Ectena

Laryngoskopia ja koepala - lapsi

Mikä se on?

Yksityinen hoito

Kurkunpää on syvälle kurkkuun takana aataminomena. Se sisältää äänihuulet jota käytämme kun puhumme, ja on joskus kutsutaan kurkunpää. On tärkeää, että lääkärit ovat lähellä kurkistetaan lapsesi kurkunpää varmista, että ei ole ongelmia. Tavanomaisempia merkkejä tai laryngoskopia ovat:

  • ääniongelmat (kuten heikko tai käheä ääni)
  • selittämätön kurkkukipu
  • nielemisvaikeuksia
  • vammat alueella äänihuulten
  • epäily on kiinteä tai roskan kurkunpää.

Toiminta

Laryngoskopia ja koepala - lapsi. jälkeen andndash; sairaalassa.
Laryngoskopia ja koepala - lapsi. Jälkeen - sairaalassa.

Lapsesi on nukutuksessa, on täysin unessa ja tunne kipua ollenkaan. Koska lapsesi on rento, kun hän nukkuu se on mahdollista kirurgi siirtää kaukoputken läpi suun ja yläosaan kurkunpää. Hän voi sitten tutkia sisällä äänihuulten huolellisesti. Tämä operaatio on nimeltään laryngoskopia.

Joskus kirurgi paistaa mikroskoopin läpi kaukoputken auttaa häntä toimimaan äänihuulet. Tätä kutsutaan mikro-laryngoskopia. Hän voi käyttää laseria, joka on kiinnitetty mikroskooppiin. Tämä on erittäin kapea valonsäde, joka voi leikata kudosten läpi erittäin tarkasti.

Jos kirurgi näkee mitään turvotusta sisällä kurkunpää, hän poistaa pieni pala. Tätä kutsutaan koepala. Pieni pala kudosta voidaan sitten tarkastella laboratoriossa mikroskoopilla selvittää, mitä turvotusta on. Koska vain hyvin pieni pala kudosta on poistettu, ei ole tarpeen käyttää mitään silmukkaa. Haava paranee hyvin nopeasti.

Leikkauksen jälkeisenä päivänä, lääkärit näkevät lapsen ja varmista, että hänen kurkkunsa on mukava. Et voi sitten ottaa lapsen kotiin.

Muita vaihtoehtoja?

X-säteet eivät ole kovin hyviä, jossa sisällä kurkunpää.

Ainoa tapa kirurgi kurkistaa äänihuulten ja tarkista se huolellisesti on käyttää kaukoputken kun lapsesi nukkuu.

Ennen leikkausta

Mitkä tahansa tabletteja, lääkkeitä, inhalers että lapsesi käyttää. Pidä ne alkuperäiset laatikot ja paketit. Tuo heidät sairaalaan kanssasi.

On Ward, lapsesi tarkistetaan viime sairauksista ja on erityisiä testejä varmista, että hän on hyvin valmistautunut ja voi olla toiminnassa mahdollisimman turvallisesti.

Kerro lääkäreiden ja sairaanhoitajien allergioita tabletteja, lääkkeitä tai siteet.

Sinä ja lapsesi on toimintaa selittää sinulle ja sinua pyydetään täyttämään toiminnan suostumuslomakkeesta lapsellesi. Sinulla on toimintaa selittänyt sinulle ja pyydetään täyttämään toiminnan suostumuslomakkeesta.

Ennen kuin allekirjoittaa suostumuksen muodossa, varmista, että ymmärrät kaikki tiedot, jotka annettiin sinulle koskien terveysongelmia, mahdollista ja ehdotetut hoidot ja mahdolliset riskit. Voit vapaasti kysyä lisää kysymyksiä, jos asiat eivät ole täysin selvillä.

Kaikki kudokset, jotka poistetaan käytön aikana lähetetään kokeita auttaa suunnittelemaan asianmukaista hoitoa. Jäljelle jäävä kudos, joka jää yli, kun testit on hävitettävä.

Ennen leikkausta ja osana suostumusta prosessi, sinua pyydetään antamaan lupa tahansa "jäljellä" kappaletta käytetään lääketieteelliseen tutkimukseen, joka on hyväksynyt sairaalassa. Se on täysin sinun sallivatko ne tämän vai ei.

Monet sairaalat nyt ajaa erityistä preadmission klinikoita, joissa käyt viikon tai niin ennen leikkausta, jos tarkastukset tehdään.

Koska kirurgi käyttää kaukoputken sisällä lapsen suuhun, on tärkeää, että kerrot hänelle ennen leikkausta, jos lapsellasi on löysät hampaat.

Jos lapsesi on kylmä viikko ennen hänen sairaalaan, soita seurakunnan ja anna seurakunnan sisar tietää. Yleensä toiminta pannaan pois. Lapsesi on annettava aikaa saada paremmin ennen lähettämistä varten häntä uudelleen. Lapsesi tarvitsee päästä yli kylmän ennen leikkausta voi tehdä, koska ottaa anestesia kylmä voi muuttua vakava infektio rinnassa.

