Ectena

Amputaatio polven alapuolelta

Mikä se on?

Yksityinen hoito

Siellä ei ole tarpeeksi verta saada alas jalka pitää jalka ja varpaat elossa. Puute veressä aiheuttaa kovaa kipua ja mahdollistaa vakava infektio tarttua.

Jos jätetään hoitamatta, jalka lopulta saada necrotic (kuoletettu) ja olla hengenvaarallisia.

Ainoa vaihtoehto on katkaista vaurioitunut osa. Tämä on tehtävä riittävän korkea jopa jalka alue, joka on hyvä verenkierto saada asianmukaista paranemista kanto.

Tässä tapauksessa se tarkoittaa, amputaatio vain alle polven. Joskus amputaatio on tarpeen, koska vakavia vammoja raajan.

Toiminta

Sinulla on joko nukutuksessa ja olla unessa, tai on injektiona tunnoton sinulle vyötärön alapuolelle. Jos jälkimmäinen tapahtuu, sinun tulee olla hereillä. Saatat tuntea painetta jalassa, mutta et tunne mitään kipua vyötäröstä alaspäin.

Leikkaus on tehty niin, että poistamisen jälkeen sairastunut osa, voit päätyä pyöristetty kanto valmistettu terveen ihon.

Sinun pitäisi suunnitella olla sairaalassa kuukauden kattamaan viivästymisen haavan paranemista. Saatat hyvinkin olla ennen tätä.

Saatat joutua muutoksia kotiisi, kuten sauna kahvat ja rampit, jotka auttavat sinua, kun palaat.

Sinun täytyy olla väliaikainen pyörätuolin ja opetella käyttämään sitä.

Muita vaihtoehtoja?

Jos jätät asiat sellaisina kuin ne ovat, jalka varmasti pahenee ja saatat saada hengenvaarallisen infektion.

Toiminta ohittaa tai ydin pois jalkojen valtimoissa parantaa verenkiertoa jalka ei toimi tässä tapauksessa.

Laserhoitoa ja venytys verisuonia ei myöskään toimi sinulle.

Pistäminen hermo verisuonten ei toimi, ja antibiootit eivät yksin riitä.

Vaihtoehtona alle polven toiminta on ylempänä, kuten läpi polvi, tai reiden puoliväliin tasolla. Mutta korkeampi taso, sitä suurempi riski toiminnan, ja pienemmät mahdollisuudet sinulla taas kävelemään.

Pienempi amputaatio kuten läpi toe tai jalka ei parane.

Ennen leikkausta

Lopeta tupakointi ja saada painoa alas, jos olet ylipainoinen.

Jos tiedät, että sinulla on ongelmia teidän verenpaine, sydämen tai keuhkojen, kysy perhelääkäri tarkistaa, että nämä ovat hallinnassa.

Tarkista sairaalan neuvoja tablettien tai hormonikorvaushoito (HRT).

Tarkista sinulla on sukulainen tai ystävä, joka voi tulla mukaasi sairaalaan, viedä sinut kotiin, ja katsoa sen jälkeen, kun ensimmäisen viikon jälkeen.

Tuo kaikki tabletit ja lääkkeet mukaasi sairaalaan.

On Ward, sinua tarkkaillaan aiempien sairauksien ja on erityisiä testejä varmista, että olet hyvin valmistautunut ja voi olla toiminnassa mahdollisimman turvallisesti.

Sinulla on toimintaa selittänyt sinulle ja pyydetään täyttämään toiminnan suostumuslomakkeesta. Ennen kuin allekirjoittaa suostumuksen muodossa sallimalla toimintaa mennä eteenpäin, varmista, että ymmärrät kaikki tiedot, jotka annettiin sinulle koskien terveysongelmia, mahdollista ja ehdotetut hoidot ja mahdolliset riskit.

Voit vapaasti kysyä lisää kysymyksiä, jos asiat eivät ole täysin selvillä.

