin sitä käytetään?

  • Silmäallergioita (allerginen sidekalvotulehdus), jonka aiheuttaa esim. heinänuha, lemmikkieläinten allergiat, pölypunkkien allergia.

Varoitus!

  • Tämä lääke on tarkoitettu käytettäväksi silmien vain ei saa ottaa suun kautta.
  • Kun käytät silmätippoja sinun tulisi huolehtia koske tippakärjellä mihin tahansa pintaan, tai silmään, jotta välttää ettei silmätipat.
  • Tämä lääke voi aiheuttaa näön hämärtää tilapäisesti, kun olet laittaa tippoja silmiin. Älä aja tai käytä koneita, ennen kuin näkösi on kirkastunut.
  • Sinun ei pitäisi pehmeitä piilolinssejä, kun käytät näitä silmätippoja. Tämä johtuu siitä, että ne sisältävät säilöntäainetta nimeltä bentsalkoniumkloridi, joka voi imeytyä pehmeisiin piilolinsseihin ja aiheuttaa silmä-ärsytystä.
  • Nämä silmätipat tulee hävittää neljän viikon kuluttua pullon avataan ensimmäisen kerran. Tämä johtuu siitä, että ne voivat olla saastuneita likaa tai bakteereita. Kirjoita avaamispäivämäärä pullon niin tiedät milloin heittää ne pois. Hävitä ne huolellisesti, mielellään palauta ne apteekkiin.

Ei saa käyttää

  • Tunnetaan herkkyys tai allerginen jollekin ainesosia.

Tätä lääkettä ei saa käyttää, jos olet herkkä tai allerginen jollekin sen ainesosista. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet aiemmin kokenut tällaista allergia.

Jos sinusta tuntuu, olet saanut allergisen reaktion, lopeta tämän lääkkeen käyttö ja kerro heti lääkärillesi tai apteekkiin.

Raskaus ja imetys

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Muitakin lääkkeitä voidaan turvallisesti käyttää raskauden tai imetyksen tarjoaa hyöty äidille ole suurempi kuin riski sikiölle. Kerro aina lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, ennen minkään lääkkeen käyttöä.

  • Tämä lääke ei tiedetä olevan haitallista käytetty raskauden. Kuten kaikki lääkkeet, raskaana olevien naisten tulisi lääkäriin heidän lääkäriltä tai apteekista ennen kuin käytät tätä lääkettä.
  • Ei tiedetä, jos tämä lääke äidinmaitoon, mutta ei tiedetä olevan haitallisia vaikutuksia, kun käyttää imetyksen äideille. Kuten kaikki lääkkeet, hakeudu lääkärin neuvoa lääkäriltä tai apteekista ennen kuin käytät tätä lääkettä imetyksen aikana.

Sivuvaikutukset

Lääkkeet ja niiden mahdolliset haittavaikutukset voivat vaikuttaa yksittäisten ihmisten eri tavoin. Seuraavassa on joitakin sivuvaikutuksia, joiden tiedetään liittyvän tätä lääkettä. Vain koska sivuvaikutus tässä sanotaan, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset käyttävät tätä lääkettä kokevat, että tai sivuvaikutus.

  • Väliaikaiset kirvely tai kun käyttöön tippaa silmiin.

Yllä mainittuja haittavaikutuksia ei välttämättä ole kaikkia haittavaikutuksia raportoitu lääkkeen valmistaja.

Lisätietoja muista mahdollisista riskeistä tätä lääkettä, lue tiedot lääkkeen kanssa tai ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Miten tämä lääke vaikuttaa muiden lääkkeiden?

Jos käytät jo muita lääkkeitä, myös ilman reseptiä ja kasviperäisten lääkkeiden, on tärkeää tarkistaa apteekista ennen tämän lääkkeen myös, että yhdistelmä on turvallinen.

Jos käytät enemmän kuin yhden silmätippoja sinun pitäisi hoitaa ne vähintään viiden minuutin välein, jotta toinen lasku pesemällä pois ensin. Käytä silmän geelejä tai voiteita viimeinen.

Muita lääkkeitä, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta

Catacrom silmätipat Hay-crom silmätipat Opticrom allergia silmätipat
Opticrom silmätipat Optrex allergia silmätipat Opticrom heinänuha silmätipat
Pollenase allergia silmätipat Rynacrom nenäsumute Vividrin nenäsumute

Natriumkromoglikaatti silmätipat ovat myös saatavilla ilman tuotemerkin, eli sillä geneerinen lääke.