Jälkeen - Sairaalassa

Lapsesi on hieman kurkkukipua, kun hän herää. Tässä on kaukoputki on hankausta sisällä. Kurkkukipu kestää vain päivän tai pari. Särkylääkkeet kuten parasetamoli keskeyttäminen olisi helposti hallita tätä epämukavuutta.

Jos kirurgi on poistanut kudosta lapsesi äänihuulet sairaanhoitajat muistuttaa häntä puhumasta.

Nukutuksessa voivat aiheuttaa lapselle hidas, kömpelö ja huonomuistinen noin 24 tuntia. Sairaanhoitajat tukee sinua auttaa lasta kunnes hän tuntee paremmin.

Lapsesi ei saa mitään syödä tai juoda muutaman ensimmäisen tunnin leikkauksen jälkeen, ja silloin hän annetaan kevyt ruokavalio. Seuraavana päivänä lapsesi olla syöminen normaalisti.

Ennen kuin lähdet seurakunnan sinulle annetaan nimittämistä palata ENT (korva-, nenä-ja kurkkutautien) poliklinikka nähdä kirurgi uudelleen.

Jos lapsella on ollut koepaloja otetaan kirurgi on tulokset, kun hän näkee sinut ja lapsesi klinikalla. Jos kirurgi haluaa lapsesi on ääniterapiatutkimuksista sinulle annetaan nimittämistä osallistua puheterapia osasto.

Jälkeen - Kotona

Käytä parasetamoli keskeyttämistä kuuden tunnin välein hillitsemiseksi kurkkukipu.

Jos kirurgi ottaa koepala jostakin äänihuulet, lapsesi täytyy levätä hänen äänensä 10 päivän kuluttua leikkauksesta, kun taas äänihuulten paranee ylös. Tämä tarkoittaa, ettei puhuminen lainkaan 10 päivää!

Kun kirurgi näkee lapsen leikkauksen jälkeen hän kertoo, onko hän tehnyt mitään koepaloja äänihuulten ja onko lapsesi tarvitsee lepoa ääni vai ei.

Lapsesi voi mennä takaisin kouluun kolmantena päivänä leikkauksen jälkeen, ellei hän on puhe levätä, jolloin lapsesi pitäisi olla pois koulusta kaksi viikkoa.

Mahdolliset komplikaatiot

Kuten minkä tahansa toiminnan nukutuksessa, on hyvin pieni komplikaatioiden vaara liittyvät sydän ja keuhkot.

Testit, että lapsesi on ennen toimenpide varmistaa, että hän voi olla toiminnassa mahdollisimman turvallisesti ja tuo riski saada tällaisia ​​komplikaatioita hyvin lähellä nollaa.

Edellyttäen em. kehotusta seuraa olet todennäköisesti ole mitään ongelmia. Jos lapsesi on ollut koepala otettu sisältä kurkunpää, hän voi pussistaan ​​pieni määrä tuoretta verta ensimmäisten 24 tunnin aikana. Jos lapsesi on edelleen pussistaan ​​paljon tuoretta verta kotona, tule takaisin osastolle.

Jos sinulla on ollut koepala otettu äänihuulten, on olemassa pieni riski, että arpia johto muuttuu lapsen ääni hieman kuin se paranee ajan. Mahdollisuudet tällaiseen ovat hyvin vähäisiä.

On olemassa pieni vaara, infektio-alue toiminta varsinkin jos koepala on tehty. Jos lapsi kehittyy yhä kurkkukipu, päänsärky tai lämpötilan, se todennäköisesti tarkoittaa, että infektio kehittyy ja hän tarvitsee lääkäriin. Antibioottien viikon tai kaksi yleensä ratkaisee ongelman.

Hyvin harvoin, infektio voi olla paljon vakavampi ja leviää lapsesi verenkiertoon. Jos näin tapahtuu, lapsesi täytyy pysyä sairaalassa ja on infektio hoidetaan saamalla suonensisäisiä antibiootteja (kautta pieni muovinen putki sijoitetaan johonkin suonissa).

Vaarallisin, vaikka hyvin harvinaista, komplikaatio jälkeen laryngoskopia on kehittää kouristukset tai turvotusta alueella äänihuulten, jotka voivat vaikuttaa vakavasti tai kokonaan lakata hengittämästä. Tämä on hyvin vakava ja se voi vaatia toista toimintaa käsitellä ongelmaa.

Vaikka tämä yleensä tapahtuu, kun lapsi on vielä sairaalassa, on hyvin pieni mahdollisuus, että se tapahtuu alkuaikoina jälkeen, kun hänen sairaalasta, varsinkin jos lapsi kehittyy infektio alueella toiminta. Siksi sinun täytyy olla valppaana ja jos sinulla on pieninkin epäilys, että lapsi kehittyy hengitysvaikeuksia, sinun pitäisi ottaa lapsesi takaisin seurakunnan tai lähimpään ensiapuun mahdollisimman pian.

Yleiset ohjeet

Nämä ohjeet pitäisi auttaa sinua ja lastasi läpi hänen toimintaa. Ne ovat yleisiä ohjeita. Ne eivät kata kaikkea. Myös kaikki sairaalat ja kirurgit vaihtelevat hieman.

Jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia, pyydä lääkäriä tai sairaanhoitajaa.