Osa jalka yhdessä muiden jalka kudosta, joka poistetaan käytön aikana lähetetään kokeita auttaa suunnittelemaan asianmukaista hoitoa. Jäljelle jäävä jalka kudosta, joka jää yli, kun testit on suoritettu hylätään.

Ennen leikkausta ja osana suostumusta prosessi, sinua pyydetään antamaan lupa tahansa "jäljellä" kappaletta jalka kudosta voidaan käyttää lääketieteelliseen tutkimukseen. Se on täysin sinun sallivatko ne tämän vai ei.

Monet sairaalat nyt ajaa erityistä preadmission klinikoita, jossa voit käydä tunnin tai kaksi, viikon tai niin ennen operaation näistä tarkastuksista.

Jälkeen - Sairaalassa

Sinulle voidaan antaa happea kasvonaamio muutaman tunnin, jos sinulla on ollut rinnassa ongelmia aiemmin.

Sinulla on hieno, ohut muoviputki käsivarteen antaa sinulle verensiirto (tarvittaessa) tai suolaa ratkaisuja.

Sinulla on hieno, muovi salaojitus putki tulee ulos ihon lähellä haavan, yhdistetty säiliöön. Tämä on tyhjentää kaikki jäljelle jäänyt veri tai muu neste muodossa alueen toiminta.

Haava on kivulias. Sinulle annetaan injektioita ja myöhemmin tabletteja hallita tätä. Kysy lisää, jos kipu ei ole hyvin hallinnassa tai jos se pahenee.

Monet sairaalat käyttävät nyt PCA (potilas ohjattu kivunlievitystä). Painamalla painiketta laitteen voit pistää särkylääkkeitä verenkiertoon kautta erittäin hieno muoviputki, joka menee yksi pienten verisuonten (suonet) käteen. Pieni tietokone ohjaa määrä kipulääke, joka vapautuu ja estää vahingossa yliannostuksen.

Vaihtoehtoisesti voi olla hieno putki selässä, jonka kautta kivunlievityksen voidaan antaa auttaa hallitsemaan kipua. Sinun alkuperäinen kipu on mennyt, mutta voit silti tuntuu siltä, ​​jalka ja varpaat ovat edelleen olemassa.

Tätä kutsutaan "phantom osa" ja on jotain, joka on odotettavissa ja että useimmat potilaat kokevat jälkeen amputaatio. Phantom osa tunne voi unohtamaan sinulla on ollut amputaatio, mutta tämä pitäisi häivyttää ajan.

Jälkeen viikon tai niin haava on lähes kivuttomasti. Saat apua sängystä 24 tunnin kuluttua. Sinun pitäisi istuu sängystä mukavasti viikossa. Aina pyytää hoitaja auttaa sinua sängystä, tai voit pudota ja loukata itsesi. Sinun pitäisi yrittää kävellä kainalosauvoilla viikon tai niin.

Nukutuksessa tekee sinusta hidas, kömpelö ja huonomuistinen noin 24 tuntia. Hoitajat auttavat sinua kaiken mitä tarvitset ennen kuin voit tehdä asioita itse. Älä tee tärkeitä päätöksiä tänä aikana.

On tärkeää, että virtsaamista ja tyhjentää rakko kuluessa 6-12 tunnin käytön. Sinun täytyy käyttää pullon tai sängyn pannulla apua sairaanhoitajien ensin.

Jos et vieläkään pysty virtsaamaan, ja tämä voi joskus tapahtua parin ensimmäisen päivän ajan toimintaa, anna lääkärit ja sairaanhoitajat tietävät ja ryhdytään toimiin ongelman korjaamiseksi.

Saatat täytyy olla katetrin (hieno muovinen Dreeni) otetaan virtsarakon läpi edessä kulku muutaman päivän, kunnes voit liikkua hieman. Katetri pitäisi auttaa sinua virtsaamista mukavammin.

Haava on yksinkertainen kastike sitä. Lääkärit muuttaa pukeutuminen kahdessa kolmen päivän kahden viikon kuluttua operaation nähdä, jos haava paranee hyvin.

Tulee silmukkaa, jotka tulevat ulos noin kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen. Haava viemäri on otettu 48 tunnin kuluttua tai niin.

Kun ensin nähdä haava, kanto näyttää hyvin bulgy, mutta tämä tulisi tasaisempia jälkeen viikon tai kaksi.

Sairaala järjestää voit nähdä raajan asentaja kun haava on täysin parantunut. Sillä välin voit harjoitellaan kävely kanssa väliaikainen raajan fysioterapian osastolla ennen kuin näet ne.

Voit pestä heti pukeutuminen on poistettu, mutta yrittää pitää haava kuivana kunnes silmukkaa ulos. Saippualla ja lämpimällä vesijohtovedellä ovat täysin riittävät. Suolattu vesi ei ole välttämätöntä. Voit suihkussa tai kylvyssä niin usein kuin haluat.

Sairaanhoitajat neuvoo noin lääkärintodistuksia, todistuksia, ja niin edelleen.

Jälkeen - Kotona

Olet todennäköisesti väsynyt ja täytyy levätä kaksi tai kolme kertaa päivässä. Tulet vähitellen parantaa.

Tulet olemaan käsissä raajan asentajien kun haava on parantunut. Kestää usein kolme tai useampia kuukausia ennen kuin on raaja, joka sopii sinulle täsmälleen, koska kanto muuttuu ja kiinteyttää koko ajan. Fysioterapia osasto jatkaa koulutusta.

Kuinka pian voit ajaa taas riippuu siitä, miten nopeasti sinua selviytymään raajaproteesin. Saatat hyvinkin pystyä ajamaan automaattipesu tai yksi erityisesti muunnettu tarpeisiisi.

Voit käynnistää yhdynnässä kun haava on parantunut.

Kuinka pian voit palata töihin riippuu siitä, kuinka nopeasti voit parantua. On epätodennäköistä, että voisit tehdä raskasta ruumiillista työtä, mutta monet muut työpaikat ovat täysin mahdollisia.

Mahdolliset komplikaatiot

Jos sinulla on yleisanestesian vaativa leikkaus, on olemassa riski komplikaatiot liittyvät sydämen ja keuhkot. Testit, että sinulla on ennen leikkausta varmistaa, että voit olla toiminnassa mahdollisimman turvallisesti ja vähentää mahdollisuuksia näiden komplikaatioita.

Mahdollisuus kuolla jälkeen amputaatio on 3-10 prosenttia. Mahdollisuudet ovat suuremmat iäkkäillä muita terveysongelmia, diabetes tai sairaus valtimoiden että rehu sydän verta.

Yli 50 prosenttia kuolemista jälkeen amputaatio ovat, koska sydänongelmia ja noin 25 prosenttia, koska keuhko-ongelmia.

On tärkeää saada toimintaan niin pian kuin mahdollista. Jos viive asioita sitten kunnon jalka pahenee ja se voi saada tartunnan ja nekroottiseksi. Tämä voi tehdä sinusta hyvin sairas ja merkittävästi lisätä mahdollisuuksia komplikaatioita, koska puudutusta tai toimintaa.

Jos sinulla on injisoinnin selässä, on hyvin pieni mahdollisuus verihyytymien muodostumisen päälle selkärangan. Tämä voi aiheuttaa tunnottomuutta, kihelmöintiä ja pistelyä jaloissa. Hyytymä yleensä liukenee omasta ja tämä ratkaisee ongelman. Erittäin harvoin injektion voi aiheuttaa pysyviä vaurioita selkärankaa.

Hengitystieinfektiot voi syntyä erityisesti tupakoivat tai lihavilla potilailla. Älä tupakoi. Ovat niin korkea kuin mahdollista ja jotka toimivat yhdessä fysioterapeuttien tyhjentää ilmakanaviin on tärkeää estää keuhkoinfektiot.

Toinen mahdollinen ongelma on hyytymien syvissä laskimoissa (tyhjennys putket verta) jalkojen (syvä laskimotukos tai DVT).

Tämä voi tapahtua muutaman ensimmäisen päivän kuluttua leikkauksesta, koska vietät paljon aikaa sängyssä ja ei liikkuvat paljon.

Amputaatio polven alapuolelta. jälkeen andndash; sairaalassa.
Amputaatio polven alapuolelta. Jälkeen - sairaalassa.

Pala yksi näistä hyytymistä voi saada irrottaa ja matka-"aina verta putket keuhkoihin. Siellä se voi aiheuttaa osittaisen tai täydellisen tukkeutumisen verisuonia keuhkoissa, joka voi olla hengenvaarallinen.

Sinulle annetaan injektioita verenohennuslääkkeitä (hepariini) leikkauksen jälkeen estämään DVT. Lisäksi on niin korkea kuin mahdollista ja jotka toimivat yhdessä ja fysioterapeutit leikkauksen jälkeen ovat erittäin tärkeitä estämään veritulppien muodostumista.

Hidas paraneminen on joskus nähnyt ja näkyy ensimmäisen viikon tai kaksi. Lääkärit keskustelee kanssasi tästä. Harvoin, ehkä toisen operaation puhdistaa kaikki kuolevat (nekroottiset) kudos, joka ei ole parantavaa hyvin.

Vielä harvemmin, se voi olla tarpeen katkaista jalka ylempänä voi saada terveen katteen, joka parantaa hyvin, kun ne on ommeltu yhteen.

Infektio joskus tapahtuu. Tämä on yleensä lokalisoitu haava-alueen ja erittäin harvoin leviää verenkiertoon. Sinulle annetaan antibiootteja estämään tämän ja sinulle annetaan enemmän, jos infektio todella tapahtuu.

Antibiootit hoitaa ongelma useimmissa tapauksissa, mutta on olemassa mahdollisuus, että sinun tulee toisen toimenpiteen puhdistaa tartunnan kudoksia.

Toinen mahdollinen ongelma, kun tämä toiminta on kehityksen painehaavojen (aukot iho, joka voi olla kivulias). Tämä tapahtuu useammin kehon alueilla painostuksesta sänky, alaosa takaisin ja alueen lähelle selkää kulkua.

Käyttää erityisiä sängyt ja patjat samoin kuin on niin korkea kuin mahdollista sen jälkeen operaation avulla sairaanhoitajat ja fysioterapeutit voivat auttaa paljon estämään painehaavaumia.

Useimmat potilaat tuntevat (varsinkin alkuaikoina jälkeen), että osa on edelleen olemassa ("phantom osa). Lisäksi monet potilaat kokevat raajakivut alueella, jos osa on yhä olemassa. Tämä on yleensä lievää tai kohtalaista ja harvoin kovaa kipua ja suurimman osan ajasta saa paremmin ajan myötä. Joissakin tapauksissa kipu voi kestää pitkän aikaa. Jos näin tapahtuu, lääkärit keskustelevat paras tapa käsitellä ongelmaa.

Särky ja twinges vuonna haavan voi tuntua kuusi kuukautta tai enemmän, mutta rauhoittuu.

Yleiset ohjeet

Nämä ohjeet auttavat sinut läpi menettelyä. Ne ovat yleisiä ohjeita. Ne eivät kata kaikkea.

Myös kaikki sairaalat ja kirurgit vaihtelevat hieman. Jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia, pyydä lääkäriä tai sairaanhoitajaa.

Lisäksi jotkut potilaat joutuvat psyykkisiä ongelmia leikkauksen jälkeen. Tappion tunne ja vammaisuus voi olla hyvin turhauttavia. Jos näin tapahtuu, saat tarvittavat psykologinen tuki, joka voi tehokkaasti auttaa sinua ratkaisemaan tämän ongelman.

Toiminta ei saa aliarvioida, mutta päädyt paljon parempi kuin ennen. Useimmat potilaat pystyvät kävelemään vaikeuksitta uuden raajan. Asentaminen uuden raajan voi olla hidasta, mutta on sen arvoista lopussa.